Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAŘENÝ HOVĚZÍ JAZYK S KŘENOVOU OMÁČKOU

30. 12. 2020

Vývar : 1 uzený hovězí jazyk, 1 cibule, kousek čerstvého libečku, 10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy

Ze všeho nejdříve dám spolu s kořením vařit v dostatečném množství vody. Až bude zcela mekký, zhruba za 2 hodiny ho scedím. 

Na omáčku : 100 g másla, 2 cibule, 500 ml hovězího vývaru, 2-3 PLhladké mouky, 150 ml smetany 30%, čerstvě nastrouhaný křen 2-3 lžíce nebo křen ve skle, 1-2 tablety Sacharinu, citron, sůl

Na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibuli, ale ne do zhnědnutí. Zaliji vývarem, promíchám a 15 minut za občasného míchání zvolna provařím.  V trošce studené vody rozmíchám mouku nebo škrob a za stálého míchání přiliji do vařící se omáčky.

Přidám nastrouhaný křen, Sacharin a pár minut povařím. Přiliji smetanu, prohřeji, dochutím a již nevařím.