Jdi na obsah Jdi na menu
 


Larry Ralston

article preview

(USA)

 

Životopis

Ralston se narodil v roce 1949. O jeho osobním životě není mnoho známo. Střední školu vystudoval ve městě Norwood v Ohiu. Jeho okolí ho popisovalo jako velice komunikativního muže, který neměl problém zapříst rozhovor i s úplně neznámým člověkem. Velice často se celé noci potuloval po ulicích, načež dokázal prospat celý následující den. Během svého života vystřídal hned několik zaměstnání, v žádném však nevydržel dlouho. Pracoval například v márnici v okrese Hamilton, v psychiatrické léčebně nebo v nemocnici v Longview. Zde se poprvé projevila jeho fascinace umírajícími lidmi. Hned při několika příležitostech vynechal svou odpolední přestávku jen proto, aby mohl sledovat umírajícího pacienta. V době svého zatčení byl Ralston nezaměstnaný a bydlel u jednoho ze svých přátel.

 

Série vražd

Ralstonovo modus operandi bylo prakticky vždy stejné. Do svého auta nabral mladou stopařku, které během jízdy nabídl víno a marihuanu. Pak se na dívce začal dožadovat sexu. Pokud dívka odmítla, Ralston ji uškrtil. Maximálního sexuálního vzrušení přitom dosáhl sledováním umírající oběti. V jednom případě tělo své oběti rozčtvrtil, ostatní těla pohodil v nejbližším okolí. Po vraždě se většinou vrátil do domu svého přítele a pustil si píseň "Fly Like An Eagle" od Stevea Millera. Jejím poslechem se údajně dostával do transu a pomáhala mu cítit se méně provinile. Následuje seznam Ralstonových vražd:

3. září 1975 - Linda Kay Harmonová (17 let) zmizí poté, co čeká na autobusové zastávce na Wolfangle Road a Beechmont Avenue. O více než měsíc později jeden z obyvatelů vesnice Felicity v Ohiu vypustí ven své dva psy a sám si udělá pohodlí na verandě. Pohoda skončí v momentě, kdy mu jeho psi položí k nohám dvě lidské ruce, které našli v nedalekém lese. Muž zalarmuje policii a ta v lesním porostu najde rozčtvrcené tělo Lindy Harmonové.

4. května 1976 - Nancy L. Grigsbyová (23 let) z Withamsville je prohlášena za nezvěstnou. Tato invalidní žena zmizí poté, co vyrazila na schůzku se svým přítelem do Fairfaxu. 15. listopadu 1976 lovci objeví její tělo na Moore-Marathon Road v Jackson Township.

30. června 1976 - Kousek od Five Mile Road v Anderson Township je nalezeno nahé tělo Mary Ruth Hopkinsové (21 let). Dívka má kolem krku omotané vlastní tričko.

28. února 1977 - V potoce poblíž Katy's Lane ve Wilmingtonu je nalezeno tělo Elainy Marie Bearové (15 let). Dívka pocházela z města Northside.

22. října 1977 - Poblíž jezera East Fork Lake je v křoví nalezeno tělo Diany Sue McCrobieové (16 let). Jediná oběť, která byla nalezena až po Ralstonově zatčení.

 

Zatčení a soud

24. září 1977 na Price Hill nabere Ralston do svého auta tři patnáctileté stopařky, kterým nabídne že je odveze ke kinu. Místo toho však dojede k Round Bottom Road, kde auto zaparkuje tak, že dívky nemohou vystoupit. Pak všechny tři dívky znásilní. Po dvou hodinách utrpení se naštěstí začne po cestě přibližovat neznámé auto. Ralston zpanikaří, čehož dívky využijí a podaří se jim utéct. Právě díky popisu pachatele je nakonec Ralston 10. listopadu 1977 zatčen a obviněn z trojnásobného znásilnění.

15. listopadu 1977, během převozu do vězení v okresu Clermont, Ralston zničehonic propukne v pláč a řekne: "Nechtěl jsem nikoho zabít." Všem přítomným policistům to způsobí nemalý šok, protože Ralston byl obviněn "pouze" ze znásilnění, ne však z vraždy. Během následujících 2 týdnů se Ralston při výsleších dobrovolně doznal ke všem svým vraždám. Za ty byl v roce 1978 odsouzen k doživotnímu pobytu za mřížemi. Jen za vraždu Elainy Bearové je odsouzen k trestu smrti na elektrickém křesle. 26. července 1978 je mu však i tento rozsudek zmírněn na doživotí. Od té doby požádal Larry Ralston o podmínečné propuštění již třikrát. Jeho žádosti však zatím byly vždy zamítnuty.

 

Zdroje: murderpedia.org, Enquirer.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1058568
Měsíc: 12597
Den: 675