Jdi na obsah Jdi na menu

Historie

 

1961

        Oddíl se zúčastnil v tomto roce soutěží pouze v jednotlivcích. Celá sezona byla vzhledem k tvořícímu se oddílu úspěšná. 

1962

da-n0037.jpg

 

             V zimním období se oddíl pilně připravoval pod vedením trenéra Damborského na nastávající sezonu v tělocvičně. K tréninkům se pravidelně scházívali všichni závodníci. Oddíl přihlásil do soutěže dorost mladší. Soutěž měla ráz meziokresní soutěže. V této soutěži se chlapci kterým chyběly závodnické zkušenosti se nemohli prosadit avšak bojovali.

da-n0026.jpg

 Sezona:                                                                                                                                             

 18.3. Okresní přebor v přespolním běhu zůčastnili se čtyři závodníci. Damborský,Balát,Směřička,Fiala.

1.4. Vyškov Krajský přebor v přespolním běhu

6.5. Hodonín II kolo SHM přespolní účast Krmíček,Balát,Holan.

da-n0035.jpg

13.5. Břeclav první mistrák 53 : 20 prohráli sestava – Otáhal,Balát,Směřička,Fiala,Jánošek,Kolařík,Hanáček,Krmíček

20.5  Veselí nad Moravou okresní přebor na dráze st.dorostu a dospělí – Damborský, Krmíček Petr, Balát Ludvík.

26.5. Veselí nad Moravou okresní přebor dorostu mladšího na dráze – Směřička Václav, Němeček Jaroslav,Krmíček Bohumil,Otáhal Václav, Martinec Jan.

5.8. Vracov okresní přebor ve vícebojích dorostu mladšího zůčastnili se – Otáhal Václav. Hanáček František,Martinec Jan,Krmíček Bohumil. Otáhal postoupil do krajského přeboru.

 

23,9, Veselí nad Moravou Míčkův memoriál účastnili se ho Damborský Zdeněk,Krmíček Petr,Hanáček František,Krmíček Bohumil a Martinec Jan.

14.10. Dubnica : Meziokresní utkání s okresem Povážská Bystrica z oddílu byli nominováni Otáhal Václav a Damborský Zdeněk. 

 

1963da-n0030.jpg

              Doposud nejůspěšnějším rokem čejkovické atletiky lze nazvat tento.Družstvo dospělích složené převážně ze starších dorostenců bojovalo v krajské soutěži II B. a ml. dorost v okresním přeboru. První mužstvo skončilo na 8.místě, dorostenci byli vyřazeni v kvalifikaci Jiskrou Kyjov,když předtím porazili Šardice 49:25 bodům.

             První mužstvo se nemohlo prosadit proti zvučným jménům soupeřů Sp.Kuřim,

Slavia Kroměříž, Dukla Prostějov TJ Gottwaldov, Lokomotiva Veselí, ZKL Brno, Jiskra Otrokovice

Sezona:

9.5. Veselí nad Moravou okresní přebor na dráze dospělí a starší dorost; získali jsme dva přebornické tituli – Otáhal Václav 100m  12,1vt – Martinec Jan ve vrhu koulí výkonem 12,20m celkem se zůčastnilo sedm účastníků.

 

1964

            V roce 1964 oddíl po odchodu několika závodníků nebyl schopen postavit družstvo dospělích ani dorostu proto se zůčastnil pouze v soutěži žactva. Žáci byli dobrým kolektivem s vyrovnanými výkony. Přebor žactva byl vylosován do skupin. Čejkovice měly ve skupině  ZDŠ Šardice a ZDŠ Čejkovice.Tuto skupinu bezpečně vyhráli a postoupili do finále okresního přeboru.Pro studijní zanepráznění vedoucího oddílu se tohoto finále zazůčastnili.

 1965

            V zimě se pravidelně scházeli k tréninkům žáci a ml.dorost.Z dospělými už to bylo horší.

Sezonu jsme začali jako každoročně přeborem okresu v přespolním běhu

14.3. Hodonín okresní přebor v přespolním běhu zůčastnili se ho dor.ml. Tichler,Pavka, Kratochvíl,Konečný,muži Fiala

25.4. Kyjov  okresní přebor v přespolním běhu žactva zůčastnili se ho Damborský Petr, Holešinský Stanislav,Polášek Vojtěch,Hřiba František a Kuliková Marie

15,5,  Kyjov okresní přebor ml,dorostu o pohár Rovnosti zůčastnilo se 5 závodníků,

11.9. Hodonín Pohár Rovnosti – zároveň okresní přebor žactva zůčastnilo se 9 žáků,

21.9. Brno  Do reprezentačního družstva jihomoravského kraje v poháru ČS,rozhlasu byl nominován také závodník Sokola Čejkovice Petr Damborský.

