Jdi na obsah Jdi na menu

Koronavirus - nepolapitelný vrah ?

Koronavirus, který nyní dokázal to, co si nikdo na světě neuměl a ani nechtěl představit, je vrahem a nebo je to bojovník za zdraví člověka?  Těžko říci, asi se budeme muset přiklonit k té druhé variantě, protože příroda jako taková vrahy netvoří. Jak jsem již psal dříve, je úplně jedno, zda to je vir zrozený evolučně nebo za pomocí lidské ruky, protože kdyby si Vesmír nepřál, aby se to stalo, nestalo by se to. Ten, kdo tomu nevěří, ten se jednou spálí, ale tak to musí být. Takže jak to vlastně je s tím virem. Proč vlastně přišel? Již hodně zvláštní je, že první města poté, co opustil Čínu, byla zamořena ta, která mají co dočinění se světovými burzami. Zajímavé je také, že nepsaly noviny, že by letecký personál, který převážel toho nebo ty Číňany, kteří nakonec nakazili celý svět, nezemřeli a nebyli ani nakaženi. Jestli ano, proč to nikdo nepsal a dal tedy možnost různým konspiracím. Každopádně to bylo pozitivní pro ty burziány, kteří mají hodně peněz. Jak psaly noviny, miliardáři prý vydělali během pandemie miliardy. No ale o tom nechci psát, chci pouze vysvětlit, zda se jedná o zlého bratra nebo zda nás přišel zachránit na úkor několika tisíc, kteří kvůli němu nebo s jeho pomocí zemřeli a kteří navýšili roční počet mrtvých na světě asi o 0,1%, což není až tak zanedbatelné. Na světě zemře ročně 63 milionu lidí a z toho nějaké malé procento na přirozené opotřebování. Polovina všech mrtvých na světě zemře hlady a tak se zdá, že hlad je mnohem větší zlořád než Koronavirus, ale ještě se mu nikdy nepodařilo zastavit světovou ekonomiku a nepodařilo se mu vyprázdnit dálnice tak, jak tomu bylo v Italii. Byla to nádhera, když člověk neslyšel ten hukot a nemusel čuchat ty smrady. Ale zase bohužel na úkor některým zemřelých. Nejvíce je mi líto těch, kteří zemřeli ve výkonu svých povinností. Lékaři, sanitáři atd. kterých nebylo málo. 

Je pravda, že na hlad skoro nikdo z těchto lidí neumírá, tak máme štěstí v neštěstí, že se to týká většinou těch lidí, které nepotřebujeme. Koronavirus se mi zdá, že nám přišel ukázat, že je potřeba začít jinak přemýšlet. Možná bychom měli těm hladovým dát najíst, i když nás tolik nezajímají. Bylo by to možná humánní gesto. Ale je pravda, že mrtvých na planetě je stále málo, protože když to půjde takto dál, musíme asi opravdu začít hledat útočiště ve vesmíru, někde na nějaké jiné planetě. Za 120 let nás tu může být 3x tolik a co pak? Mělo by umírat alespoň o 60 000 000 lidí více než doposavad. Pak by se nám lépe dýchalo. Ale jak vyhubit ještě 60 000 000 ročně. Hladem? Ne to by nebylo asi správné. Na kouření a na alkohol zemře ročně asi 10 000 000 lidi a tak možná, kdyby se zase povolila reklama na cigarety a alkohol, že by třeba zemřelo 40 000 000 lidí na alkohol a cigarety, pak bychom mohli povolit drogy a bylo by to. Pak by už nemusel nikdo umírat hlady, protože by státy měly více DPH a mohli by dát najíst těm hladovým a za to ještě povolit neomezenou rychlost na všech silnicích a už bychom se možná dostali k rovnováze mezi narozenými a mrtvými a pak bychom se nemuseli za 100 let tady na planetě tlačit a válčit kvůli pitné vodě. Umírali by hlavně ti, co by si to přáli sami, alkoholici, kuřáci, feťáci a obézní lidé. Ti rozumní by se mohli pak dožívat i 130 let. Ale co kdyby přestali lidé chlastat, hulit a fetovat, co pak? Koronavirus by na nás nestačil. Asi bychom museli nechat hladovět víc lidí, aby se to vyrovnalo a my, ti rozumní civilizovaní by mohli normálně žít bez tlačenice v metru. Ale nevím, zdá se mi to celé nějaké divné. Asi bude nejlepší, když se zamyslíme a pochopíme, že takto to dál nejde a nebýt těch zemřelých na virus, mohli bychom říct diky Bohu, že nám ten neviditelný a nepolapitelný zabiják ukázal, že to jde i jinak. 

Ukázal nám, jak je EU neschopná něco řešit, jak celý svět tápe a jak mnoho chytrých říkalo hovadiny. Nemohu zapomenout na ten příkaz, kdy jsem mohl jet v autě bez roušky a když přistoupila manželka, s kterou normálně vedu sexuální život bez ochrany, tak jsme si museli povinně nasadit v autě oba ochranu. Před kým, to jsem do dnes nepochopil. Ale takových hovadin bylo opravdu mnoho. Koronavirus dokázal nejenom vyprázdnit dálnice, ale i ukázat na světové politiky a na to, co mají v hlavě. Někdy to bylo opravdu překvapení. Škoda, že museli přitom umřít nevinní. To mě opravdu mrzí, ale Vesmír nám již dával tolik znamení k zamyšlení, že vlastně proti tsunami ještě byl na nás moc hodný. Tehdy zemřelo také čtvrtmilionu lidí nevinně. 

Ten, kdo tento článek nepochopil správně, tomu se omlouvám, nechtěl jsem v žádném případě někomu způsobit bolest nebo se vysmívat nebo snižovat vážnost situace s Koronavirem. Situace je možná vážnější, než se vůbec jeví. Zamyslete se nad tím a pak možná můj článek pochopíte správně. Něco se určitě musí změnit, jinak můžeme dopadnout jako dinosauři. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář