Jdi na obsah Jdi na menu

Nesmyslná opatření ze strany vlády

19. 2. 2021

na jaře roku 2020 vláda reagovala na výskyt covid-19 u nás v Čr. opatření měli smysl. Nosit roušku a zamezit většímu poctu lidi v kontaktu. proto se omezil počet lidi na konzertech nebo festivalech a se dokonce se i rušili. První karanténu jsme brali vážně a každý až na pár vyjímek se snažil aby mel roušku, dodržoval rozestupy alespoň 2m, dbal na zvýšenou hygienu rukou.
Podzimní nástup opatření byl o něčem jiném. Vláda začla s normálníma opatřeníma jako na jaře, a pak si začla vymyslet blbosti jako například omezeny počet osob v obchodech. 2m na všechny stran, v praxi to znamená 2m kolem do kola takže stále 2m rozestup.ale vláda pěněkut opoměla na rozložení obchodů , uličky mají sotva 2m od sebe takže pokud si jdete nakoupit a někdo stoji v uličce, vůbec by jste tam neměli chodit a měli čekat nez dotyčný odejde, což stále nic neřeší kolem vas by nemel nikdo ve vzdálenosti 2m projít. Výsledkem by byla zácpa v obchodech mezi uličkama. Dalši nesmysl z léta 2020, kdo sedí v hospodě nebo restauraci nemůže se nakazit. S tímto byli v lete otevřené restaurace a hospody. Jako kdyby coronavir prolétl okolo a řekl si, áááá ten sedí, má imunitu.
Další opatření z tohoto roku je prodej některého zboži je zakázán. 
Byl jsem v galanterii krom galanterie prodávají i bižutérii. bižu v galantérce bylo označeno jako neprodejné. když sem nad tim tak přemýšlel. Vlezu dovnitř, osaham sortiment ktery prodávat mohou protože vybírám a né všechno zboží co sem mel v ruce si nakonec odnaším.  Pochopím ze bižu není nutné k životu ale jak galanterní potřeby tak i bizutérie prochází rukama zákazníkú takže nechápu, proč zákazník může osahat půl krámu  ale tretky jsou zakázané k prodeji. Tato opatření se samozřejmě netýkají jen bizutériee ale i dalších věcí. Na pošte si smíte koupit los ale nesmíte si koupit kalendář.
Existuji odpůrci vládních opatření, chápu že je to určité omezení v  této době pandemie ale dotyčíi nechápou že se jich potencionální hrozba týká stejně jako kohokoli jiného ale nad takovouhle vladní taškařicí nesmyslných opatření nám začíná rozum stát. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář