Jdi na obsah Jdi na menu
 


Larry DeWayne Hall

article preview

(USA)

 

Životopis

Larry Hall a jeho dvojče Gary se narodili 11. prosince 1962 ve městě Wabash v americké Indianě. Jejich otec byl hrobník a oba sourozenci mu často pomáhali kopat hroby na místním hřbitově. Vděku se za to však nedočkali, protože jejich otec byl hrubý a násilnický alkoholik, který své děti velice často surově bil.

Hall byl jako dítě nespolečenský, navíc měl poměrně nízké IQ (v dospělosti mu bylo naměřeno IQ 80). Jeho školní prospěch byl proto velice slabý a byl to jeden z důvodů, proč se stal terčem šikany od svých spolužáků. Dalšími důvody bylo to, že trpěl blíže nespecifikovanou vadou řeči a také to, že se jeho spolužáci dozvěděli o jeho častém nočním pomočování. Ve společnosti děvčat byl Hall plachý a příliš nesmělý. Svůj první sexuální zážitek prožil s prostitutkou, i když není známo v kolika letech se tak stalo. V 70. letech spáchal několik přestupků, včetně vandalství nebo žhářství. Nikdy však nebyl z ničeho obviněn.

V dospělosti byl Hall zaměstnán nejprve jako školník, poté pracoval jako herec při rekonstrukcích bitev americké občanské války. Právě díky tomuto zaměstnání mohl cestovat na velké vzdálenosti.

 

Série vražd a zmizení

5. února 1981 - Ze střední školy v Grand Rapids v Michiganu zmizela studentka Dean Marie Pyle Petersová (14 let). Tato dívka je pohřešována dodnes.

31. srpna 1981 - Ve městě Libanon ve státe Indiana zmizela Debra Jean Coleová (24 let). Naposled byla viděna, jak opouští svůj dům. Ani ji se nepodařilo nikdy najít.

6. srpna 1985 - Z Purdue University v Indianě zmizela Jennifer Lee Schmidtová (19 let). I tato studentka je pohřešována dodnes.

11. srpna 1985 - V zalesněné oblasti poblíž Honey Creek je nalezeno tělo Marcie Fuller Swinfordové (21 let). Žena byla uškrcena, vrah jí navíc nožem zohavil genitálie.

28. března 1986 - V Connersville v Indianě zmizela Denise Diane Pflumová (19 let). Tato dívka je stále pohřešovaná, faktem ale je, že v době jejího zmizení se Hall pohyboval v nejbližším okolí města.

6. září 1986 - V kukuřičném poli ve státě Illinois bylo nalezeno tělo bezdomovkyně Pholie Mylie Chavezové (28 let). Identita této oběti byla zjištěna až po exhumaci jejího těla v roce 2002. I ona byla nalezena uškrcená, se zohavenými genitáliemi.

1. prosince 1986 - Ve městě Champaign v Illinois zmizela Kimberly Ann Thompsonová (25 let), která je pohřešována dodnes. I tehdy byl Hall poblíž města.

11. března 1987 - Diana Jane Braungardtová (18 let) zmizela poté, co odešla z práce ve městě Crystal v Missouri. I tato žena je pohřešována dodnes.

17. března 1987 - Nedaleko domu svých rodičů ve městě La Porte v Indianě je nalezeno tělo malé Lindy Weldyové (10 let), která zmizela asi o 3 týdny dříve. Podle policejního lékaře byla dívka uškrcena krátce poté, co byla unesena.

4. června 1987 - Ve městě Marion v Indianě zmizela Wendy Louise Feltonová (16 let). Policie se nejprve domnívala, že utekla z domova, protože se ztratil její kufr a některé její oblečení. Tato domněnka však dostala povážlivé trhliny poté, co bylo zjištěno, že Wendy byla naposled viděna necelých 25 mil od místa, kde Hall vystupoval. Wendy je pohřešována dodnes.

21. září 1987 - Poblíž města Lincolnsville v Kansasu bylo nalezeno tělo ženy, jejíž identita je dodnes neznámá.