 1966

            Rok 1966 jsme započali pečlivou zimní přípravou v tělocvičně,zaměřenou převážně na všestranou přípravu. Docházka na tréninky byla velmi dobrá.Škoda,že nebylo možné zajistit přípravu jak žáků I žaček. Trenovali pouze ml.dorostenci a někteří st.žáci.Sezonu jsme zahájili v Hodoníně přeborem okresu v přespolním běhu.da-n0025.jpg

7.5. Hodonín  Okresní přebor dorostu ml.na dráze zůčastnilo se 7 závodníků u Čejkovic.

28,5,  Hodonín Okresní přebor žactva na dráze zůčastnili se: Konečná Hedvika,Konečná Jiřina,Pecková Marie,Pecková Jitka,Ševčíková Jindřiška,Malá Milada,Dorazilová Barbora,Směřička Josef,Hnidák Vladimír,Martinec Miroslav,Martinec Miroslav ml. Novotný Jiří,Jánošek Jaroslav.

da-n0021.jpg

25.6. Hodonín Finále okresního přeboru v L.A.

Do finále se probojovaly žačky, dorostanky a dorostenci. Žačky skončily druhé když podlehly Sl. Hodonín 51 : 22b. Dorostenky rovněž druhé,prohrály jen těsně se Sn. Hodonín 39 : 34b. Dorostenci skončili třetí.

23.9. UH Hradiště  Krajského přeboru žactva v lehké atletice se zůčastnily: Ilčíková Eva,

Konečná Hedvika,Hřibová Anna,Pecková Jitka,Dorazilová Barbora,Pecková Marie.

 

1967

Zimní přípravy v tělocvičně se pravidelně zúčastňovaly družstva žaček ml. dorostenek, žáci již hůře, ml. dorost z důvodu dojíždění do zaměstnání, chodili nepravidelně. Sezonu jsme zahájili velmi úspěšně konáním okresního přeboru v přespolním běhu.

da-n0042.jpg

19.3. Čejkovice – okresní přebor v přespolním běhu – zejména se zúčastnily žáci, žačky a ml. dorostenky a dorostenci.

26.3. Prostějov – oblastní přebor v přespolním běhu. Za mladší dorostenky se zúčastnila Ilčíková Eva, a za mladší dorostence Petr Damborský.

20.5. Hodonín – 1. kolo okresního přeboru družstev. Žačky získali 483 bodů a skončili na 5. místě. Dorostenky 3165 bodů a 4. místo, dorostenci mladší 3797 bodů  a 1. místo

26.6. Hodonín  -  2.kolo okresního přeboru žactva – žačky získali 464 bodů

25.6. Skalica na Slovensku – meziokresní utkání v lehké atletice

22.10. Otrokovice – kvalifikační utkání o postup do oblastního přeboru 1 .třídy družstev ml. dorostenců pro slabou účast závodníků jsme prohráli.

V tomto roce jsme měli v soutěžích žáky, žačky, a ml. dorostence. Dorostenci získali přebornický titul našeho okresu a postoupili do kvalifikace o účast v krajských soutěžích.

 

1968

Zimní přípravy v tělocvičně se pravidelně zúčastňovaly družstva žaček a žáci ml. dorost a ostatní již hůře. Příprava v tělocvičně velice narušovaly zábavy a hlavně výzdoba na plesy. Sezonu jsme zahájily přeborem okresu ve skoku vysokém na kryté dráze. Jelikož jsme byli pořadateli.

7.9. Hodonín – Meziokresní utkání Hodonín – Povážská Bystrica, od nás nominovány 60m Hřibová Jindřiška, výška  Hnidáková Anežka, 500m Jordánová Hana

1969

Rok 1969 byl ve znamení vzestupu ženské atletiky. Družstvo žaček vážně promluvilo do soutěží Jihomoravské župy.

da-n0001.jpg

 1970

Pravidelné zomní přípravy v tělocvičně se zúčastňovalo převážně žactvo. Tréninky byly rozděleny na děvčata a chlapce. Za pomocného trenéra byl získán Václav Otáhal. Byl pověřen přípravou chlapců. Pro letošní sezonu se počítá do dlouhodobých soutěží s družstvem žáků i žaček

14.3. Brno . Běh Lužánkami 25. ročník. Zúčastnilo se od nás 5 závodníků – Hájek, Galina, Kmenta, Jordánová, Hrnčiříková

5.4. Čejkovice – přebor okresu v přespolním běhu. Celkem se zúčastnilo 54 závodníků z celého okresu

26.9. Zábřeh n. Moravě – Přebor Moravy žactva – dálka ,oštěp Hnidáková, 600m Jordánová, Holomková

Družstvo žaček bylou velmi vyrovnaným celkem . V krajském přeboru skončilo na 3. místě.

 

1971

Pravidelnou zimní přípravu zahájili chlapci pod vedením nového trenéra Františka Bařiny. Společně trénovali žáci a dorost. Děvčata trénovala rozdělena na žačky a ženy. Tréninky děvčat vedl i Damborský.da-n0003.jpg

30.4. – 2.5. Sokolov – jako reprezentační družstvo okresu dorostenek na trojutkání Sokolov -  Saafeld (NDR) – Hodonín do Sokolova byly poslány naše mladší dorostenky.

Po desetileté činnosti oddílu lze rok 1971 nazvat nejúspěšnějším. V krajských soutěžích jsme měli družstvo žaček, žáků, a ženy v krajském přeboru skončili třetí. V tomto roce bylo také započato v budování nového atletického hřiště.

 

1972

Pravidelné zimní přípravy v tělocvičně se zúčastňovaly družstva – žaček, žáků, a žen. Chlapce vedl Bařina František, ženská družstva vedl Damborský Zdeněk. Brzy z jara se začaly brigádnické práce na hřišti. Prvním atletickým podnikem v 1972 byl 5. ročník Ceny Čejkovic ve skoku vysokém, který byl uspořádán  v neděli 27. 2 1972 . Závod byl dobře obeslán a bylo dosaženo pozoruhodných výkonů ve všech kategoriích. Cenu získal Žítl Zdeněk ze Slovanu Hodonín za výkon 183cm.

6.-12.8 Jeseníky  - chata Evženka – týdenního soustředění se zúčastnilo družstvo žen, 12 děvčat.

Rok 1972 se dá hodnotit kladně. Docházka ne tréninky byla dobrá. Trénovalo se u družstva žen 3x týdně, u žactva 2y týdně. Podzimní část roku se trénovalo při provizorních umělé, osvětlení. Bylo vybudováno nové atletické hřiště, které bylo vybudováno brigádnickou prací. V budově staré sokolovny byla zřízena klubovna a posilovna pro potřeby oddílu. Všechny úpravy byly provedeny brigádnicky. V zimních měsících – v rámci přípravy oddíl uspořádal několik zájezdů na lyže ( Lopeník).

 

1973

Pravidelná zimní příprava: ženy trénovaly 3x týdně – pondělí a středa v tělocvičně, v pátek venku a v posilovně. Žačky v pondělí a pátek v tělocvičně. Žáci ve středu, sobotu a neděli. Muži ve středu, sobotu a neděli. Mužské složky vedl Bařina František, ženské Damborský Zdeněk.

da-n00110001.jpgHalové závody ve skoku vysokém nebyly pořádány jako pohár Čejkovi, ale jako VI. Ročník halových závodů ve skoku vysokém pro všechny kategorie. Tento závod byl uspořádán v neděli 18. února 1973 za velmi kvalitní účasti  a byl dosaženo velmi pěkných výkonů. V rámci zimní přípravy bylo uspořádáno několik zájezdů na lyže ( Lopeník a Javořina).

Od 16. do 18. bylo u nás provedeno školení trenérů IV. Třídy. Od nás absolvovali toto školení Hřiba František, Damborský Petr, Hnidáková Anežka, Reichmanová Jana. Sezonu jsme zahájili účastí na XXVIII. Běhu Lužánkami v Brně.

Rok 1973 byl rokem doposud největšího rozsahu atletiky. V soutěžích jsme měli 4 družstva. Nejúspěšnější byly ženy, které obsadily v krajském přeboru velmi pěkné 3. místo. Opět po deseti letech jsme měli v soutěži družstvo mužů. Chlapci pravidelně trénovali a v soutěži bodovali v každém kole. Ženy získaly titul ,,Vzorný kolektiv socialistické tělovýchovy‘‘ III. Stupně a pokračují v soutěži o II. stupeŇ. Celý oddíl se přihlásil 14.10.1973 do soutěže o ,,Vzorný oddíl‘‘.

 1974

Zimní příprava byla zahájena v listopadu 1973 . Muži a ženy trénovali 4x týdně. Muži pod vedením trenérů III. Třídy Petra Damborského a Františka Hřiby. Ženy pod vedením trenéra II. Třídy Zdeňka Damborského.

Tréninky: Muži: úterý, čtvrtek, sobota, neděle

  Ženy : pondělí, středa, pátek, neděle

  Žáci : čtvrtek, sobota

  Žačky : pondělí , středa

Po zimní přípravě, která byla vedena dle předem stanoveného plánu, byl kladen důraz na získání dobré fyzické kondice a vytrvalosti. V zimě se započalo s rekonstrukcí hřiště. Do konce února byla provedena navážka a započalo se s kladením obrubníků.

17.2.1974 Čejkovice  Slovácká laťka

Tradiční halové závody ve skoku vysokém byly letos pořádány pod polulárním názvem. Zúčastnilo se 55 závodníků ze 6 oddílů kraje.

Zvítězili: Muži: Hořínek Jiří, Hodonín – 186cm

Ženy: Maňáková Eva, Kord. Velká – 150cm

Žáci: Drlík Květoslav, Kord. Velká – 150cm

Žačky : Tomčalová, Kord. Velká

Z našich závodníků se nejlépe umístili: žáci: 2. Demela Josef – 140cm, žačky : 9. Šrámková Zdena – 115cm, ženy: 3. Hnidáková Anežka – 130cm, muži: 9. Damborský Petr – 170cm

24.3. Vacenovice – přebor okresu v přespolním běhu. Z našeho oddílu se zúčastnilo závodu 23 závodníků. Přebornický titul získala Jana Reichmanová v kategorii starších dorostenek. V kategorii žaček získala 2 . místo Zdena Šrámková. V kategorii žáků doběhl Josef Demela na třetím místě. Josef Markusík byl třetí v kategorii ml. dorostenců.

