Jdi na obsah Jdi na menu
 


Franklin Delano Floyd

article preview

(USA)

 

Franklin Delano Floyd se narodil 17. června 1943 v Barnesville v Georgii. Jeho otec byl těžký alkoholik, který zemřel krátce po Floydových prvních narozeninách. Osudným se mu stalo selhání jater a ledvin. Floydova matka se poté i se svými 5 dětmi přestěhovala ke svým rodičům. Finanční situace celé rodiny se stala neúnosnou, na což Floydova matka zareagovala po svém. Jednoho dne odešla a nechala své děti na starost svým rodičům. Z finančních důvodů ovšem nebylo v jejich silách starat se o tolik dětí a tak jim nezbylo nic jiného, než dát svá vnoučata do dětského domova v Hapeville.

V dětském domově se stal Floyd terčem šikany ze strany ostatních dětí, údajně kvůli své zženštilosti. Podle svých vlastních slov byl ve svých 6 letech zbit ostatními chlapci, kteří jej poté znásilnili násadou od koštěte. Podobného zacházení se mu dostalo i od personálu. Když byl Floyd v pozdějším věku někým ze zaměstnanců přistižen při masturbaci, byl pokaždé přinucen ponořit ruku do vařící vody. Z Floyda se stal postupem času problémový chovanec, který se neustále pral a okrádal ostatní děti.

V roce 1959 se Floydovi podařilo utéct. Hned prvního dne se vyhladovělý Floyd vloupal do jednoho z domů, kde ukradl jídlo. Ještě téhož dne byl zadržen. Policie informovala jeho starší sestru v Severní Karolíně, že upustí od trestního stíhání, pokud se k ní Floyd bude moci nastěhovat. Floydova sestra souhlasila, čehož velice rychle začala litovat. Její soužití s Floydem nemělo dlouhého trvání. Kvůli neustálým hádkám jej nakonec vyhodila z domu.

Floyd se rozhodl pátrat po své biologické matce. A opravdu se mu podařilo najít ji v Indianapolisu. Zjistil však, že jeho matka se živí prostitucí, což pro něj byla velká rána. Zklamaný Floyd se tedy rozhodl zfalšovat své doklady a vstoupit do armády. Již po půl roce byl však propuštěn. Jeho nadřízení totiž zjistili, že padělal své doklady a že není plnoletý. Floyd chtěl poté znovu kontaktovat svou matku, ta ovšem zmizela neznámo kam. Od té doby žil jako tulák bez domova.

19. února 1960 se Floyd vloupal do obchodu v Inglewoodu, kde ukradl pistoli. Spustil však poplach, díky kterému byl záhy obklíčen policií. Mezi Floydem a muži zákona došlo k přestřelce, během které byl Floyd střelen do břicha. Ihned poté byl převezen do nemocnice, kde podstoupil chirurgický zákrok. Jakmile se zotavil, byl poslán do nápravného zařízení pro mladistvé. Odtud byl o rok později podmínečně propuštěn.

Floyd si nijak nelámal hlavu s tím, že je v podmínce a ještě v roce 1961 odcestoval do Kanady. Tam byl opět zatčen za porušení podmínky, načež byl znovu poslán do nápravného zařízení pro mladistvé. Propuštěn byl v lednu 1962. Floyd se poté vrátil do Hapeville, kde začal pracovat na místním letišti.

20. května 1962 Floyd unesl přímo z bowlingové dráhy 4letou holčičku, kterou následně odvezl do lesa, kde ji znásilnil. Krátce poté byl za sexuální obtěžování a znásilnění zatčen a odsouzen ke 20 letům vězení s možností podmínečného propuštění po 10 letech.

V roce 1963 se Floydovi podařilo z vězení utéct. Okamžitě zamířil do Maconu, kde se mu podařilo vyloupit místní banku. Přišel si tím sice na téměř 7 000 dolarů, nedlouho poté byl ale opět zatčen. Za bankovní loupež byl odsouzen k dalším 15 letům vězení.