14. února 1988 - Ve městě Millen v Georgii bylo nalezeno tělo asi 19leté dívky. Ani tuto oběť se nikdy nepodařilo identifikovat.

2. září 1988 - Ve městě Chester v Illinois zmizela Paulette Websterová (19 let). Naposled byla viděna poblíž místa, kde Hall vystupoval. Paulette je pohřešována dodnes.

20. září 1988 - Poblíž Ford Hamilton v Ohiu byla unesena Cynthia Louise Carmacková (16 let). K jejímu únosu došlo v době, kdy zde Hall vystupoval.

16. prosince 1988 - Na hranicích mezi státy Georgie a Alabama bylo u dálnice 59 nalezeno tělo neznámé ženy ve věku 20 - 25 let. Žena byla uškrcena, na jejím těle byla navíc nalezena blíže nespecifikovaná posmrtná zohavení. Nedaleko od místa nálezu se nedlouho předtím konala rekonstrukce bitvy z americké občanské války.

11. března 1989 - Ve městě Holand v Michiganu zmizela Aundria Bowmanová (15 let). Ta je pohřešována dodnes. I v tomto případě platí, že Hall byl v době jejího zmizení nedaleko města.

2. června 1989 - Penny Dawn Leaseová (23 let) zmizela poté, co odešla z fitness centra ve městě Champaign. Je pohřešována dodnes.

26. června 1989 - V Prairie v Indianě zmizela Lynn Ann Thompsonová (26 let). Její auto bylo nalezeno nedaleko místa, kde Hall v tu dobu vystupoval. I Lynn je pohřešována dodnes.

5. srpna 1989 - Den, kdy zmizela Tracy Marie Krohová (17 let). Její auto bylo nalezeno na jednom z náměstí ve městě Millersburg, zatímco její kabelka a doklady byly nalezeny nedaleko města Wisconsino Creek. Její zmizení se nikdy nepodařilo objasnit.

1. října 1989 - Janet Rose Dolgaeová (28 let) zmizela poté, co odešla z práce. Je pohřešována dodnes.

Červenec 1990 - V Madison County v Illinois bylo nalezeno tělo neznámé ženy. Oběti bylo přibližně 25 let.

20. července 1990 - Nález dalšího neidentifikovaného ženské těla. I tentokrát se jednalo o ženu ve věku asi 25 let. Oběť utrpěla několik bodných ran do oblasti krku a hrudi. Vrah jí rovněž vyřízl z těla celý genitál.

22. srpna 1990 - V příkopu poblíž města Waupin ve Wisconsinu bylo nalezeno tělo Berit Beckové (18 let). Ta zmizela o měsíc dříve. Dívka měla v ústech roubík a podle policejního lékaře byla znásilněna a uškrcena.

13. února 1991 - Ve Frederick County ve Virginii bylo nalezeno tělo neznámé ženy.

2. března 1991 - Julie Dalton Johnsonová (29 let) zmizela poté, co odvezla své čtyři děti z kina domů. Pak odjela a od té doby je pohřešována. Její světle modrý Chevrolet byl nalezen na silnici poblíž Howard County.

1. července 1991 - Michelle Deweyová (20 let) se opalovala před svým domem v Indianapolis a čekala na chůvu, která měla ten den hlídat jejího syna. Co se dělo potom není dones jasné, faktem je však to, že když chůva dorazila, našla dítě zamčené ve skříni a všude po domě stopy krve. Po příjezdu policie byla Michelle nalezena před domem. Byla uškrcena a měla podříznuté hrdlo. Je prokázáno, že Hall byl v Indianapolis pouhý den předtím, než došlo k této vraždě.

5. srpna 1991 - V příkopu vedle silnice v Indianě bylo nalezeno tělo Georgie Schreveové (37 let). Ta byla unesena v Clearmontu o 2 týdny dříve. Hall se přiznal, že tuto ženu unesl, ale odmítal, že by byl odpovědný za její vraždu.