26.5. Strážnice – Okresní kolo ,, Zemědělské olympiády‘‘.

Naši závodníci startovali – chlapci za STS Čejkovice, děvčata za JZD Čejkovice. 

Zvítězili: Damborský Petr v dálce  a výšce, Hnidáková A. v dálce, výšce a 100m, Zemánková M. v kouli, Reichmanová J. na 800m, Kavická M na 100m a v dálce a obě štafety 4x100m jak ženy tak muži.

Na krajské olympiádě za čtrnáct dnů opět ve Strážnici zvítězili a postoupili do celostátního finále: Damborský Petr v dálce, Hnidáková A: v dálce a 100m, Zemánková M. v kouli, 4x100m ženy ve složení: Zemánková, Reichmanová, Holomková, Kavická.

salto-1.jpgNa celostátním finále 26.6. – 30.6. v Olomouci zvítězil Petr Damborský v dálce ( saltem) a děvčata ve štafetě 4x 100m. Hnidáková  skončila druhá v dálce a třetí na 800m.

30.6. Ústí nad Labem – na přeboru republiky (ČSR) byla vybrána Hana Jordánová. Startovala v běhu na 100m a 200m a v dálce. V běhu na 200m skončila šestá.

30.6. Znojmo – přebor ČSR ml. dorostu se zúčastnil Milan Valíček a skončil v hodu oštěpem na 12. místě

6.-7.7. Pardubice – přebor ČSR ml. dorostu byl vybrána Marie Bártečková a skončila třetí v hodu diskem

6.-7.7. Mladá Boleslav - přebor ČSR dospělých byl vybrán Petr Damboský a skončil 11. v trojskoku

Rok 1974 lze nazvat rokem  vzestupu mužské atletiky. V tomto roce pracovalo u nás 7 kvalifikovaných trenérů a to 1 II. Tř. a 3 III. Tř.  a 3 IV. Tř. Osvědčila se práce s mladším žactvem. Hřiště bylo téměř dokončeno. Příští rok je třeba se zaměřit na kvalitu dráhy. Nejlepším sportovcem roku 1974 se stal  Petr Damborský, 2. Bártečková M., 3. Hnidáková A., 4. Jordánková

 

1975

Zimní příprava byla zahájena 1. listopadu 1974. společné tréninky byly 2x týdně v tělocvičně a 2x týdně venku. Tréninkové prostory byly maximálně využity. Zimní přípravu chlapců vedli Petr Damborský a František Hřiba oba trenéři III. Tř. Ženské složky vedli Zdeněk Damborský II. Tř. a Jana Reichmanová IV. Tř.

Halová sezona: 1.-2.února Praha – přebor ČSR - Damborský Petr  - trojskok . 8. místo

15.-16. února Jalonec nad Nisou - přebor ČSSR - Damborský Petr  - trojskok . 9. místo

19.4. Hodonín – okresní kolo Spartkiádního poháru:da-n0010.jpg

žačky st. : 1. Čejkovice A

6. Čejkovice B

Žačky ml. : 4. Čejkovice

Žáci ml. : 2. Čejkovice   1. ZDŠ Čejkovice

Žáci st. : 2. Čejkovice

Dorostenci ml. : 2. Čejkovice

Dorostenci st. : 1. Čejkovice

V celkovém hodnocení jsme obsadili ziskem 279 bodů 1. místo

10.5. Chropyně – Krajské kolo Spartakiádního poháru. Z našeho oddílu se zúčastnily Pavková, Škrobáková Jarka, Pavlíková Jana, Vydařelá Milada, Jordánová Marie.

6.-7. července Hradec Králové – přebor ČSR dorostu ml. 16. letých – disk:6. Bártečková Marie

4.-5.7. Hradec Králové - přebor ČSR dorostu ml. 15.letých – 10. Holomek Rudolf 1500m

4.-5.7. Praha - přebor ČSR dorostu st. 17. letých : 10. Valíček Milan oštěp

6.-7.7. Otrokovice – přebor ČSSR juniorů : 7. Jordánová Hana 100m

15.7. Vítkovice  - přebor ČSR dospělých : 12. Damborský Petr , trojskok

22.-24.8 Bratislava – přebor ČSSR dospělých : 11. Petr Damborský – trojskok

30.8. Gottwaldov – přebor ČSSR mladšího dorostu : disk 6. Bártečková Marie

Rok 1975 lze navrhnout rokem , ve kterém jsme si udrželi dosažené pozice.

 

1976

    Příprava zahájena zimní přípravou v tělocvičně, posilovně, v lese. Tréninky byly oproti ostatním rokům kvalitnější, neboť je k dispozici dostatek hodin v tělocvičně. Ženské složky používají školní tělocvičnu. Tréninky jsou pravidelně 3x týdně + 1x les – fartlek.

