Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubové závody 2009

priloha1.jpg

priloha5.jpg

4 hodiny Rozkoše

4hrozkose_2009_vysledky.jpg

Závod u příležitosti zahájení sezony

Start a cíl se nachází na linii komín v Novém Městě n.M. - vlajkový stožár v klubu Otočka je u Rovenské hráze a otáčí se levobokem kolem bóje, která se nalézá první vpravo od stavidla.

Vzhledem k tomu, že časová náročnost takového závodu je za středního větru pouhých 45 min, může být, po dohodě s posádkami, uspořádáno více rozjížděk.

Letošní ročník byl jedinečný v tom, že – jak říkají Poláci – počasí bylo vpravdě „žeglarske“. Těžké mraky, silný vítr ve směru od Náchodské branky.

V našem areálu na Rozkoši sice kotví osm lodí, ale těch odvážných bylo v sobotu 6.6. jenom pět. Jelo se v podstatě na boční vítr. Letitý traťový rekord v téhle regatě drží devítimetrová loď 4 plus, s posádkou Boštík - Kulička – Stránský, a to 24:00 minut. Jenže trať je pokaždé trochu jiná, lodě různé délky, jiné posádky, a taky pokaždé jinak (ve směru i co do síly větru) fouká. Takže letošní výsledek vítězné sedmimetrové kajutové lodi 27:35 je skvělý !

  1. Chlupáč + Jiránek,
  2. Dvořáčkovi kluci,
  3. Kodytek s Houškou a Kozákem.

Rozdíly byly minimální – mezi první a druhou lodí 5 vteřin, mezi druhou a třetí 20 vteřin. Lehké to neměl ani startér+fotograf v jedné osobě – Jirka Stránský, který chtě nechtě musel vše pořídit na vlnách na pramici.

Atmosféra na Vás dýchne z foto (doposud nebylo dodáno).

 
 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 82042
Měsíc: 2954
Den: 102