recept na LÍVANCE
Ingredience
1 lžíce cukr
0,5 hrnku mléko
2 lžičky olej
1 hrnek hladká mouka
1 ks vejce
0,5 lžičky kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy
Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.
Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.
Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.