Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaro

 

JARO :)

 

gardening-tools-tips.jpg

 

Určitě už se všichni těšíme až přijdou příjemnější teploty a my budeme moci pobývat více venku, dýchat lepší vzduch a dívat se, jak vše živé kolem roste a zkrášluje naše prostředí.

Naši psychiku ovlivňují barvy, tvary, vůně, kvantita i kvalita toho, co vnímáme, a mnoho dalšího. Nejsme tu na dovolené, ale proto, abychom se naučili být tvůrci našeho života :) A z toho vyplývá, že je více než nutné, umět si udělat okolo sebe krásné a nám příjemné prostředí.

Neexistuje ten nejdokonalejší interiér, ani recept na nejkrásnější zahradu. Každému se líbí něco jiného. Existují pouze ověřené postupy pěstování rostlin, používání barev, tvarů, materiálů, které mají své zákonitosti. Tak, jak chceme, aby na nás náš prostor působil, podle toho nastavíme způsob použití materiálů a využití jejich vlastností.

Co se týká jara, všichni asi známe typické rostliny, dekorační předměty a materiály, které se ve spojitosti s ním používají. My si zde ukážeme skupiny rostlin, předměty a jejich kombinace, či materiály, které Vás mohou inspirovat k jarní náladě tvořit :)

 

narcisy-kvety-v-zahrade-fot-shutterstock_99947756-freya-photographer.jpg

narcis.jpg

 

Narcisy

Tato krásná cibulovina se dá pěstovat prakticky kdekoli. V zahradách se vyjímá pěkně buď ve smíšených záhonech s dalšími jarními rostlinami, nebo jako soliterní skupiny - pouze jeden druh. Můžeme mixovat různé odrůdy, nebo si vybrat jen jednu a kombinovat je třeba v nádobách s různými dekoračními materiály a přízdobami podtrhující jarní období.

 

          10772-odrudy-narcisu-1.jpg         

  narcissus_-_cultivars.jpg

 

Tulipány

Tato cibulovina je doma v Holandsku. Je to země, která se přezdívá země tulipánů :)

Odrůd těchto krásných rostlin je opravdu nepřeberně. Jediné na co dbejte při výběru, je barevná kombinace a výsledný obraz, který pak barevné květy vytvoří. Samozřejmě kombinovat jarní květy různých druhů je velmi lákavé. Pokud ale chcete, aby vaše výsledné dílo bylo barevně sladěné, doporučuji kombinovat max. 3 barvy. Pokud máte zájem o více barev, můžete udělat skupinky po 3 barvách. Ve chvíli, kdy rostliny začnou kvést, budete mít opravdu krásnou podívanou.  

 

spring-flowers.jpg

 

Pak musíme připomenout, že je výhodné cibulky sázet do košíčků, ve kterých budou mít dost místa, aby mohly narůst nové cibulky. Snadněji se pak vyndavají na zimu. Některé odrůdy snesou zimu a přežijí v pohodě. Jiné jsou náchylnější a je potřeba je zazimovat. 

V době, kdy se objeví první listy můžeme přihnojit nejdříve jakýmkoli hnojivem s obsahem N, P, K (většinou jakákoli základní hnojiva) a pak před květem a v době květu hnojivem s K - draslíkem, podporujícím kvalitu květu.

 

tulipan-chansonette1m.jpg   4401_4.jpeg   visi139828-019295m.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Facebook

Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 9849
Měsíc: 480
Den: 14