Jdi na obsah Jdi na menu
 


Joseph Lee Kallinger

article preview

"Švec"

(USA)

 

Životopis

Narodil se jako Joseph Lee Brenner III 11. prosince 1936 ve Philadelphii (stát Pensylvánie, USA). Už o rok později, v prosinci 1937, jeho otec opustí rodinu a jeho matka ho pošle do dětského domova. 15. října 1939 ho adoptují rakouští imigranti Stephen a Anna Kallingerovi. Ve svém novém domově zažívá doslova peklo na zemi. Pěstouni ho zuřivě mlátí řemenem i devítiocasou kočkou, dlouhé hodiny musí klečet na špičatých kamenech, je zavírán do šatníku, musí jíst vlastní výkaly, je donucen k sebepoškozování, musí vydržet i několik dní bez jídla, je pálen rozžhaveným železem, pěstouni mu několikrát způsobí zlomeniny tím, že ho zbijí kladivem a za sebemenší prohřešek je mu vyhrožováno kastrací. V létě roku 1944 (v jeho 8 letech) je navíc napaden gangem starších hochů ze sousedství. Ti mu přiloží nůž na krk a pak ho hromadně znásilní. To způsobí, že Kallinger při masturbaci dosáhl vyvrcholení pouze tehdy, pokud pevně svíral v ruce nůž. Ve škole byl problémovým žákem, který se velice často bouřil proti učitelům a jakýmkoliv autoritám. Snil o tom, že se z něj stane slavný divadelní herec. V roce 1953 se poprvé oženil, jeho manželkou se stala Hilda Bergmanová, se kterou se seznámil o 2 roky dříve a se kterou měl později 2 děti. Manželství končí rozvodem v roce 1956, kdy od něj Hilda odchází kvůli jinému muži a hlavně kvůli Kallingerovu násilnému chování. Kallinger nese rozvod velmi těžce a nakonec je 4. září 1957 hospitalizován kvůli bolestem hlavy a silnému nechutenství. Podle lékařů mohl za  vše právě stres z rozvodu.

Podruhé se oženil 20. dubna 1958. Z tohoto manželství nakonec vzejde 5 dětí. Ještě ten stejný měsíc Kallinger zapálí vlastní dům a vyplacením pojistného vyinkasuje 1500 dolarů. V červenci 1959 se poprvé pokusí spáchat sebevraždu. Následně se hned čtyřikrát pokusí zapálit i svůj nový dům, pokaždé ovšem neúspěšně. Doma se Kallinger choval stejně jako jeho pěstouni. Surově bije manželku i své děti. 23. ledna 1972 jedna z jeho dcer uteče z domova. Když se později vrátí, Kallinger ji ocejchuje na stehně rozpáleným kusem železa. Za to je o týden později zatčen. Ve vazbě je mu nejen změřeno IQ 82, ale je mu také diagnostikována paranoidní schizofrenie. V červnu nakonec od soudu odchází se čtyřletou podmínkou, částečně díky tomu, že jeho rodina proti němu odmítla svědčit. Od roku 1974  Kallinger začal trpět stále častějšími halucinacemi, kdy mluvil s levitující hlavou jménem Charlie a v hlavě slyšel hlas samotného Boha, který mu přikazoval vraždit malé chlapce a odřezávat jejich genitálie. 26. června 1974 se se svým "Božím posláním" svěřil svému tehdy třináctiletému synovi Michaelovi. Ten na to řekl jen: "Rád ti pomůžu, tati!"

 

Série zločinů

6. července 1974 - Kallinger společně se synem Michaelem unesli malého Portoričana Jose Collaza, kterého dlouhé hodiny mučili. Pak mu odřízli penis a nechali ho vykrvácet.

Kallingerova pozornost se přesunula směrem k jeho vlastnímu synovi Josephovi Jr. První pokus o jeho vraždu je inspirován kreslenými groteskami, kdy se Kallinger během fotografování snaží Juniora přimět, aby stál co nejblíže útesu a doufá, že syn spadne. To se ale nestane a tak 25. července vezme Juniora i Michaela jako své pomocníky při zapálování opuštěného přívěsu. Pak se pokusí Juniora uvěznit uvnitř přívěsu. Ani tentokrát se jeho plán nezdaří.

