Jdi na obsah Jdi na menu
 


Redhead Murders

article preview

(USA)

 

13. února 1983 bylo u silnice nedaleko města Littleton v Západní Virginii nalezeno nahé ženské tělo. Místo nálezu v té době sloužilo jako nelegální skládka. Tělo zde nemohlo ležet dlouho, protože nebylo pokryté sněhem, který napadl o 3 dny dříve. Podle stop ve sněhu to vypadalo, že tělo sem bylo přivezeno autem. Podle patologa byla žena zavražděna asi o 2 dny dříve a vrahovi se nijak nebránila. Nebyly nalezeny žádné stopy po sexuálním napadení. Patolog dále uvedl jako nejpravděpodobnější příčinu smrti udušení. Věk ženy byl odhadnut na 35 - 45 let. Oběť měřila 168 cm, vážila 61 kg a měla světle hnědé vlasy (patrně jediný rozdíl oproti ostatním obětem). Žena byla naposled viděna v jednom z barů ve městě Wheeling. Identita této ženy zůstává dodnes neznámá.

Několik svědků uvedlo, že nedaleko místa nálezu viděli bělocha vysokého asi 178 cm. Podle těchto svědků se jednalo o muže ve středním věku.

K nálezu dalšího ženského těla došlo 16. září 1984 u silnice I-40 nedaleko města West Memphis v Arkansasu. Oběť se tentokrát podařilo identifikovat, i když až o 9 měsíců později. Žena se jmenovala Lisa Nicholsová, živila se prostitucí a bylo jí 28 let. Byla oblečena pouze do svetru, od pasu dolů byla nahá. Měla jahodové blond vlasy, vrah ji tedy mohl považovat za zrzku. Lisa byla naposled viděna, jak nastupuje do kamionu, ve kterém byli 2 neznámí muži. Podle patologa byla tato oběť uškrcena.

1. ledna 1985 bylo u silnice I-75 nedaleko města Jellico v Tennessee nalezeno tělo Tiny Farmerové (21 let). Oběť byla tentokrát oblečená, chyběly jí však obě boty. Navíc byla zabalena do přikrývky, na které byly později nalezeny stopy spermatu. Žena byla svázána a podle názoru patologa nemohla být mrtvá déle než 72 hodin. V době smrti byla v 10 - 12 týdnu těhotenství. Tina měla vlnité rezavé vlasy. Naposled byla viděna v Indianapolisu ve společnosti neznámého řidiče kamionu, který údajně tvrdil, že jede do Kansasu. Příčina smrti byla stejná jako u předchozí oběti: uškrcení.

31. března 1985 byly u silnice I-24 nedaleko Pleasant View v Tennessee nalezeny kosterní pozůstatky patřící ženě ve věku 31 - 40 let. Nedaleko od nich bylo nalezeno i několik kusů dámského oblečení, pravděpodobně patřícího oběti. Podle dochovaných vlasů bylo zřejmé, že oběť měla rezavé vlasy. Příčina smrti nemohla být určena. Identita oběti je dodnes neznámá.

Pouhý den poté byla vedle silnice I-25 u města Grey v Kentucky nalezena vyřazená lednička. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby uvnitř nebylo vtěsnané tělo ženy, později identifikované jako Espy Pilgrimová (35 let). I v tomto případě se jednalo o rusovlásku. Oběť byla až na obě ponožky nahá, kolem krku měla pověšeny dva náhrdelníky. V okolí byly nalezeny 2 boty, které pravděpodobně patřily zavražděné. Na dvířkách od lednice byla přilepena nálepka s nápisem "Super žena". Podle patologova názoru byla oběť udušena. Policii se ozvalo několik svědků, kteří uvedli, že Espy viděli, jak se snaží dostat se stopem do Severní Karolíny. Tato vražda se pro ospalé městečko stala naprostou senzací a na Espyin pohřeb dorazilo přes 500 lidí.

Za další 2 dny byly u města Jellico v Tennessee nalezeny kosterní pozůstatky velmi mladé dívky ve věku 9 - 15 let. Patolog uvedl, že ke smrti mohlo dojít i před více jak rokem. Celkem bylo nalezeno 32 kostí patřících této dívce, stejně jako několik kusů oblečení a boty velikosti 5. Příčina smrti nemohla být určena. Identita oběti zůstává neznámá, s největší pravděpodobností však dívka pocházela z jiného státu.

14. dubna 1985 bylo u silnice I-81 nedaleko města Greeneville v Tennessee nalezeno tělo Elizabeth Lamotteové (17 let). Jako příčina smrti byla stanovena rána do hlavy způsobená neznámým tupým předmětem. V těle oběti byla nalezena i jedna bodná rána. Podle patologa byla tato žena těsně před svou smrtí na interrupci. Elizabeth měla tmavě hnědé až rezavé vlasy.

Na vyšetřování těchto vražd se podílela i FBI. Dodnes není jisté, zda se jedná o sérii vražd jednoho pachatele (případně pachatelů) nebo jde o zcela nesouvisející případy. Téměř všechny oběti spojuje jejich barva vlasů a drobná postava. Velmi podobné bylo i provedení vražd a také to, že těla obětí byla nalezena v těsné blízkosti hlavních silnic.

Během celého vyšetřování se objevilo jméno jednoho podezřelého. Jedná se o řidiče kamionu jménem Jerry Leon Johns. Ten byl 6. března 1985 zatčen za únos a napadení Lindy Schackeové, rusovlasé tanečnice z nočního klubu. Ta měla s Johnsem nejprve dobrovolný sex v jeho autě. Pak ji však Johns napadl. Roztrhl jí tričko, kterým jí svázal ruce. Poté ji odvezl do lesa, kde se pokusil uškrtit ji zbytkem jejího trička. Žena upadla do bezvědomí, Johns se však domníval, že je mrtvá a odešel pryč. Napadená pak o všem informovala policii. Za tento útok byl Johns odsouzen k 73 letům vězení.

Vyšetřovatelé měli už od samého počátku podezření, že Johns může mít na svědomí i sérii vražd, o níž pojednává tento článek. Vyšetřovatelé například uvedli, že na místě nálezu kosterních pozůstatků nedaleko města Jellico bylo nalezeno i tričko, které zřejmě patřilo oběti. Na něm byl nalezen uzel totožný s takovým, jaký použil Johns při pokusu o vraždu Lindy Schackeové. To však zdaleka nestačilo k tomu, aby byl Johns obviněn z této vraždy.

V roce 2015 Johns zemřel ve vězení. O 4 roky později testy potvrdily, že Johnsova DNA se shoduje s DNA získanou ze spermatu nelezeného na přikrývce, do které bylo zabaleno tělo Tiny Farmerové. Znamená to, že byl jejím vrahem? A spáchal i ostatní vraždy? Jak si pak vysvětlit to, že k dalším vraždám došlo i po Johnsově zatčení? Bylo snad pachatelů více? Otázek je spousta, odpovědí na ně se však pravděpodobně nikdy nedočkáme.

Objevil se i další podezřelý. Jednalo se nejmenovaného 32letého řidiče kamionu, který byl v Indianě zatčen pro podezření z únosu a znásilnění jedné mladé dívky. Po několika výsleších byl tento muž zproštěn všech obvinění. Policie žádné bližší informace nesdělila. Tento případ tak zůstává nadále nevyřešený.

 

Zdroje: wikipedia.org, themurdersquad.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 2
Celkem: 1057223
Měsíc: 12649
Den: 330