NEPEČENÝ ČOKO KOLÁČ S MALINAMI
Co budete potřebovat:
100 g namočených kešu oříšků
1 velký zralejší banán (cca 180 g bez slupky)
200 g čerstvých malin (místo nich jdou použít borůvky, jahody nebo zase ten banán)
3 lžíce raw kakaa (můžete použít i klasické kakao, ale výsledek bude tmavší a nebude 100% raw)
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
50 g rýžových neochucených burizonů (nebo nasekaných oříšků pro 100% raw verzi)
pečící papír, kulatá forma s průměrem 28 cm
Postup:
Ze všeho nejdřív je potřeba si namočit kešu oříšky do vody. Nejlepší je to udělat den předem a minimálně by ve vodě měly bejt 2 hodiny. Vodu z oříšků jsem pak slila a kešu vložila do mixéru. Nejdřív jsem rozmixovala kešu samostatně, pak jsem k nim přidala všechny ostatní ingredince, kromě burizonů a mixovala jsem dohladka. V průběhu mixování jsem směs ochutnávala a přidávala podle potřeby a javorovej sirup. Každej má samozřejmě rád jinak sladký, takže ty tři lžíce berte jako orientační množství. Výsledná konzistence by měla bejt tekutá, ale hustší.
Hotovou směs jsem pak smíchala v míse s burizonama a nalila ji do formy vyložený pečícím papírem. Stěrkou jsem směs rovnoměrně rozprostřela, nahoru jsem dala pár malin, burizonů a nechala všechno zatuhnout v lednici. V lednici jsem to pak uchovávala celou dobu.
U raw dezertů je vždycky problém vychytat tu správnou teplotu, aby nebyl moc rozteklej nebo moc tuhej. Jde o teplotu v lednici, kterou vždycky, když v ní nějakej ten raw dezert mám, nastavím na malinko víc (ještě nižší teplotu), než ji mám normálně. Jak říkám, musí se to vychytat:)
DOBROU CHUŤ:*