Trenéři: Hnidáková Anežka, Reichmanová Jana, Zdeněk Damborský, Hřiba František, Petr Damborský.da-n0916.jpg 

1.2. Čejkovice – 8. ročník Čejkovické laťky, startovalo celkem 39 účastníků

Zvítězili: Muži: P. Mitáček,Velká 180cm

Ženy: R. Háderová,Velká 161cm

Žáci: J. Vachůn,Velká 156cm

Dorostenky: Z. Tomčalová,Velká 158cm

 Přebor republiky: Letos se zúčastnila jen Milada Vydařelá v hodu diskem, skončila na 6. místě v ČSR,  a na 7. v ČSSR.

Přebory okresu: celkem 15 přebornických titulů dorostu a dospělých a 1 žákovský – Opluštilová Ludmila – disk., Jordánová Hana – 100m, 200m, dálka, Jordánová Marie 100m, 200m, dálka, Zemánková Marie –koule, disk, Vydařelá Milada – koule ,disk, Veverka Josef – 300m, 800m, Damborský Petr – dálka, výška.

Na krajských přeborech ve Znojmě zvýtězil v trojskoku Damborský Petr 1426 cm.

     V roce 1976 měl náš oddíl čtyři družstva žáci, žačky, muži a ženy. Družstvo mužů obsadilo 1. místo v Krajské soutěži skupina A.  Družstvo žen skončilo v Krajském přeboru na 3. místě.

1977

             Rok 1977 byl již sednáctým rokem činnosti atletického oddílu v Čejkovicích. Lze ho zařadit k nejúspěšnějším, zejména v družstev. V soutěži jsme měli čtyři družstva. Největším úspěchem je postup družstva mužů do krajského přeboru II. třídy. Po loňské kvalifikaci, kdy nejtěsnějším poměrem podlehli družstvu Žďáru nad Sázavou, si šanci letos nenechali ujít a v obou kvalifikačních kolech soustředěným výkonem porazili družstva Kordárny Veká, Metry Blansko a Mor Slavie Brno

Družstvo žen skončilo v krajském přeboru na třetím místě, což lze označit také za pěkný úspěch.da-n0749.jpg

V roce 1977 byl náš oddíl úspěšný také v přeborech jednotlivců. Získali jsme 15 titulů přeborníka okresu.

Milada Vydařelá v hodu diskem a Jaroslav Veverka v běhu na 3000 m získali tituly přeborníů kraje.

Na přeborech ČSR nás úspěšně reprezentovali Milada Vydařelá a Marie Bártečková, které ve svých kategoriích shodně sedmá místa.

Na mistrovství ČSSR byly Marie Bartečková – 7. Milada Vydařelá 6.

Naši závodníci získali v roce 1977 36 výkonostních tříd.

V současné době má oddíl 70 aktivních členů, z toho 25 žáků a 45 závodníků ostatních kategorií. 

 1978

                   Rok 1978 byl 18. rokem činnosti attetického oddílu. V sezoně reprezentovalo náš oddíl 5 družstev. Družstvo mužů dokončilo KP II. tř. Na 5.místě za družstvy Spartaku Třebíč, VAAZ Brno, Slovan Ivančice, Lokomotivy Břeclav. Družstvo žen bylo ve finále KP I. tř. Šesté za družstvy TJ Gotwaldov, Geotest Brno, Lokomotiva Břeclav, Technoplast Chropyně a Slovan Hodonín. Družstvo mladších dorostenců bylo v KP II. tř. čtvrté. Žáci byli ve skupině KP třetí. Družstvo žaček bylo ve skupině KP šesté.

          Mnoho úspěchů jsme získali v přeborech jednotlivců. V okresním přeboru jsou to: 3 haloví přeborníci, 1 druhé a 2 třetí místa. V přespolních bězích 2 přeborníci, 2 druhá místa a 1 třetí místo. V okresním přeboru na dráze 17 přebornických titulů, 15 druhých a 7 třetích míst.

                     V přeburu kraje jsme získali 1. třetí místo a 4. třetí místa.da-n0863.jpg

          Bez úspěchů jsme neodešli ani z přeborů ČSR. Pavel Hnidák získal 2. Místo v trojskoku, Jaroslav Veverka byl 5 v běhu na 3000 m, Milada Vydařelá byla 8 v hodu diskem

          Na přeboru ČSSR byl Pavel Hnidák v trojskoku 4. Milada Vydařelá v disku 8.

        V neoficiálním hodnocení oddílů byl náš oddíl hodnocen jako 20. Oddíl v ČSR a jako 22 oddíl v ČSSR.

          V roce 1978 bylo vytvořeno 19 noných oddílových rekordů.

         Za náš oddíl startovalo v roce 1978  64 závodníků. Z toho 16 dospělích, 22 dorostenců, 26 žáků. Trenérskou práci zajišťovali 2 trenéři II. tř., 4 trenéři III. tř. a 7 trenérů IV. tř.

V roce 1978 jsme upořádali I. ročník přespolního Běhu kolem zámku, kterého se zúčastnilo 68 závodníků.

1979

                      Rok 1979 byl 19. rokem činnosti atletického oddílu. Na činnosti se podílelo 74 členů oddílu, z toho jako závodníci 71.

        K 31.12.1979 máme evidováno 14 mužů, 2 ženy, 9 dorostenců, 10 dorostenek, 20 žáků, 16 žaček.

