Jdi na obsah Jdi na menu

Má naše planeta "imunitní systém"?

19. 2. 2021


Corona virus je hrozbou z roku 2020, na spoustu lidí má negativní vliv a to po fyzické ale i mentální stránce. Karanténa na jaře 2020 způsobila, že lidé byli převážně doma a cestu ven omezili pouze na nezbytnou nutnost jako je cesta do práce a z práce, do obchodu, zdravotní procházky do přírody nebo venčení psích mazlíčků. Pro cestu volili alternativy jako mhd  pokud nebyla vzdálenost větší auto bylo rozumější volbou nebo v kratších vzdálenostech chodili pěšky. 
Na silnicích byl minimální provoz a to nejen u nás ale i ve světě. Minimum emisí ve  vzduchu zapříčinil v globálním měřítku například nápravu ozónové vrstvy bud celkovou nebo částečnou  planeta se mohla konečně po dlouhé době opět pomyslně nadechnout. 
Po tomto jarním pomyslném nádechu kdy začali mizet smogové opary nad městy jsme co se tyce mého názoru zažili normálnější léto. i podzim byl vyvedenějši, zato začátek zimy vypadal jako každý rok, na sníh v zimě to vůbec nevypadalo
a kdyby přecejen, tak pouze na pád několika vloček. Vánoce zasněžené nebyli ale sníme o tom už několik let každý rok ale  zbytek zimy 2021 nám to zatím pěkně vynahrazuje. Troufám si říct, že pokud by jezdilo méně aut a nebylo tolik zplodin ve vzduchu z továren a podobně v globálním měřítku, planeta země a její „imunitní systém“ by se postarali o co největší nápravu námi způsobených škod. Jako lidstvo si myslíme ze žijeme v moderní a osvícené době ale jsme stále jen děti a neustàle si chceme hrát se syrkama. Máme technologie co by nahradili fosilní paliva ale v zájmu ekonomiky je stále nenahrazujem a pokud ano tak jen v nepatrné míře a naše planeta se s tim nedokáže nijak vyrovnat nadále ji dusíme smogem a díky tomu se nedokáže ůčině bránit. Pokud budeme zamořovat životní prostředí, vzduch i vodu můžou být škody i trvalé. Jak nám jarní karanténa roku 2020 ukázala tak jista náprava je stále možná.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář