Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ahoj přátelé!

Hodně z vás si jistě pokládá otázku, proč a k čemu němčina. Tento dotaz jsem slyšela nesčetně krát. A víte, jakou otázku jsem slyšela asi stejně mnohokrát jako tuto? "Proč jsem se ve škole neučil/a víc němčinu?"... Ano, přesně tak, jsme evropským státem, kde mají pobočky mnohé německé /rakouské/ švýcarské firmy a ty mají jasno, kromě angličtiny požadují po svým zaměstnancích i němčinu. Takže dobrá práce v zahraniční firmě by mohla být tou správnou motivací wink Neméně hezkou motivací je bez pochyb i cestování, do Rakouska či Německa můžeme vyrazit jen na víkend, ale klidně na rok za prací nebo na zkušenou; zvláště ve druhé ze zmiňovaných situací je opravdu velmi žádoucí, němčinu aspoň trošku ovládat.

Na mých stránkách se vám pokusím předat německou gramatiku stravitelně, přehledně, prostě tak, aby heslo "Deutsch ist Spaß" platilo nakonec pro všechny z vás smiley

Já s němčinou začínala už na 1. stupni základní školy a zůstala jsem jsem jí věrná až do mých vysokoškolských studií, kde jsem ji studovala nejdřív na filozofické, později na pedagogické fakultě. 

Po studiu jsem se mimo jiné 8 let věnovala výuce němčiny v různých firmách ve Zlínském a Olomouckém kraji.

Posedlost německým jazykem mě už asi nikdy neopustí, a proto v době karantény, kdy člověk musí všechno zvládnout z domu, jsem se nechala inspirovat mou úžasnou kolegyní, potažmo kolegyněmi (díky holky!!!! wink ) a vytvořila jsem tento web, primárně pro výuku němčiny na základní škole.

Přeji vám všem, aby vás němčina bavila aspoň tak jako mě laugh

Vaše,

 

P.V.