          V soutěžích jsme měli zapojeno 5 družstev. Všechna družstva soutěž řádně dokončila. Družstvo mužů skončilo v KP II.tř. na sedmém místě, družstvo žen skončilo 4.

             Úspěšní jsme byli v přeborech jednotlivců.

V okresních přeborech jsme získali 14. titulů přeborníka okresu.da-n0898.jpg

                V krajských přeborech :

                                                            4 přeborníky kraje

                                                            4 druhá místa

                                                            1 třetí místo

                                    Na přeborech  ČSR :

                                                2 druhá místa

            Pavel Hnidák  -  trojskok – 13,00 m

            Jaroslav Veverka  -  5000 m  -  16:04,0

                                                1  třetí místo

             Ladislav Mokruša  -  trojskok  -  12,48 m

                                                1  sedmé místo

              Pavková Jana  -  hod diskem

Jako oddíl jsme obsadili  11. Místo v ČSR .  Na přeborech ČSSR byl Jaroslav Veverka 3. Na 5000 m , v novém oddílovém rekordu  15:48,2

                                                            5. Ladislav Mokruša  - trojskok  -  12,25 m

                                                            6. Ladislav Mokruša  -  250 m př.  35,00

                                                            7. Pavel Hnidák  -  trojskok  -  12,99 m

                                                Dále ještě jedno 8. a 10. místo.

                                    V roce 1979 bylo vytvořeno 18. Nových oddílovích rekordů, z nichž některé jsou dobré kvality:

                        Např.            185 cm  ve  výšce  -  Pavla Novotného

                                    15:48,2 min.  na 5000 m  -  Jaroslava Veverky

                                    13 m  v trojskoku  -  Pavla Hnidáka

                                    17:04,0 min.  na  3000 m chůze  -  Milana Stávka

                                    15,2 sek. na  100 m překážek  -  Ladislava Mokruši

                                    35 m v disku  a  33,72 m v kladivu -  Pavla Sýkory.

V roce  1979 získali naši závodníci 33 výkonostních tříd:

            3  II. VT  a 7  III.  VT dospělích, 4 I.  VTM, 8  II.  VTM, 4  III. VTM, 7  VT žactva.

Oddíl  uspořádal  XI. Ročník halových závodů „ Čejkovická laťka“ , II. ročník „Běhu kolem zámku“, 2 atletické středy a přebor okresu ve vícebojích.

            Přípravu závodníků zajišťovali 2 trenéři 2.třídy, 3 trenéři 3.třídy, 8 trenérů 4. třídy.

Oddíl měl patronát nad 2 atletikými kroužky při místní ZDŠ, ve kterých je zapojeno 37 dětí.

 

1980

Na činnosti oddílu se v roce 1980 se aktivně podílelo 73 členů, z toho aktivně závodilo 72 členů. V žákovských kategoriích závodilo 37 dětí.

              Soutěží se zůčastnilo 5 družstev.

Ženy obsadily  5. místo v KP  II. tř.   

Muži obsadili  5 místo v KP  II. tř.

Starší dorostenci zvítězili v Jihlavě v KP II. tř. a postoupili do KP I. tř.

Žáci 1. místo v okresním přeboru.

Žákyně 3. místo v okresním přeboru

V soutěžích jednotlivců získali naši závodníci v okresním přeboru

20 x 1. místo, 16 x 2. místo, 11 x 3.místo

V krajských přeborech obsadily naši závodníci :

1.místo 1x, 2.místo 1x, 3.místo 6x, 4.místo 5x, 5.místo 3x

Na přeborech ČSR startovalo celkem 8 závodníků

Pavel Hnidák  - 3.místo  - trojskok  -  13,65 m

Jaroslav Veverka  -  3.místo  -  5 000 m

Ladislav Mokruša  -  4.místo  -  250 mpř.  -  34,4 s

Milan Stávek   -  5.místo  -  250 mpř.  -  34,8 s

Petr Veverka   -  6.místo  800 m  -  2:07,8 mim

Jana Pavková   -  8. místo  hod diskem

Miroslav Veverka  -  10.místo  -  3 000 m

Jaroslav Veverka   -  10.místo  v přespolním běhu

                   Na přeborech ČSSR jsme měli 5 závodníků :

Ladislav Mokruša  -  4.místo  -  250 mpř.

Jaroslav Veverka  -   5.místo   -  5000 m

Pavel Hnidák  -  7.místo   -   trojskok

Petr Veverka  -   9.místo  -   800 m

Miroslav Veverka  -  9.místo  -   3 000 m

              Ve 3. ročníku Běhu kolem zámku zvítězil František Bartoš z TJ Vítkovice.

Dvanáctý ročník Čejkovické laťky doprovázela skupina Galaxie 78. V hlavním závodě zvítězil František Langer z VAAZ Brno v novém rekordu 195 cm.

 

1981

 

Přípravu na sezonu 1981 – zahájily mužské složky v říjnu 1980, pod vedením trenéra Petra Damborského. Ženy a dorky zahájily přípravu 1.12.1980 v tělocvičně. Tréninky: 3x týdně v tělocvičně, 1x týdně fartlek v lese. Trenér Damborský Zdeněk.

