Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zajímavosti o pejskovi

12. 2. 2020

Appenzellský salašnický pes je středně velké psí plemeno pocházející ze Švýcarska. Je jedním ze čtyř plemen, které se souhrnně nazývají švýcarští salašničtí psi

appenzellsky_salasnicky_pes_2.igallery.image0000008.jpg   

 Appenzell je nedůvěřivý vůči cizím lidem, rád o všem přemýšlí, výborně hlídá (hlasitě a   jasně štěká), baví ho jakákoliv činnost. Velice důležitá je socializace štěněte již v raném   věku u chovatele, která musí pokračovat i u nového majitele. Především psi (samci)   mohou  být dominantní k ostatním psům.

 Hodí se i k menším či větším dětem, má je rád, jen je potřeba obě strany naučit, jak se   mají  k sobě správně chovat. Některé dětské hry mu ale mohou být nepříjemné, proto je   nutné děti upozornit na to, co se psem smí a nesmí dělat. Toto plemeno, jakožto dobrý   hlídač a ochránce, může mít tendenci chránit "své" děti při hře s cizími.

 K jiným zvířatům je toto plemeno vhodné pokud si na ně zvykne již od štěněte; dobře si   rozumí i s příchozími členy, je potřeba ho vychovat a naučit, co smí a co ne. Umí rozlišit   zvířata v domácí smečce od cizích, k cizím může mít nepřátelský postoj.