Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lesley Eugene Warren

article preview

"Vrah s dětskou tváří"

(USA)

 

Životopis

Lesley Eugene Warren se narodil 15. října 1967 v městečku Candler v Severní Karolíně. Jeho otec ho fyzicky i psychicky týral, jeho matka o něj nejevila zájem. Warren proto vyrůstal jako samotář. Ve 4 letech byl svědkem toho, jak se jeho opilý otec pokusil podpálit rodinný přívěs. Pouhý rok poté se jeho rodiče rozvedli a Warren se svými sourozenci byli svěřeni do péče matky. Na základní škole byl Warren průměrným studentem, který se vyhýbal kontaktu se svými spolužáky. Už v 6 letech začal navštěvovat psychologa, protože se na něm těžce podepsaly problémy v rodině. Jeho chování začíná být čím dál více problémové a v roce 1982 je kvůli tomu Warren vyloučen ze střední školy. Ve stejné době začíná mít Warren problémy se zákonem. Píše dopisy ženám, ve kterých jim vyhrožuje znásilněním, dopouští se vandalismu a několikrát je zatčen za pokus o krádež střelné zbraně. Rovněž začíná mít problémy s alkoholem, navíc holduje marihuaně a kokainu. Právě kvůli psaní výhružných dopisů je Warren poslán do zdravotního centra Blue Ridge, kde je mu diagnostikována schizoidní porucha osobnosti.

Warren se opět pokusí vystudovat střední školu, ale po pouhých 33 dnech je znovu vyloučen. Ihned poté Warren přepadne sousedku Betty Pressleyovou. Tu namířeným revolverem donutí, aby s ním šla do sklepa, kde ji sváže. Když do sklepa nečekaně přijde sestřenice paní Pressleyové, Warren na ni vystřelí. Kulka ženu naštěstí jen lehce škrábne, ale Warren je těsně poté zadržen policií. Ve vazbě se neúspěšně pokusí spáchat sebevraždu oběšením a krátce na to je poslán do nápravného zařízení pro mladistvé. Odtud je propuštěn v roce 1985 a stěhuje se zpět ke své matce do Candleru. O rok později vstupuje do armády a stihne se i oženit. Jeho manželkou se stane Tracey Bradshawová, se kterou měl dva syny.

 

Série vražd

15. května 1987 - V baru se Warren setkal s Patsy Vineyardovou (20 let), což byla manželka jiného vojáka ze stejných kasáren, kde Warren sloužil. Manžel Patsy byl zrovna mimo město a Warrenovi se podařilo vlákat ji do budovy bývalých kasáren, kde ji znásilnil a následně uškrtil. Pak její tělo hodil do řeky Black River.

V roce 1988 je Warren propuštěn z armády kvůli krádeži a opakovanému svévolnému opouštění kasáren. Ve stejném roce odchází od rodiny po hádce s manželkou. Té vadilo, že Warren je nezodpovědný a navíc byl čím dál častěji pod vlivem drog. Warren se opět stěhuje ke své matce. Nějakou dobu to vypadalo, že šel Warren do sebe. Našel si práci jako řidič kamionu a hlavně značně omezil drogy. Díky tomu se dal s manželkou znovu dohromady. Jakmile se tak ale stalo, Warren ji začal podvádět téměř na každém kroku. To vedlo k opětovnému rozpadu vztahu.

26. srpna 1989 - Velma Faye Greyová (42 let) měla lehčí autonehodu. Ráda proto přijala nabídku kolemjedoucího řidiče kamionu, který ji nabídl, že ji sveze do nejbližšího města. Oním řidičem byl Warren. V momentě, kdy Velma nastoupila do kabiny, se na ni Warren vrhl a velice brutálně ji zbil. Pak ji holýma rukama uškrtil. Její tělo poté odhodil do nedalekého jezera.

24. května 1990 - Warren zavolal Jayme Hurleyové (39 let), kterou poznal v nápravném zařízení pro mladistvé. Nabídl jí, že se můžou sejít a dát si společně kokain. Místo toho ji však Warren uškrtil. Den nato její tělo pohřbil do mělkého hrobu kousek od svého rodného města. Tentokrát však cítil výčitky svědomí a tak kousek od hrobu této oběti zanechal značku, aby se k místu mohl vracet.

Po zmizení Jayme Hurleyové se Warren dostal do hledáčku policie, která věděla, že Jayme se s Warrenem poměrně dlouho znala. U výslechů Warren tvrdil, že netuší, kam Jayme zmizela. Během prohlídky jeho auta však byla nalezena kabelka pohřešované. Warren je sice zatčen, ale je nepochopitelně obviněn pouze z krádeže Jaymeiny kabelky. Po zaplacení kauce je pak Warren znovu na svobodě.

16. července 1990 - Warren se na pracovním pikniku seznamuje s Katherine Noel Johnsonovou (21 let). Společně pak spolu zamíří do blízkého motelu, kde celou noc popíjejí. Poté se seberou a jedou na odlehlé fotbalové hřiště, kde spolu mají sex. Následně však Warren Katherine uškrtí. Její tělo naloží do auta a odjede zpět do motelu.

 

Zatčení a soud

Policii mezitím kontaktuje Warrenova manželka, která tvrdí, že ho podezírá ze spáchání několika vražd. Podobně poté vypovídá i Warrenova matka. Teprve teď policistům dojde, koho vlastně pustili na svobodu. Warrenův bratr policii oznámí, že den po zmizení Jayme Hurleyové vysadil Warrena kousek za městem. Když policie prohledá okolí, nalezne hrob Jayme Hurleyové.

Warren je 20. července 1990 konečně zatčen. Hned během prvních výslechů se přizná k vraždám Patsy Vineyardové, Velmy Greyové, Jayme Hurleyové a Katherine Johnsonové. Tvrdí rovněž, že zavraždil minimálně 8 žen. Zároveň však uvede, že trpí častými výpadky paměti. U dalších 4 údajných obětí Warren tvrdí, že sice měl s těmito ženami sex, ale když se ráno vzbudil, byly mrtvé. Ze strachu je proto druhý den pohřbil, ale není schopen vzpomenout si kde. Identita těchto žen je tedy dodnes neznámá. Warren dále policii řekl, že tělo jeho poslední oběti najdou v kufru jeho auta. V něm policisté opravdu naleznou tělo Katherine Johnsonové.

Podle psychologů byl Warren za své chování odpovědný a byl si plně vědom dopadu svých činů. Spousta jeho obětí s ním šla dobrovolně, protože ho buďto znaly nebo podlehly jeho nevinné tváři, charismatu a schopnosti zapůsobit na lidi.

Samotný soudní proces byl zahájen 13. dubna 1993 a protáhl se až do 6. října 1995, kdy byl Lesley Eugene Warren soudem v Severní Karolíně uznán vinným ze 4 vražd a odsouzen k trestu smrti. Rozsudek byl potvrzen 3. května 1998. I v roce 2020 je Warren stále v cele smrti a čeká na vykonání rozsudku.

 

Zdroje: jeffco.wikispaces.com, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1060722
Měsíc: 12082
Den: 453