Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cole Sprouse je americký herec, který se narodil, společně se svým bratrem, hercem Dylanem Sprousem ,4. srpna 1992 v Itálii. Cole je o 15 minut mladší, než Dylan. V době, kdy se dvojčata narodila, pracovali jejich rodiče Matthew Sprouse a Melanie Sprouse (rodným příjmením Wright), kteří jsou američané, jako učitelé angličtiny na škole v italském Toskánsku. Když byli Colovi 4 měsíce, přestěhovala se celá rodina zpět na Long Beach v Kalifornii, odkud rodiče pochází.

O začátek Coleovi a Dylanovi herecké kariéry, se postarala hlavně jejich babička Jonine Booth Wright, která byla učitelka dramatu a herečka. Díky ní, si poprvé “zahráli” ještě jako kojenci, v 8. měsících.

Přestože se původně zajímal o studium filmové a televizní produkce, nakonec se rozhodl pro studium na univerzitě NewGallatin School of Individualized Study, která je přidružená k soukromé New York University. Studoval zde design videoher. I když byl na univerzitu přijat v roce 2011, studium si o rok odložil. Nakonec zde promoval v květnu 2015, společně se svým bratrem. Cole se také v roce 2011 začal zajímat o fotografování, absolvoval kurzy na New York University a založil si web, věnující se focení. Fotil dokonce pro módní časopisy, jako jsou Teen Vogue, L'Uomo Vogue, The Sunday Times Style či W Magazine.

V součastnosti je Cole Sprouse ve vztahu s Lili Reinhart.