Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontrola zavzdušněný radiátor a zavzdušněné topení termokamerou

Kontrola zavzdušněný radiátor, ústředního topení, rozvodů tepla musí být nedílnou součástí správného a ekonomického provozu vytápění domu a budovy. Termokamera vidí zavzdušnění. Pokud ústřední topení nefunguje správně, určitě se nám to projeví na financích v peněžence nebo na účtu. Může se jednat o ztrátu i mnoha 1000,-Kč ročně. Otázkou je, proč platit za energie, když je nevyužijeme. Energie musí být a bude rok od roku stále dražší, jiný vývoj se ani nedá předpokládat.

 

Zavzdušněný radiátor, ústřední topení, rozvody tepla, zavzdušněné topení

Radiátory jsou prakticky ve všech domácnostech, které mají nějaké ústřední topení, které zajišťuje vytápění domu, domácnosti. Může se stát, radiátor netopí, důvodem je zavzdušněný radiátor nebo zavzdušněné topení. Zavzdušnění radiátoru nebo topení zjistí termokamera. Rovněž vidí zanesené radiátory a ústřední vytápění.

Zvláště rodinné domy jsou velmi náchylné na velké ztráty tepla, protože stojí volně v prostoru a nejsou vyhřívány, izolovány sousedními byty nebo domy. Z tohoto důvodu doporučujeme kontrolu radiátoru a ústředního topení, jejich funkci termokamerou, rozvodů tepla a vzduchu. Může se jednat o vadnou nebo nedostatečnou izolaci, zavzdušnění nebo dokonce o zanesení potrubí a radiátorů rzí nebo jinými kaly. V tomto případě může jít účinnost vytápění dolů i o 40%. Tyto nedostatky a závady odhalíme pomocí termokamery a doporučíme opatření.

 

Zavzdušněný radiátor ústředního topení není, pohled termokamery

Termální vizualizace radiátoru ústředního topení, v tomto případě termokamera ukazuje  správný chod, t.j., že celá plocha tělesa má prakticky stejnou teplotu. Radiátor má rovnoměrně rozloženou stejnou teplotu.

 

Termokamera snímá zavzdušněné topení

Termosnímek ukazuje stav rozvaděče ústřední topení za plynovým ohřívačem na vytápění. Zavzdušněné topení není.