Jdi na obsah Jdi na menu

Omlouvání absence žáků

Vážení rodiče,

upozorňuji Vás na část Školního řádu týkající se omlouvání žáků:

Zákonní zástupci jsou povinni dokládat důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád následovně:

 

  • Odchod žáka z vyučování před jeho ukončením je možný pouze na základě písemné omluvy rodičů, kterou žák předloží vyučujícímu hodiny (při uvolnění na jednu hodinu), nebo třídnímu učiteli - při uvolnění na více hodin.
  • Nepřítomnost žáka oznámí zákonný zástupce okamžitě telefonicky, přes elektronickou žákovskou knížku nebo elektronickou poštou. Důvody nepřítomnosti je zákonný zástupce povinen doložit nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Po návratu žáka do školy písemně na omluvném listu.

 

V praxi to znamená, že musíte udělat následující:

Plánovaná absence

  1. Zapsat předem omluvenku do omluvného listu (ne na samostatný papír!!!).
  2. V případě vícedenní plánované absence (např. dovolená) písemně požádat o uvolnění (speciální formulář na stránkách školy) - odkaz: https://www.4zsmost.cz/zakladni-skola/dokumenty/

Neplánovaná absence (nemoc, ...)

  1. Neprodleně informovat školu (tř. učitele) o nepřítomnosti žáka (telefonicky, skrze elektronickou žákovskou knížku, e-mailem). Jedná se o prvotní informaci, z důvodu zamezení záškoláctví.
  2. Při vícedenní absenci nejpozději do 3 dnů podat informaci o důvodech nepřítomnosti, popř. také o perspektivě návratu žáka do školy.
  3. Po návratu do školy žák předloží písemnou omluvenku v omluvném listu, případně zákonný zástupce žáka omluví přes elektronickou žákovskou knížku.

Při nedodržení tohoto postupu je možné absenci považovat za neomluvenou.

Kontakt na tř. učitele:

melich.jakub@centrum.cz   -  e-maily čtu pravidelně několikrát denně, takže omluvenku si přečtu :-)

tel. 724 581 944   - pište prosím raději sms, volejte jen v akutních případech

Kontakt na školu:

tel. 417 639 241  - sekretariát