Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sergej 1:25 HOTOVO

26. 2. 2020

Sergej 781 z papíru TADY jsou fotky

img_0163.jpg


02. 07. 2017

No něco zase stavím, teda modelařím. A ano už tak měsíc jsem v pracovním procesu, kdy tvořím určitou část, která je snad nejsložitější z celého modelu. Nechci přeskočit postup, pak bych se do toho zamotal. 

10. 07. 2017

No už nějaký ten pátek na něčem pracuji. Fotky mám zatím soukromé a nechci nic moc zveřejňovat. 

13. 07. 2017

Tak jsem zase o něco málo pokročil. No jak to tak vypadá, už něco málo se rýsuje, ale stále to není nic ke chlubení. Zasekl jsem se na pružinách, ale to už moc prozrazuji. 

18. 07. 2017 

Tak tedy na světlo boží dávám první fotky stavěného modelu motorové lokomotivy Sergej. Stavba je od prvopočátku velice náročná a zdlouhavá. Snad se mi povede model dokončit dříve než za rok.  Zatím mám z 98% hotové podvozky.

img_20170825_123812.jpg
19. 07. 2017

Takže jsem dnes dodělal podvozky. A musím uznat dobrá makačka. ještě složitější než jsem čekal. A míchání barev.. no na třikrát trefit aspoň nějaký odstín šedé. Možná to pak na kolec ještě dostane světlejší šedou, ale zatím mi to tak vyhovuje. Jsem sám zvědav jak bude stavba pokračovat. Teď už se chystám pomalu na rám kolomotivy a samotné plechaření bude asi nejsložitější. 

28. 07. 2017

Tak jsem tak nějak pokročil No pokročil zatím se učím vše dávat dohromady a mám špatný odstín červené, ikdyž se mi líbí chtělo by to sytější. Koupil jsem pro tyto účely airbrush start set, což na temperky je jak dělané. Štětcem to opravdu nejde tak hezky. Přišel jsem na to, že můžu sleput celý korpus a pak jej se zalepenými okny nastříkat, což je pro mne výhodnější, než se s tím patlat jako při prvním pokusném díle. Výhodou je také to, že si to doma můžu vytisknout ještě jednou a udělat lépe znova... No uvidím.

Jinak podvozek je skoro hotový adetaily budu dodělávat až bude celý stroj kopmlet. Už teď přemýšlím kam umístit baterii a vypínač osvětlení. jestli někam pod lokomotivu nebo přímo do nějakého papírového dílu celé schovat. No jak píšu, uvidíme. 

 

09. 08. 2017

No takže stavba pomalu, ale jistě pokračuje. Makám na kabinách a dalších dílech. Nejde to tak rychle jak jsem očekával. A výsledek?

Poprvé jsem to vzal temperkama... ne ty jsem zavrhl, že neseděla barva a nebylo to té kvality. Tak jsem se opět vrátil k osvědčenému stříkání a natírání revellkama.  Ty barvy jsou přece jen kvalitní a papír ještě více zpevní. Takže co je na obrázku nahoře už dávno není pravda. 

Mám nový pracovní prostor. Což je k mé práci ideální. Tak nějak malé info. Zatím ahoj

28. 08. 2017

Takže skoro po měsíci práce jsem zase pokročil. Není dne, abych na model aspoň trošku nesáhl a něco neudělal. Takže jsek tak trošku zapracoval na vzhledu modelu. Na denním světle vypadá strašně (zatím ). Ale to se změní. příjde na to patina rzi a dalších nečistot. A výsledek snad bude stát za veřejné vystavení. Model je osazen dálkovým ovládáním světel pro oba směry jízdy. Ozvučení jsem zatím nevymyslel. Ale to se snad ještě povede. No další postup je dodělání jedné pohledové strany aspoň pro Morava Open.

01. 10. 2017

Už dlouho jsem sem nic nenapsal o tom jak pokračuje stavba modelu. Model byl osazen svítivými LEDkami a dál se pokračuje na stavbě motorové části, ač velmi pomalu, tak přece. Snad se do konce roku dočkáme konce stavby a začátku nového projektu. Ale o tom zas jindy. Proběhla výstava Morava Open, kde se mé modely tak nějak ztratily v nepřeberném množství dalších skvělých modelářů. 

To se snad příští ročník změní.

img_2212.jpg

 

03. 10. 2017

Slavnostně jsem pokročil se stavbou modelu lokomotivy. Dodělal chybějící dveře, přetřel konečně celou lokomotivu a začnu se věnovat dodělávkám na modelu, jako jsou hadice, a další detaily. No ještě tam je toho dost co stavět a lepit. Snad to stihnu do konce roku a na nový rok zase něco jiného. 


07. 10. 2017

Už se stavba blíží ke konci. Skoro. Dnes jsem dodělal kolejivo, Ještě zbývá osadit na pražce a natřít. Příští týden bude deska a pak konečně posyp kolejiva. Postavit lokomotivu na koleje a hotovo... Hurá snad. Samotná lokomotiva potřebuje ještě dost dodělat. Takže zase stavba modelu celý rok. No je to paráda stavět modely rok.  
Další pokrok ve stavbě. Hurá Sergej stojí a kolejích. Zatím jen modelově na focení. Ale než půjde definitívně sednout na koleje, tak musí projít jak kolejivo tak sám Sergej ještě mnoha úpravami. No vidím to nadějně, na konec stavby v roce 2017. 


20. 10. 2017

Blíží se konec roku a konec i mé stavby modelu papírové lokomotivy Sergej. Je to už zase skoro rok, co tahle stavba probíhá. A jak to zatím tak vypadá, model je vydařený, autor má opravdu perfektní provedení. Já si model M62 předělal na vzhled našeho Sergeje. Přece jen ti poláci mají nějaká moc velká světla a divný vzhled. No, ale zpět k modelu. Modelu chybí už jen pár maličkostí a bude snad do konce letošního roku hotov. 

Vidět ho pak v celé své kráse můžete na výstavách. 

23. 10. 2017

Hlásím 99% hotovo. Dneska jsem konečně trefil po několikátém pokusu velikost tabulek a povedlo se. Což jsem rád. A vypadají parádně. A to nejsou obtisky. Ty zatím neumím. Ale to časem. No a jinak pak bude celkové zhodnocení stavby a její průběh. Zatím ještě mašinu čeká lak a pak možná i silnější patina. 


27. 10. 2017

HOTOVO 
Model lokomotivy je hotový. Dodělávky detailů jsou dalším krokem, ale model jako takový je HOTOV. Což jsem velice rád. Protože stavba to byla i náročná. Přeci jen tam bylo dost dílů a abych se přiznal. Něco jsem i vynechal... vnitřek modelu. Je tam jen nástin motoru. Protože model nebude mít otevřenou střechu.  

img_2205--1-.jpg