Oddíl měl v soutěžích 6 družstev : muži a ženy v KP II tř. Muži v základní skupině obsadili 2. místo za Lokomotivou Břeclav, před Slovanem Hodonín, Kodárnou Velká nad Veličkou a Spartakem Hluk. V kvalifikaci o postup do KP I tř. obsadili 5. místo.

Ženy skončily v KP II tř. na druhém místě za Družstevníkem Vacenovice před Univerzitou Brno B a Sokolem Žabovřesky. Kvalifikace do KP I tř. se nezúčastnily.

Starší dorostenci startovali v KP I tř., kde obsadili 6. místo.

Starší žáci a starší žačky startovali v Okresním přeboru. Obě družstva skončila na 3.místě

Na Krajských přeborech jednotlivců jsme se umístili

3 x na prvním místě

              Pavel Novotný skok vysoký a trojskok  st. dorostenci

              Milan Novotný hod diskem st.žáci

1 x druhé místo:  Mirek Veverka 3000 m ml. dorostenci

4 x třetí místo:

               Pavel Hnidák trojskok st. dorostenci

               Milan Stávek 100 mpř. a 300 mpř.  ml. dorostenci

               Bořivoj Damborský 3000 m  ml. dorostenci

 Ústí nad Labem Mistrovství ČR do 18 let

           2. místo Pavel Novotný trojskok 14,08 m

Nejlepší výkony:

            Jaroslav Veverka    5000 m   15:22,0 ;  3000 m př.  9:42,2  junioři

            Pavel Novotný   výška  195 cm ;   trojskok  14,08 m; dálka 653 cm  st. dorost

            Pavel Hnidák  trojskok 13,90 m st.dorost

            Milan Valíček disk  37,00 m

            Pavel Sýkora  disk  35,00 m  st. dorost

            František Hřiba  kladivo 42,96 m

            Josef Veverka  1500 m 4:14,4

            Pavková Jana disk  32,10 m

            Vydařelá Milada disk 31,50 m

Výkonostní třidy :  Muži II. VT  4x ; III. VT  6x

                               Dorost st. I. VT  2x ;  II. VT 4x

                               Dorost ml. II. VT 3x ;  III. VT  2x

                               Žactvo  II. VT  5x ;  III. VT  3x

Běh kolem zámku byl přejmenován na Běh Čejkovickými vinohrady, protože se od loňského roku běhá na hřišti pod Novosady.

V hlavním závodě mužů na 9 000 m zvítězil náš závodník Jaroslav Veverka.

V kategorii ml. dorostu na 2 800 m zvítězil Milan Stávek.

Čejkovická laťka se v letošním roce nekonala z důvodů rekonstrukce Sokolovny.

 1982

 

Rok 1982 byl 22. rokem atletiky v Čejkovicích. Za oddíl závodilo 20 dospělích z toho 16 mužů a 4 ženy, 8 dorostenců, 1 dorostenka, 19 žáků a 15 žákyň.

Výkonnostní třídy

I. VT. žactva zízkal Zdeněk Jeřábek ve výšce, disku ,oštěpu a víceboji.

II. VT. žactva 3x

I. VT. dorostu získal Jiří Hanusa 1500 mpř. Milan Novotný disk, Petr Veverka 5000 m

II. VT. dorostu 2x

II. VT. dospělich 9x,  III. VT. 6x.

Soutěž družstev.  Muži KP II tř.        1. Spartak Jihlava

                                                            2. Jiskra Čejkovice

                                                            3. VAAZ Brno

                                                            4. Sigma Hodonín

                                                            5. Technika Brno

                                                            6. Metra Blansko

Nejlépe bodující závodníci: Novotný Pavel 77,25 b. Veverka Josef 76,75 b. Valíček Milan 71 b.

                            Ženy KP II tř.         1. Jiskra Kyjov

                                                            2. Družstevník Vacenovice

                                                            3. Jiskra Čejkovice

St. dorstenci v KP I tř. obsadili 6. místo.

St. žáci ve sdruženén Okresním přeboru obsadili 4. místo.

                        Nejlépe bodující Zdeněk Jeřábek 52,75 b. Ladislav Kratochvíl 48,25 b. Jiří Fojtík 27 b.

St. žačky ve sdruženém Okresním přeboru obsadily 7. místo.

Nejlépe bodující. Damborská Ivana 27 b.

Ml. žáci v Okresním přeboru 2. místo. Nejlépe bodující Eduard Fojtík 175 b.

Ml. žačky taktéž v Okresním přeboru. 3. místo. Nejlépe bodující Renata Hanusová 233 b.

                        Družstvo starších žáků zvítězilo v poháru Československého rozhlasu v kategorii vesnických škol a bylo vyhlášeno nejlepším žákovským kolektivem okresu Hodonín.

Slavnostního předání poháru vítězům se zúčastnili olympionici Dana a Emil Zátopkovy, Ludvík Daněk, Milena Hibnerová – Rezková, Ludvík Bohman, Jiří Kynos a Petr Čech.

