Jdi na obsah Jdi na menu

Zpětná vazba pro všechny

3. 4. 2020

Moji milí SURIKATÍCI!

     Rozhodla jsem se, že Vaši první zpětnou vazbu Vám napíši hromadně. Ač jsem Vám původně každému odpovědět zvlášť, tak to momentálně k těm "starým" úkolům není v mých silách. Vzhledem k tomu, že se ze začátku řešily různé technické problémy, nakupilo se těch úkolů poměrně dost. A protože jsem si myslím, že už si stejně ty staré úkoly nebudete moc pamatovat a potřebujete zpětnou vazbu, co nejdříve po zaslání úkolů, rozhodla jsem se ty staré úkoly shrnout v této hromadné zpětné vazbě. Od pondělí (od nových úkolů) bych se snažila posílat zpětné vazby ideálně hned po přijetí emailu.

     Předně bych Vám všem chtěla poděkovat za spolupráci a komunikaci. Také za to, že úkoly průběžně posíláte a to téměř všichni. Pořád platí, že záleží na Vás, kdy a jak mi práce budete posílat. Pokud byste cokoliv potřebovali, pište, volejte. Pokud bych nebyla na přijmu, ozvu se Vám později.

     Co se týče úkolů z přírodovědy, ty posílat nemusíte. Pokud je přece jen pošlete, přeposílám je paní učitelce Beranové. Úkoly z angličtiny a němčiny, posílejte, prosím na emaily učitelů nebo podle jejich pokynů. Pokud je pošlete na náš email, také je kolegyním přepošlu.

     Na začátek bych chtěla moc pochválit a poděkovat Péťovi, Kájovi a Aničce (doufám, že jsem další nepřehlédla) za fotky z velikonoční výzdoby a zprostředkování velikonoční energie. Moc mě fotky potěšily, bylo vidět, jak Vás tvoření baví. Budu ráda, když i Vy ostatní pošlete fotky tvoření, když budete chtít. Mám pro Vás vymyšlen ještě jeden velikonoční úkol, se kterým Vám seznámím v následujícím týdnu.

    Stejně tak bych chtěla pochválit všechny, co poslali úkoly z vlastivědě, kde jste si měli popsat Vámi vybrané město. Bylo vidět, že jste pracovali pečlivě a dali jste si záležet.

     Co se týče českého jazyka, doufám, že už Vám nedělá větší problém určovat rod a vzory (u rodu středního a ženského), příští týden se pomalinku vrhneme na rod mužský a jeho vzory. Moc se mi líbily Vaše slohové práce. Bylo vidět, že to byly Vaše práce a rodiče Vám do nich většinou nezasahovali. Sice tam byly občas chyby, ale ty já mám ráda. Pomocí nich se totiž člověk naučí nejvíc.

     Vaše matematiky mě mile překvapily! Doufám, že jste většinu vypracovávali sami, bez rodičů nebo to alespoň nejdřív zkusili a teprve poté jste požádali o pomoc rodiče. Koukala jsem samozřejmě i na Vaše geometrie a mám z nich velkou radost! Je vidět, že jste se snažili a byli jste velmi pečliví! Nezapomínejte však rýsovat tence a to včetně kružítka :) Doufám, že už Vám jde bez problémů používání rysky a dvou pravítek při rýsování rovnoběžek.

 

     Ještě jednou bych Vám chtěla říct, že mě moc těší, jak celkově pracujete a snažíte se. Nezapomeňte však, že bych nejprve ráda, abyste se snažili sami a teprve pak prosili o pomoc rodiče nebo někoho dalšího. Jste už velcí a proto věřím, že se na to nevykašlete a budete plnit úkoly sami od sebe, aniž by Vás rodiče museli  nutit. Je to Vaše zodpovědnost a děláte to pro sebe :)  Je mi jasné, že je toho na Vás všechny teď moc a je to náročné. Najednou se místo ve škole učit doma, ale byla bych moc ráda, kdybyste se zkusili naučit kromě těch základních předmětů i něco nového, co budete chtít sami. Něco, co Vás bude bavit. Třeba udělat palačinky, udělat co největší bublinu nebo třeba vytřít podlahu. Cokoliv, co Vás napadne :) A já se pak budu těšit, až se dozvím, co to bylo. 

 

     Pro dnešek je to všechno! Budu se těšit na Vaše další práce, ráda bych teď s Vámi zkusila něco tvořivějšího než jen doplňování cvičení.

     Přeji Vám krásnou neděli a užívejte si ji!

KP