9. ledna 1992 - V poli u silnice nedaleko města Perrysville v Indianě bylo nalezeno tělo Holly Ann Andersonové (18 let). Vrah jí zasadil dvě bodné rány do hrudi. Hall byl v té době pouhé 2 míle od místa nálezu těla.

Březen 1992 - Ve Fulton County v Georgii bylo nalezeno tělo neznámé ženy. Věk oběti byl stanoven asi na 25 let.

3. června 1992 - V Berks County v Pensylvánii bylo nalezeno tělo další neznámé ženy.

7. června 1992 - Ve Springfieldu v Missouri v ten den zmizely hned tři ženy: Stacey McCallová (18 let), Suzanne Streeterová (19 let) a Sherill Levittová (47 let). Jeden svědek uvedl, že jednu z nich viděl řídit bílou dodávku Dodge. Procházel kolem ní, když dodávka stála na červenou na křižovatce. Svědek uvedl, že otevřeným okýnkem u řidiče uslyšel mužský hlas: "Nedělej žádný hlouposti!". Při pozdějším vyšetřování bylo zjištěno, že Hall vlastnil naprosto stejnou dodávku.

19. srpna 1992 - Na silnici 41 poblíž Wisconsinu zmizela Laura Depiesová (20 let). Její auto bylo nalezeno zaparkované před nedalekým obchodem. Asi 10 mil od nálezu jejího auta se v té době konala rekonstrukce bitvy z americké občanské války, které se Hall účastnil. V roce 2010 se Hall k vraždě Laurie Depiesové přiznal, i když její tělo nebylo nikdy nalezeno.

29. srpna 1992 - Toni Spicerová (27 let) byla nalezena zavražděná ve svém domě v Kokomě v Indianě.

5. září 1992 - Bridget Pearl Clodfelterová (27 let) zmizela poté, co odešla do baru ve městě Smyrna v Georgii, kde se měla setkat se svou sestrou. I zde se v té době konala rekonstrukce bitvy z americké občanské války, které se Hall zúčastnil.

26. března 1993 - V potoce poblíž města La Porte v Indianě bylo nalezeno tělo Rayny Risonové (16 let). Dívka byla uškrcena. Její auto bylo nalezeno nedaleko od místa nálezu těla s klíčky v zapalování a s otevřeným motorem. Při domovní prohlídce v Hallově domě byla nalezena antikoncepce na jejímž obalu bylo napsáno jméno R. Risonová.

29. března 1993 - Tricia Lynn Reitlerová (19 let) zmizela poté, co odešla z obchodu ve městě Marion v Indianě. Je pohřešována dodnes. Hall se k její vraždě přiznal, později však své přiznání odvolal.

17. září 1993 - V Dekalb County v Georgii bylo nalezeno tělo neznámé ženy.

8. listopadu 1993 - V kukuřičném poli ve Vermillion County bylo nalezeno tělo Jessicy Roachové (15 let). Ta zmizela v polovině září poté, co opustila obchod v Georgetownu v Illinois. Několik svědků ji poté vidělo, jak po silnici vede své kolo. Jeden řidič autobusu také uvedl, že to stejné kolo viděl pohozené u silnice, což mu přišlo divné, protože to bylo úplně nové kolo. Podle pitevní zprávy měla Jessica přeraženou čelist.

6. prosince 1993 - V Centreville ve Virginii bylo nalezeno tělo neznámé ženy.

30. května 1994 - Hall je zatčen poté, co byl několikrát přistižen, jak sleduje mladé dívky. V jeho dodávce bylo nalezeno hned několik podezřelých předmětů jako lyžařská maska, dlouhé lano a několik velmi ostrých nožů. Při výsleších se Hall přiznal k vraždě Tricie Reitlerové. Když však nebyl schopen policii sdělit, kde je její tělo, vyšetřovatelé ho označili za druhého Henryho Lucase a propustili jej na svobodu.

30. června 1994 - Donda Renea Martinová (32 let) zmizela poté, co odešla do obchodu ve městě Chattanooga. V době jejího zmizení se v okolí konalo hned několik rekonstrukcí bitev z americké občanské války. Donda je pohřešována dodnes.

