Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úkoly pro děti 8, 27.4. - 30.4.2020, 1.B

26. 4. 2020

Milí rodiče.

Pěkně vás zdravím.

Do schránek jste dostali pracovní listy z matematiky a českého jazyka. Češtinu nechám na vás, je tam procvičování čtení a různé zajímavé hrátky, rozhodněte se, zda má na to vaše dítě čas a chuť. Matematiku prosím vyplnit, děti ji mohou udělat úplně samostatně, opravte jim chyby a nechť si to co nejdříve spočítají správně, ať si neupevní špatný spoj. Prosím paní Ryškovou, aby mi napsala, jak si materiály převezme. Děkuji. Dostali jste písanku 4. Provedla jsem reklamaci písanek, v nichž se nám psaní perem propíjí na další strany, dostali jsme zdarma nové písanky 4. Děti je nebudou znovu vypisovat, budou v nich pokračovat perem a původní písanku mi přiloží. Pokud s propíjením na další stránky neměly děti problém, písanku si nechejte na procvičování ve volných chvílích nebo o prázdninách.

U velké většiny z vás se stalo zvykem poslat mi během týdne ukázky psaní, video se čtením i matematiku. Děkuji za váš čas, na základě těchto materiálů se mi podařilo odstranit chyby dětí nebo zachytit v zárodku nějaké odchylky. Nebo pochválit. Děkuji moc.

Vzdušná třída pondělí až čtvrtek od 8.00 do 9.00 hodin, podle potřeby mě oslovte, můžeme doplňovat učivo i individuálně u koho je nějaký zádrhel.

Průzkum ohledně návratu do 1.B předběžně 12 dětí ANO, 5 dětí NE, čekáme na podrobné informace z ministerstva.

Škola online poslala jsem mail, prosím, registrujte se dle pokynů, ve druhé třídě pojedeme naostro od začátku, žákovské knížky, učivo, atd. vše budu zadávat přes škola online. Děkuji.

Zde učivo na nový týden, za pomoc dětem při učení děkuji.

slabikář:

strana 83 - cv. 1 přečíst jména, potom věty. Poté věnujeme pozornost jednotlivým obrázkům a popíšeme si je, co se tam děje a co tam je. Posléze se vrátíme zpět k větám a přiřadíme jim číslo z obrázků. Rámeček s číslem vybarvíme barvičkou z rámečku obrázku viz první věta.Pod obrázky napíšeme jméno dítěte podle tiskacích vět, pozor  na velké G, děti se jej čerstvě budou učit, vše psacím písmem. Zelená fajfka - děti samy podtrhnou správné slovo, odměna je sluníčko. Cv.3 doplní se věty, nejdříve se musí celé přečíst, teprve poté správně přiřazovat. Nakonec celé věty správně přečíst. Bez chyby = sluníčko.

strana 84 - slouží k procvičování a práci s textem. Nejdříve podtrhněte těžká slova - fotograf, Afrika, fotografií, fotografoval, jaguára, geparda, nejrychlejší, grilovat, vymyslela, program, odpoledne. Naučíme se je číst. Přečteme celý dopis. Zakroužkujeme přitom všechna G a g. Prohlédneme si fotografie, zvířata popíšeme a porovnáme, čím jsou podobná a čím se liší. Dopis vám skýtá báječnou příležitost děti poučit vlastními zkušenostmi, fotkami z dovolených, životními zážitky. Do školy bychom přinesli knížky s tematikou Afriky a afrických zvířat, četli bychom si úryvky, vyprávěli bychom si o obyvatelích Afriky, o jejich nelehkém životě, nedostatku jídla a vody.

strana 85 - je návratem k předchozí stránce. Je tedy potřeba znovu pročíst článek a nechat dítě samostatně přečíst věty i možnosti a nechat ho správná slova zakroužkovat. Poté zkontrolujete a odhalíte případné chyby, které dítě opraví. Správná slova jsou: 1. strýc Igor, 2. fotograf, 3. Afriky, 4. na souši. Doplňovačka: doplňují se slova podle obrázků, slovo z tajenky se doplní do věty a věta se přečte. Obrázky jsou: šála, páv, talíř, bagr, lev, stůl, tygr.

strana 86 - ď, ť, ň, abych děti motivovala, vyrobili bychom si ve škole papírovou loďku. Několikrát bych před dětmi vyslovila d - ď, t - ť, n - ň, zřetelně a zdůraznila bych měkkost. Zde ještě jedna básnička Kampak pluje malá loďka? Kdo ji pustil na řeku? Zaplavala do peřejí, už je někde v daleku. A zde básnička pro správnou výslovnost  Jeden kůň vypil tůň. Žáby se naň zlobí nýčko, že jim vypil bydleníčko. Můžete šifrovat  

  1 2 3 4 5 6            5 4 2 3 1 6 1

 A Á Ď L M T           . . . . . . . . . .           Můžete dávat úkoly: Ukliď sešit! Naplň sklenici vodou!

písanka:

strany 14 až 19. Výukové video k velkému G umístím na web stránky dnes, plus jeden diktát číslo 4.

matematika:

strana 11, 12, 13: stále se učíme dočítat do deseti a přes desítku. Děti by už zpaměti měly sčítat 9+2, 9+3, 9+4....., 8+3, 8+4, 8+5....další příklady spíše rozkladem.

prvouka:

strana 69 a 70 dle zadání dole na stránce, pokud nenastane nenadálá situace, zvládneme prvouku ve vzdušné třídě.

Děkuji vám za učení s dětmi, pište, volejte, natáčejte. Přeji vám všem krásné jarní dny!

Paní učitelka Ilona Vaculíková