Již v září 1963 se Floyd opět pokusil o útěk. Tentokrát ovšem neúspěšně. Krátce poté byl převezen do věznice v Lewisburgu, kde na něj čekalo peklo na Zemi. Téměř každodenně byl brutálně bit a znásilňován ostatními vězni. Vše došlo až tak daleko, že jednoho dne Floyd vyšplhal na střechu vězení a vyhrožoval svou sebevraždou. Krátce poté, co se vzdal dozorcům, byl převezen do věznice v Marionu. Odtud byl v listopadu 1972 podmínečně propuštěn.

27. ledna 1973 Floyd přistoupil na čerpací stanici k neznámé ženě, kterou přinutil, aby nastoupila do svého auta. Floyd si sedl na sedadlo spolujezdce a začal ženu sexuálně obtěžovat. Napadené se však podařilo vysmeknout a utéct. Floyd byl nedlouho poté znovu zatčen. Podařilo se mu ale přesvědčit jednoho svého známého, aby za něj zaplatil kauci, díky čemuž byl vyšetřován na svobodě. Když se 11. června 1973 nedostavil k soudu, byl na něj vydán zatykač.

Floyd mezitím utekl do Severní Karolíny, kde se seznámil se Sandi Chipmanovou. Sandi měla 4 děti - Suzanne, Allison, Amy a Phillipa. Pouhý měsíc po jejich seznámení se Floyd se Sandi oženil. Po svatbě se všichni přestěhovali do Dallasu v Texasu.

Sandi byla v roce 1975 odsouzena ke 30 dnům vězení za platbu nekrytými šeky. Když se vrátila z vězení, našla svůj dům prázdný. Zmizel i Floyd a její děti. Allison a Amy byly krátce poté nalezeny v dětském domově. Po Suzanne a Phillipovi se však slehla zem.

Teď si dovolím menší skok ve vyprávění. Dostáváme se do města Tulsa v Oklahomě. Píše se rok 1989. Floyd je v tu dobu podruhé ženatý, jeho manželkou se stala Tonya Hughesová. Spolu s nimi žije i Tonyin malý syn Michael. Tonya se živila tancem u tyče ve striptýzovém klubu. Pro jejich okolí není žádným tajemstvím, že ze všeho nejvíce touží po tom, aby mohla opustit svého despotického manžela. Její velkou oporou byla její kolegyně z práce jménem Cheryl Ann Commessová (18 let). Ta Tonyu neustále přesvědčovala, aby od agresivního manžela okamžitě odešla.

V roce 1989 však Cheryl Ann náhle zmizela. Naposled byla viděna během hádky s Floydem. Ten ji měl dokonce udeřit. Od té doby byla Cheryl nezvěstná. Po jejím zmizení se Floyd s Tonyou a Michaelem odstěhovali. Před jejich odjezdem Floyd podpálil přívěs, ve kterém do té doby žili.

V dubnu 1990 se Tonya seznámila s jakýmsi mladíkem a rozhodla se od Floyda konečně odejít. Svůj plán už však nestačila zrealizovat. 25. dubna 1990 byla nalezena v bezvědomí u silnice nedaleko Oklahoma City. Na první pohled bylo zřejmé, že byla velmi brutálně zbita. Byla okamžitě převezena do nemocnice, kde bylo zjištěno, že má velký hematom ve spodní části lebeční. I přes veškerou snahu nemocničního personálu Tonya ještě téhož dne zemřela. Podezření okamžitě padlo na Floyda. Ten však tvrdil, že byl v motelovém pokoji a čekal na návrat své manželky, která vyrazila na nákup. Kvůli nedostatku důkazů tak nemohl být z této vraždy obviněn. Policie však zjistila, že Floyd je hledaný uprchlík, takže nakonec přece jen putoval za mříže. Z vězení byl podmíněně propuštěn v březnu 1993.