15. července 1994 - Sarah Rae Boehmová (14 let) zmizela, když šla navštívit svou kamarádku v Beaver County v Pensylvánii. O několik let později byly u jezera v Ohiu nalezeny lidské kosti. Testy DNA, provedené v roce 2003, určily, že jde o pozůstatky Sarah Boehmové.

8. srpna 1994 - Shaylene Marie Farrellová (18 let) zmizela poté, co odešla do obchodu ve městě Piqua v Ohiu. Její auto bylo nalezeno na parkovišti před obchodem. Tato žena je pohřešována dodnes.

21. srpna 1994 - Poblíž přehrady v Portage County v Ohiu bylo nalezeno nahé tělo Kathryn Menendezové (17 let). Dívka byla znásilněna, mučena a nakonec uškrcena. Vrah jí navíc posmrtně zohavil genitálie.

9. října 1994 - Na břehu řeky Tippecanoe bylo nalezeno tělo Kerry Ann Smithové (20 let). Dívka byla brutálně zbita a uškrcena. Vrah poté zohavil její genitálie. Hall byl v té době nedaleko místa nálezu těla.

26. října 1994 - V Curtis Township v Michiganu bylo nalezeno tělo neznámé ženy.

6. listopadu 1994 - V Coopersville v Michiganu bylo nalezeno tělo neznámé ženy. Podle lékaře byla mrtvá již delší dobu.

 

Zatčení a soud

Na konci října 1994 policie v Indianě konečně začala řešit hned několik případů, kdy byl Hall přistižen při sledování či pronásledování mladých dívek. Scénář byl pokaždé stejný. Hall několikrát kolem dívek projel ve své dodávce. Pak u nich zastavil a zeptal se jich na cestu. Jako odměnu za jejich pomoc jim pak nabídl odvoz. Když ho dívky odmítly, Hall je začal opakovaně přesvědčovat, aby si k němu nastoupily. Když se vyděšené dívky daly na útěk, Hall je začal pronásledovat ve své dodávce. Ve všech případech si děvčata zapamatovala poznávací značku Hallovy dodávky. Policisté si navíc byli dobře vědomi nálezů ženských těl v období několika předešlých let a uvědomovali si, že Hall by za tyto vraždy mohl být odpovědný.

Při prvních výsleších Hall zapíral, že by kdy vůbec byl na místech, kde k těmto incidentům došlo. Když byl však vyslýchán i agenty FBI, kteří mu ukázaly fotku Jessicy Roachové, Hall se rozplakal a přiznal se, že Jessicu unesl a zavraždil. Rovněž se přiznal k několika dalším vraždám. 21. prosince 1994 byl Hall obviněn z únosu Jessicy Roachové. Za něj byl o půl roku později uznán vinným a odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Vzhledem k tomu, že Hall byl odsouzen k nejvyššímu možnému trestu ve státě Indiana, se policie rozhodla dále nepřezkoumávat vraždy, ze kterých byl Hall podezřelý nebo ke kterým se přiznal. Problémem byla zejména Hallova velice špatná paměť, kdy si nebyl schopen vzpomenout na podrobnosti jednotlivých vražd, ani na to, kde přesně k nim vlastně došlo. A vzhledem k tomu, že proti němu neexistují žádné další přímé důkazy, státní žalobce uznal, že by takový případ u soudu neobstál.

Během příštích několika let se Hall vyšetřovatelům, novinářům či spoluvězňům přiznával k vraždám dívek v několika státech USA. Svá přiznání pak zase rychle odvolával. Je tedy velice těžké určit, kolik životů má vlastně na svědomí (pokud vůbec někoho zavraždil). U 4 vražd Hall své přiznání nikdy neodvolal, u dalších 36 své doznání popřel. Samotná policie je přesvědčena, že Hall mohl zavraždit ještě dalších 14 dívek či žen. Celkem se tedy jedná o 54 vražd. Hall si dodnes odpykává svůj doživotní trest.

 

Zdroj: A Chronicle of Serial Killer Larry Hall

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1060452
Měsíc: 12083
Den: 367