Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vasile Tcaciuc

article preview

(Rumunsko)

 

Informací o tomto vrahovi je jako šafránu. Narodil se kolem roku 1900 v Besarábii. Podle všeho se drtivou většinu života živil jako drobný zlodějíček. Za jednu ze svých krádeží byl v roce 1934 poslán do vězení. Mezitím se do jeho domu ve městě Jasy nastěhoval nový majitel. 7. září 1935 tento muž učinil děsivý objev. Jeho pes ho totiž štěkotem a škrábáním neustále upozorňoval na jedno místo pod podlahou. Po nějaké době to muži nedalo a rozhodl se vylámat prkna z podlahy a začít kopat. K jeho obrovskému zděšení narazil po chvíli kopání na 6 mrtvých těl.

Policie s tímto objevem okamžitě konfrontovala Tcaciuce, který stále seděl ve vězení. Ten nejprve zapíral, ale když se proti němu rozhodly vypovídat jeho bývalé milenky (které mu s vražděním pomáhaly), přiznal se celkem k 26 vraždám, které spáchal od roku 1917. V drtivé většině případů byly jeho oběťmi muži (i když jednou obětí bylo i dítě), které vrahovy milenky nalákaly do Tcaciucova domu. Tam je pak Tcaciuc zavraždil sekerou. Tu si nechal vyrobit speciálně na zakázku. Sekera byla vyrobena tak, aby svému majiteli nemohla vyklouznout z rukou. Po vraždě pak své oběti okradl a část kořisti připadla jeho společnici. Policie nakonec Tcaciucovi prokázala "pouze" 21 vražd, protože těla zbývajících 5 obětí se nikdy nepodařilo nalézt. Nicméně, podle názorů některých odborníků mohl mít Tcaciuc na svědomí ještě mnohem více vražd.

Soudního procesu ani konce roku 1935 se však Tcaciuc nedožil. 17. října 1935 se totiž během rekonstrukce jedné z jeho vražd pokusil o útěk. Jeden z policistů se nerozpakoval a unikajícího Vasile Tcaciuce zastřelil. Tím skončil život pravděpodobně prvního rumunského sériového vraha.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1058179
Měsíc: 12443
Den: 529