Tonyin syn Michael byl mezitím svěřen do pěstounské péče. Jeho adoptivní rodiče později uvedli, že Michael měl zpočátku velký problém s verbální komunikací a čas od času sebou nekontrolovatelně škubal. Postupem času však učinil velký pokrok. O Michaelovu adopci zažádal i Floyd. Testy DNA však bylo zjištěno, že se nejedná o jeho syna. Úřady rovněž přihlédly k jeho kriminální minulosti, díky čemuž byla jeho žádost o adopci zamítnuta.

12. září 1994 Floyd navštívil základní školu ve městě Coctaw, ve které byl v té době Michael žákem první třídy. Floyd vstoupil do ředitelny a namířenou pistolí donutil ředitele Jamese Davise, aby jej dovedl do Michaelovy třídy. Davise i nebohého chlapce pak odvedl ze školy a donutil je nastoupit do ředitelova auta. Oba pak odvezl do lesa, kde Jamese Davise přivázal ke stromu. Poté znovu nasedl do auta a i s Michaelem odjel. James Davis byl o několik hodin později vysvobozen náhodnými kolemjdoucími a jeho porouchané auto bylo nalezeno nedaleko letiště ve městě Love Field v Texasu.

10. listopadu 1994 byl Floyd zatčen v autosalonu v Kentucky, kde pracoval. Po Michaelovi se však slehla zem. Floyd byl okamžitě obviněn z Michaelova únosu, ale odmítal sdělit místo jeho pobytu.

Policii se ozvalo hned několik svědků, kteří tvrdili, že jsou schopni objasnit další osudy malého Michaela. Floydova sestra například tvrdila, že se jí bratr svěřil s tím, že nebohého chlapce utopil ve vaně v jakémsi motelu v Georgii. Další svědek pro změnu uvedl, že na vlastní oči viděl Floyda, kterak zakopává chlapcovo tělo na hřbitově. Jiní lidé však tvrdili, že Michael je v bezpečí u jakési náhradní rodiny. Chlapcův osud ale zůstal neznámý až do roku 2015.

Floyd i nadále odmítal během výslechů spolupracovat, proto se vyšetřovatelé rozhodli důkladně zanalyzovat jeho život a pohyby hned po několika státech USA. Zjistili, že Floyd byl velice často vídán ve společnosti jakési malé holčičky. On sám tvrdil, že ji zachránil poté, co ji její vlastní rodina opustila. Tvrdil, že matka této holčičky byla drogově závislá prostitutka. Identitu této dívky, ani její další osudy, se však policistům nepodařilo zjistit. Tedy prozatím...

29. března 1995 byly u silnice I-275 nedaleko Pinellas County na Floridě nalezeny ženské kosterní pozůstatky. Patolog uvedl, že žena byla velmi brutálně zbita a poté zastřelena dvěma výstřely do hlavy. V té době byla tato žena známa pouze jako Jane Doe.

V březnu 1995 byla v interiéru auta uneseného ředitele školy nalezena obálka plná pornografických fotografií. Celkem se jednalo o 97 fotografií. Na některých z nich byla zachycena malá dívka. Na nejstarších fotografiích jí mohly být asi 4 roky. Na dalších fotkách byla žena ve věku asi 18 let, která měla viditelná poranění hlavy, pravděpodobně způsobená brutálním bitím. Na některých snímcích bylo zachyceno její znásilnění.

Policie porovnala fotky starší dívky s fotografiemi pohřešované Cheryl Ann Commesové. Na první pohled bylo jasné, že se jedná o stejnou ženu. Patolog rovněž potvrdil, že poranění zřetelná na fotografiích se shodují s poraněními nalezenými na ženských kosterních pozůstatcích z Floridy, od silnice I-275. Po prozkoumání dentálních záznamů bylo definitivně potvrzeno, že kosterní pozůstatky opravdu patří pohřešované Cheryl Ann. Floydovi známí poté potvrdili, že fotografie byly pořízeny v jeho přívěsu. Poznali na nich nábytek a ostatní zařízení.