28. července 1974 - Kallinger tentokrát vezme oba syny na procházku k opuštěné budově u jezera. Zde Juniora utopí v jezeře a jeho tělo pohodí v opuštěné budově, kde je nalezeno 9. srpna. Kallinger se pokusí zažádat o vyplacení Juniorovy životní pojistky, ale pojišťovna odmítne peníze vyplatit pro podezření z podvodu. Kallingera podezírá i policie, ale kvůli nedostatku důkazů je nucena ho propustit.

22. listopadu 1974 - Kallinger a jeho syn Michael se vloupají do domu v Lindenwoldu v New Jersey. Zde narazí na Joan Cartyovou. Tu Kallinger přiváže k posteli a znásilní.

3. prosince 1974 - tentokrát se rodinné duo vloupá do domu v Sesquehanna Township v Pensylvánii. Zde drží jako rukojmí celou pětičlennou rodinu. Loupeží si přilepší o 20 000 dolarů v hotovosti a několik klenotů. Před odchodem se ještě Kallinger pokusí jedné z žen odříznout ňadro. Po chvíli toho nechá, protože je to moc namáhavé. I tak ženě způsobí vážné poranění, kterému téměř podlehne.

6. ledna 1975 - Kallinger se synem se vloupají hned do dvou domů v New Jersey. Jejich obyvatelky (Pamelu Jaskeovou a Mary Rudolphovou) pak s namířenou pistolí přinutí Kallinger k orálnímu sexu.

8. ledna 1975 - otec se synem vniknou do domu v Leonii v New Jersey. Tentokrát zajmou celou osmičlennou rodinu. Všichni rukojmí se musejí svléct a jsou svázání elektrickými kabely. Vtom bohužel vstoupí do domu ošetřovatelka Maria Faschingová (21 let). Ta je také přinucena svléknout se a Kallinger ji přikáže, aby jednomu z rukojmích ukousla penis. Když to Maria odmítne, Kallinger ji odtáhne do sklepa, kde ji sváže a znásilní. Během znásilnění ji přitom zuřivě bodá nožem do krku a do zad. Maria tato zranění nemůže přežít. Během této doby se ovšem jednomu z rukojmích podaří utéct ven z domu a se stále svázanýma rukama začne zoufale křičet o pomoc. Sousedé okamžitě zavolají policii a Kallinger se synem se musejí dát na útěk. Během něj se po cestě zbavují zbraní i zakrváceného oblečení.

 

Zatčení a soud

Ani zbavování se důkazů jim však tentokrát nepomohlo. Policie měla očitá svědectví napadené rodiny a navíc našla Kallingerovu zakrvácenou košili. 17. ledna 1975 je Kallinger zatčen, jeho syn je na útěku ještě další dva měsíce, pak je zadržen také. Oba se doznají k vraždě Marie Faschingové. Soud začal v červnu 1975. Kallinger tvrdí, že sice tuto vraždu spáchal, ale že trpí nepopiratelným šílenstvím a že jen plnil Boží vůli. 14. října téhož roku byl za vraždu Marie Faschingové odsouzen na doživotí. Samotný soudce na konto odsouzeného prohlásil, že "je to odporný a zvrácený člověk, doslova ztělesnění zla." Jeho syn Michael byl poslán do nápravného zařízení pro mladistvé, ze kterého byl propuštěn ve svých 21 letech. Po propuštění opustil Pensylvánii a změnil si jméno.

Během pobytu ve vězení se Kallinger několikrát pokusil o sebevraždu. V březnu 1977 se pokusil upálit. Poté byl převezen do psychiatrické léčebny v Trentonu v New Jersey. Zde se v březnu 1978 pokusil podříznout hrdlo jinému chovanci. Ten jeho útok přežil, ale Kallinger musel být od té doby pod neustálým dohledem. 18. května 1979 byl znovu převezen, tentokrát do psychiatrické léčebny ve Philadelphii. V roce 1984 stanul Kallinger před soudem znovu, tentokrát kvůli zavraždění svého syna Josepha Jr. a Joseho Collaza. A i tentokrát je uznán vinným a odsouzen k dalšímu doživotnímu trestu. Během televizního rozhovoru v roce 1988 Kallinger uvedl, že jeho největším snem je upálit všechny lidi na planetě a pak spáchat sebevraždu. Teprve poté se bude moci stát Bohem. Kvůli jeho dalším pokusům o sebevraždu a několika hladovkám je v roce 1990 převezen do Pennsylvania's Fairview State Hospital pro psychicky narušené vězně. Zde 26. března 1996 Joseph Kallinger zemřel na selhání srdce.

 

Zdroje: wikipedia.org, FrancesFarmersRevenge.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1060836
Měsíc: 12117
Den: 467