Jdi na obsah Jdi na menu
 


                                                                              

 

O nás

Základní odborová organizace HEIMSTADEN 

  

Historie odborové organizace:
Odborová organizace vznikla v roce 1957 zároveň se vznikem národního podniku Správa sídlišť. Svou činnost odborová organizace nikdy nepřerušila, pouze „dějinným“ vývojem a změnami vlastníků měnila svůj název i strukturu až do dnešní podoby. Od roku 1992 je organizace členem Sdružení hornických odborů (SHO), se kterým je spjata společnou historií a sounáležitostí k OKD.   

Předsedou Základní odborové organizace HEIMSTADEN je od r. 2022 p. Roman Faja.

Činnost ZO HEIMSTADEN:

ZO HEIMSTADEN sdružuje v současné době zaměstnance 3 společností, a to Heimstaden Czech, s.r.o., Heimstaden Czech Services s.r.o.  a Asental, s.r.o. Mezi hlavní činnosti naší organizace patří vyjednávání kolektivních smluv u tří zaměstnavatelů. ZO je důležitým komunikačním kanálem mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem.

ZO HEIMSTADEN je členem „Odborového svazu pracovníků v hornictví, geologii a naftovém průmyslu (OS PHGN). V rámci činnosti v odborovém svazu se snaží ovlivnit různé zákony, nařízení apod., které mají vliv nejen na zaměstnance, ale i na občany České republiky.

Pro členy je v rámci činnosti zajišťována v SHO právní poradna, vedená JUDr. Marií Piekarzovou a dále se součinností ČMKOS v pracovněprávní i soukromé rovině. Dále je spolupořádán se zaměstnavatelem Sportovní den, zájezdy apod.

Velmi důležitá je činnost v oblasti dohledu nad bezpečností práce.
Svým členům nad rámec odborových záležitostí poskytuje ZO možnost levného ubytování či rekreace v bytě v Praze.

 

 Předseda ZO HEIMSTADEN Roman Faja

 

 

Po volbách v roce 2022 ukončila svou činnost v předsednické funkci odborové organizace naše dlouholetá a oblíbená kolegyně Dagmar Adamčíková. Dáša nám bude určitě chybět, ale vzhledem k tomu, co všechno pro společnost i Odborovou organizaci vykonala, si zaslouží také čas na soukromé aktivity a vlastní zájmy. Moc jí za vše děkujeme.

Dáši se dařilo při rozhodování vždy nalézat vyvážené kompromisy mezi oprávněnými zájmy zaměstnanců a zaměstnavatelem. Za dobu ve funkci předsedy ZO také přesáhl počet členů ZO 200. S prosbou o radu a pomoc se na ni obraceli kolegové/členové odborové organizace, ale mnohdy i nečlenové a kolikrát nebylo lehké najít správné řešení. Dáša se s tím ale vždy „poprala“ skvěle. I proto jaká je, ji máme všichni rádi a vážíme si jí.

                                                

 ,        

   

 

„Každý věnovaný dar, i ten nejmenší, je ve skutečnosti obrovský,