Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maria Veltenová

article preview

(Německo)

 

Maria Veltenová se narodila v roce 1916 v německém městě Kempen (kde prožila celý svůj život). Během druhé světové války se z ní stala vdova, která se musela postupně starat o 6 dětí (2 z nich se narodily až po válce). Následně se třikrát provdala ve snaze zabezpečit sebe i své děti.

Svoji první vraždu spáchala v roce 1963, kdy otrávila svého nemocného 77letého otce. Podala mu borůvkový puding s parathionem (silný insekticid). Borůvkový puding vybrala proto, že barva pudingu překryla modrou barvu jedu. V roce 1970 stejným způsobem zavraždila i svou 78letou tetu. Motiv byl podle Veltenové u obou vražd stejný. Obě oběti byly nemocné a Veltenová neměla peníze ani čas, aby se o ně starala. Podle ní to bylo zabití z milosti.

V roce 1976 se Veltenová zbavila i svého druhého manžela. Důvodem bylo to, že její manžel byl přehnaně pořádkumilovný, což Veltenové lezlo na nervy. Ani to nebyl problém, o který by se nepostaral borůvkový puding. Jako příjemný bonus pak Veltenová po svém druhém manželovi zdědila nějaké peníze.

Poté se Veltenová znovu vdala, ale v roce 1978 se rozhodla zbavit se i svého třetího manžela. Ten si svůj osud zpečetil tím, že byl příliš nábožensky založený. A Veltenová si opět přišla na nějaké ty marky. Těsně po pohřbu svého třetího manžela si k sobě Veltenová nastěhuje svého milence. Rychle si však uvědomuje, že i tento muž má příliš mnoho špatných vlastností. Veltenová proto svého milence požádá, aby odešel. Ten však odejít odmítne a pár dní poté záhadně umírá.

V roce 1983 se snacha Veltenové dostaví na policii s tím, že podezírá svou tchyni z vražd jejích dvou manželů. Veltenová je proto odvedena k výslechu, během kterého se bez mrknutí oka přizná ke všem 5 vraždám. Jako její motiv byla stanovena snaha obohatit se na svých obětech. Je však nutné podotknout, že Veltenová si peníze získané vraždami nenechávala pro sebe, ale dala je svým dětem či vnoučatům.

Veltenová byla nakonec obviněna pouze z vražd svých dvou manželů a svého milence. Ve stejném roce, kdy byla zatčena, byla za tyto 3 vraždy odsouzena na doživotí. Z vězení byla nakonec propuštěna v roce 2008 kvůli zdravotním potížím. Maria Veltenová zemřela ještě tentýž rok v sanatoriu. Bylo jí 92 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1060997
Měsíc: 12118
Den: 487