Floyd tak mohl být obviněn ze spáchání této vraždy. V roce 2001 soudkyně uvedla, že má pochybnosti o tom, zda je Floyd schopen podstoupit proces. Nařídila proto jeho psychiatrické vyšetření. Proti tomuto kroku Floyd zuřivě protestoval, rozhodně nechtěl být označen za blázna. Po jeho protestech tedy soudkyně změnila svůj postoj a Floyd byl postaven před soud za vraždu Cheryl Ann Commesové. Později možná svých protestů litoval, protože soud jej uznal vinným, načež byl následně odsouzen k trestu smrti.

V říjnu 2014 nastal důležitý průlom v pátrání po tajemné holčičce. Postaraly se o to testy DNA, které ukázaly překvapivou shodu mezi vzorkem obou Floydových manželek. Poté už nebyl pro vyšetřovatele velký problém zjistit, že Floydova druhá manželka Tonya Hughesová byla ve skutečnosti Suzanne, unesená dcera jeho první manželky! Právě ona byla tou holčičkou, se kterou byl Floyd několikrát viděn. Byla i onou holčičkou, která byla zachycena na pornografických snímcích nelezených v autě Jamese Davise.

Vyšetřovatelům se podařilo zjistit, že Suzanne (nebo chcete-li Tonya) studovala hned na několika školách v několika různých státech. Pokaždé však pod jiným jménem. Floyd v té době vystupoval jako její otec. Její spolužáci popisovali Suzanne jako atraktivní dívku, která by se neztratila ani v modelingu. Byla rovněž velice inteligentní, podařilo se jí získat stipendium na "Georgia Institute of Technology", mohla se stát leteckou inženýrkou. Místo toho však přišla do jiného stavu s jakýmsi neznámým mladíkem. Když to zjistil Floyd, okamžitě se přestěhovali. Nedlouho poté se Suzanne provdala za Floyda a porodila syna Michaela. Kvůli nedostatku financí byla nucena pracovat ve striptýzovém klubu. Floyd ji nejprve připravil o matku, poté o budoucnost a nakonec i o život...

Z vyprávění jejích spolužaček byl Floyd na svou "dceru" velice žárlivý. Zakazoval jí se s kýmkoliv stýkat. Podivné bylo i to, že jí neustále kupoval nové spodní prádlo a byl doslova posedlý jejím fotografováním. Dlouhé hodiny byl schopen mluvit o tom, jak je jeho "dcera" krásná. Sama Suzanne se odmítala bavit o své rodině, vždy pouze uvedla, že zbytek jejích příbuzných je po smrti.

V roce 2015 se Floyd rozhodl promluvit o osudu malého Michaela, kterého unesl ze základní školy. Během výslechu vedeného FBI uvedl, že nebohého chlapce ještě v den únosu zastřelil. Donutil jej pokleknout a poté jej dvakrát střelil zezadu do hlavy. Jeho tělo měl pohodit podél silnice I-35. Na Floydem určeném místě však nebyly nalezeny žádné lidské ostatky. Podle vyšetřovatelů je možné, že Michaelovo tělo sežrala divoká prasata.

A překvapivým zvratům ještě není konec. V roce 2019 se na policii obrátil jakýsi muž, jehož identita nebyla zveřejněna. Tvrdil o sobě, že je Phillip, syn Floydovy první manželky. Vyšetřovatelé se k jeho teorii stavěli značně skepticky, testy DNA však nakonec ukázaly, že muž mluví pravdu! S největší pravděpodobností jej Floyd umístil do dětského domova, odkud byl Phillip později adoptován rodinou v Severní Karolíně.

A co Floyd? Z vraždy malého Michaela nebyl nikdy obviněn. Stejně tak se nikdy nepodařilo prokázat, že by zavraždil svou druhou manželku. Koneckonců, není pro to mnoho důvodů, tvrdší trest už Floyd dostat nemůže. Franklin Delano Floyd je dodnes v cele smrti a čeká na vykonání rozsudku.

 

Zdroje: wikipedia.org, St. Petersburg Times, officialcoldcaseinvestigations.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1061095
Měsíc: 12124
Den: 483