Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael Thomas Gargiulo

article preview

"Hollywoodský Rozparovač"

(USA)

 

Michael Thomas Gargiulo se narodil 15. února 1976 v Glenview ve státě Illinois. O jeho životě není mnoho známo, až na to, že policie měla ve své databázi vzorek jeho DNA, což nakonec vedlo k jeho dopadení. To znamená, že Gargiulo musel mít již dříve záznam v trestním rejstříku. V době svého zatčení měl 5letého syna.

14. srpna 1993 bylo v Glenview nalezeno tělo Gargiulovy sousedky Tricie Pacacciové (18 let). Dívka ležela na schodech vedoucích k zadním dveřím jejího domu. Tricia (která byla sestrou jednoho z Gargiulových kamarádů) měla zlomené obě ruce a v těle měla celkem 12 bodných ran nožem. V roce 1998 se Gargiulo přesunul do Los Angeles, pravděpodobně proto, že vyšetřování smrti jeho sousedky stále nebylo odloženo a vyšetřovatelé ho opakovaně předvolávali k výslechu.

21. února 2001 se 22letá Ashley Ellerinová právě chystala na schůzku se svým tehdejším přítelem hercem Ashtonem Kutcherem, když byla ve svém domě v Hollywoodu napadena Gargiulem. Ten jí zasadil 47 bodných ran nožem do hrudi, břicha a zad, jedna bodná rána byla vedena na hlavu oběti. Rány byly vedeny neuvěřitelnou silou a byly velmi hluboké. Jeden z vyšetřovatelů uvedl: "Bodná rána na hlavě prošla lebkou a odštípla kus lebky jakoby to byl kousek nějakého puzzle." Ashley měla také podříznuté hrdlo. Rána byla opět velmi hluboká, byl téměř zázrak, že hlava nebyla zcela oddělena od krku. Nakonec ještě vrah tělo své oběti naaranžoval tak, jako by Ashley právě pózovala pro módní časopis.

1. prosince 2005 byla ve svém domě v El Monte v Kalifornii zavražděna Maria Brunová (32 let). Vrah jí zasadil 17 bodných ran nožem a následně jí podřízl hrdlo, čímž jí téměř oddělil hlavu od těla. Následně pak své oběti odřízl obě ňadra a jedno z nich částečně vložil do Mariiných úst. I tentokrát bylo tělo oběti naaranžováno do podobné pózy jako v předchozím případě. I tato oběť bydlela v těsném sousedství Gargiula.

28. dubna 2008 Gargiulo napadl další svou sousedku, tentokrát v Santa Monice. Michelle Murphyová (26 let) právě spala, když byla napadena mužem držícím nůž. I přesto, že utrpěla několik bodných ran, dokázala se útočníkovi ubránit. Shodila ho z postele, přičemž se pachatel pořezal o vlastní nůž. Než stačila Michelle jakkoliv zareagovat, muž se dal na útěk. Mezi dveřmi do ložnice se ještě zastavil a řekl: "Omlouvám se." Michelle byla okamžitě převezena do nemocnice, kde se ze svých zranění plně zotavila.

Policie měla konečně očitého svědka a hlavně vzorek vrahovy krve, která byla nalezena po celém domě napadené. Při procházení policejní databáze bylo zjištěno, že útočníkova DNA se dokonale shoduje s Gargiulovou DNA. Na základě těchto důkazů byl Gargiulo 6. června 2008 zatčen v Santa Monice. K vraždám se doznal, ale zároveň uvedl, že jeho obětí je minimálně 10. Vyšetřovatelé se však spíše kloní k názoru, že jde o lež, kterou se Gargiulo pouze snažil zpomalit vyšetřování. Jako motiv uvedl vzrušení ze zabíjení.

Soudní proces v Kalifornii, kde Gargiulo čelil obvinění z vražd Ashley Ellerinové a Marie Brunové, byl zahájen až 2. května 2019. Největší zájem veřejnosti samozřejmě vzbudilo svědectví herce Ashtona Kutchera. 15. srpna 2019 byl Gargiulo uznán vinným z obou vražd a 18. října 2019 porota doporučila udělit nejvyšší trest. 16. července 2021 byl Michael Gargiulo odsouzen k trestu smrti. Nadále mu horzí, že bude převezen do státu Illinois, kde bude souzen za vraždu Tricie Pacacciové. Za ni mu hrozí doživotní vězení.

 

Zdroje: wikipedia.org, oxygen.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1058977
Měsíc: 12649
Den: 583