Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abdelali Amer

article preview

"Boussemma"

(Maroko)

 

Abdelali Amer se narodil v roce 1961 v marockém městě Rissani. Když byl ještě dítě, celá jeho rodina se přestěhovala do Casablanky. Nikdy nechodil do školy, jako dítě byl tichý a nespolečenský. Už od dospívání užíval drogy a alkohol. Když mu bylo 20 let, jeho rodiče zemřeli. Ostatní sourozenci opustili svou rodnou zemi a vyrazili do Evropy. Jedinou výjimkou byla jeho starší sestra, ke které se nakonec Amer nastěhoval.

Amer poté chvíli sloužil v armádě, byl však z neznámých důvodů propuštěn. Poprvé byl zatčen ve svých 23 letech, kdy byl odsouzen za znásilnění. V následujících letech byl zatčen hned šestkrát. Jednalo se o různé trestné činy a přestupky od loupeží, znásilnění a výtržností v opilosti až po napadení.

Krátce po jeho posledním propuštění se Amer dozvěděl, že jeho sestra zemřela. Zanechala však po sobě značné dluhy, kvůli kterým musel být prodán její dům. Z Amera se tak rázem stal bezdomovec. Nejprve se chtěl odstěhovat za svými sourozenci, kvůli jeho zločinecké minulosti mu však nebyl vystaven pas. Amer tak musel žít na ulici. V té době naprosto propadl alkoholu a drogám, celé noci popíjel s místními bezdomovci.

Po několika měsících se Amer přesunul do Rabatu. Tam si přivydělával různými příležitostnými pracemi, zejména v místním přístavu. Většinou si však na živobytí vydělával žebráním či krádežemi. Na loupežné výpravy občas vyrážel i do města Salé.

V roce 2004 byl znovu zatčen, tentokrát za znásilnění jedné starší ženy. Byl odsouzen k blíže nespecifikovanému kratšímu trestu. Zdi věznice opustil v říjnu téhož roku.

Ve stejné době došlo k nálezu prvního mrtvého těla. Obětí se stal bezdomovec známý jako Akkari. Jeho tělo bylo nalezeno na břehu řeky Bou Regreg. Akkari měl rozbitou hlavu, díky čemuž policisté celý případ uzavřeli jako nehodu. Podle jejich teorie to Akkari přehnal s pitím, v podroušeném stavu spadl z útesu a rozbil si hlavu o kámen.

Podobných nálezů však začalo přibývat. Jména obětí nejsou známa, vždy se však jednalo o bezdomovce, kteří byli nalezeni na břehu řeky Bou Regreg. Všichni měli rozbité hlavy kamenem a všechna tato úmrtí policisté označili za nehody či sebevraždy. Rozhodně se nenechali rozhodit faktem, že některá těla byla svlečená a že všechny oběti byly okradeny o veškerý jejich majetek. Oběťmi byli muži, jen v jednom případě se jednalo o ženu. Tato oběť byla navíc znásilněna a pokousána. Ani to však policii nezabránilo v tom, aby i vyšetřování této smrti uzavřela jako nehodu...

Zlom nastal až 1. srpna 2005, kdy bylo nalezeno 14. mrtvé tělo. Na policii se obrátil muž, který tvrdil, že se jednalo o vraždu a on byl svědkem útoku. A bez zaváhání popsal útočníka. Ba co víc, dokázal uvést i jeho jméno, protože jej dobře znal. Jednalo se o dalšího bezdomovce jménem Abdelali Amer, známého také jako "Boussemma". Policii se podařilo postupně vypátrat hned několik bezdomovců, kteří uvedli, že na ně Amer zaútočil s kamenem v ruce. Tito muži měli to štěstí, že se jim podařilo utéct.

Díky těmto svědectvím byl Amer 9. srpna 2005 zatčen. Během prvních výslechů se doznal ke všem 14 vraždám. Podle jeho tvrzení svou první oběť zavraždil poté, co mezi nimi došlo k hádce. V ostatních případech udělaly Amerovy oběti tu chybu, že od něj loudily alkohol. Někdy stačilo i to, že se nebohý muž objevil v "Amerově teritoriu". Jako vražednou zbraň vždy používal kámen, který někdy vložil do ponožky. Touto primitivní zbraní pak svou oběť bez milosti ubil k smrti.

Teprve v tuto chvíli vyšetřovatelé zjistili, že jednou z Amerových obětí nebyl bezdomovec, ale místní obchodník, který si chtěl v horkém dni odpočinout na břehu řeky...

Podle vyšetřovatelů a lékařů si Amer vypěstoval silnou nenávist ke společnosti, kterou obviňoval ze všech svých životních nezdarů. Vinil ji z toho, že se dostal na samotný okraj lidské společnosti, i z toho, že nemohl odcestovat za svými sourozenci do Evropy. Svůj vzrůstající vztek pak vložil do své pomsty.

Amer u soudu odvolal své dřívější přiznání a tvrdil, že spáchal pouze první vraždu z října 2004. Soudce tím však neobměkčil. 28. listopadu 2005 byl Abdelali Amer odsouzen k trestu smrti. Na jeho vykonání pravděpodobně stále čeká.

 

Zdroje: Planète serial killers, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1060326
Měsíc: 12038
Den: 326