            Na přeboru Kraje jsme vybojovali 6x 1. místo, 3x 2. místo, 2x 3. místo.

Přebor ČR

                 V Ostravě žáků 1. místo  Zdeněk Jeřábek šestiboj 323 bodů.

                 V Gottwaldově St. dorost 2. místo  Petr Veverka 5000 m  15:48,8

                 V Liberci ml. dorost  2. místo Jiří Hanusa 1500 mpř. 5:00,7

                                                    4. místo Milan Novotný  Disk 36,20 m

                                                    4. místo Milan Novotný Kladivo 34,68 m

Přebor ČSSR  ml. a st. dorostu:  3. místo  Milan Novotný  Kladivo 42,74 m

                                                     4. místo Jiří Hanusa 1500 mpř. 4:49,79 m

                                                     5. místo Pavel Hnidák trojskok 13,79 m  juniorů

                                                     7. místo Petr Veverka 5000 m 15:57,8

                                                     8. místo Milan Novotný disk 36,94 m

5. ročník Běhu Čejkovickými vinohrady

                                    žačky 850 m 1. Renata Hanusová

                                    žáci 1400 m  2. Jiří Fojtík

                                    ml.dorostenci 2800 m  1. Jiří Hanusa

                                    st. dorostenci  4600 m  1. Petr Vverka , 2. Milan Stávek

 V hlavním závodě mužů na 9000 m zvítězil Tomáš Rusek Sokol Žabovřesky.

Čejkovická laťka XIV. ročník proběhl za doprovodu cimbálové muziky Iskérka.

V hlavním závodě mužů zvítězil Josef Hrabal z VŠ Praha výkonem 205 cm. Na 2. místě Jindřich Vondra Sparta 205 cm. V ženách zvítězila Zdena Boukalová Sparta 175 cm.

Z našich závodníků zvítězil ve st. žácich Zdeněk Jeřábek 164 cm.

Rok 1982 lze považovat zatím neúspěšnějším rokem činnosti oddílu atletiky.

1983

Ve dvacátém třetím roku Čejkovické atletiky jsme měli v soutěži čtyři družstva.

Muži KP I tř.

1. Lokomotiva Břeclav

2. Slov.Slavie Uh.Hradiště

3. Sigma Hodonín

4. Jiskra Čejkovice

5. Jiskra Kyjov

6. Kordárna Velká nad Veličkou

 

Ml. dorost KP.

1. Zbrojovka Brno

2. TJ Znojmo

3. TJ Gottwaldov

4. Jiskra Čejkovice

5. Sigma Hodonín

 

Starší žáci a starší žačky startovali ve Sdruženém okresním přeboru. Obě družstva skončila shodně na pátém místě.

 

Nejlepší výkony:

Žáci

Oštěp Konečný Josef  36,14

Žačky

150 m  Šardická Liba 20,7

300 m  Hanusová Renata 48,3

600 m  Konečná Jana  1:53,6

Koule  Lesová Hana  8,81

Ml. dorostenci

800 m  Hanusa Jiří  2:06,9

1500 mpř. Hanusa Jiří  4:46,0

Dálka Fojtík Jiří  5,67

Trojskok  Jeřábek Zdeněk 12,76

Koule Novotný Milan 12,43

Disk  Novotný milan 40,56

Kladivo Novotný Milan  52,56

St. dorostenci

5 000 m  Miroslav Veverka  16:46,3

Muži

800 m  Veverka Josef  2:00,5

1 500 m  Veverka Josef  4:07,9

1 000 m  Kmenta František 2:38,5

5 000 m  Veverka Petr 15:37,2

110 mpř.  Mokruša Ladislav 16,4

Výška  Novotný Pavel  1,95

Tyč  Plundrák Pavel  3,90

Dálka  Mokruša Ladislav  6,49

Kladivo Hřiba František  44,92

Oštěp Valíček Milan  54,80

           Hřiba František  54,40

 

Velký zlom nastal v organizaci Čejkovické laťky jejíž patnáctý ročník byl mezinárodní a  přesunul se ze Sokolovny do kulturního domu JZD. Skákalo se na tartanovém povrchu, který byl zapůjčen ze Sparty Praha. Závod doprovázela cimbálová muzika Jaroslava Čecha z Uh.Hradiště. Před diváky zaplněného kulturního domu ve výborné atmosféře zvítězil v hlavním závodě mužů Dárius Biczisko před svým reprezentační kolegou s Polské reprezentace Dariusem Zielkem. Oba zhodně překonali laťku ve výšce 224. V hlavním závodě žen zvítězila Dana Makovská z UK Bratislava výkonem 179.

V  6. ročníku běhu Čejkovickými vinohrady zvítězil Miroslav Zoubek ze Zbrojovky Brno.

Rok 1983 byl tragickým rokem Čejkovické atletiky. V pátek 24.6 se při tréninku hodu kladivem zranil náš dosud nejtalentovanější dorostenec Milan Novotný, který tomuto zranění v nemocnici podlehl. Tato tragedie v oddíle  poznamenala zbývající část sezony, která se dokončila ve smutku a bez zápalu.