Jdi na obsah Jdi na menu

Velikonoční projekt - Putování za velikonočním pokladem

6. 4. 2020

Milé děti!

     Vzhledem k tomu, že tento týden by byl i ve škole tak trošku odpočinkový, rozhodla jsem se, že pro Vás připravím projekt. A protože budou Velikonoce, tak i projekt bude velikonoční.

     Vymyslela jsem pro Vás několik úkolů - z českého jazyka napsat reportáž nebo zprávu do novin, z vtývarky a pracovních činností zdokumentovat Váš velikonoční víkend. Všechno máte popsané v dalších souborech. V tomto souboru bych Vás ale seznámit s tím nejdůležitějším.  Putováním za velikonočním pokladem. Vaším úkolem bude vymyslet, jak by takové putování mělo vypadat. Představte si, že jste učitel nebo učitelka na táboře a vymýšlíte pro děti táborovou hru. Jak to pojmete, nechám úplně na Vás. Jestli dětem nakreslíte mapu, vymyslíte indicie, hru nebo jakkoliv jinak. Jedinou podmínkou je vymyslet 20 velikonočních úkolů (a to z některého z předmětů, který máme ve škole - např. Doplň y/i do vět.). Zkuste je vymyslet tak, aby byly trošku složitější a Vaši kamarádi si u nich museli trošku potrápit hlavičky. 

    Případně pokud byste si úkoly chtěli na někom vyzkoušet, můžete využít své sourozence a takové velikonoční putování jim připravit. V takovém případě uzpůsobte úkoly jejich věku. Rodiče Vám s tím určitě poradí, případně se můžete samozřejmě ozvat do skupiny nebo na email.

 

Doufám, že Vás tvoření bude bavit. A já se budu těšit na Vaše výtvory. Pošlete mi je, prosím, i s řešením :) Přikládám fotku jedné hry, kterou vymyslela jedna paní učitelka na facebooku, abyste měli inspiraci. Ale prosím, neopisovat, použijte vlastní fantazii.

 

Krásný velikonoční týden! KP

img_20200406_220724.jpg