Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskusi nahradila propaganda

22. 2. 2022

Diskusi nahradila jednostranná a nenávistná propaganda

Rozhovor Haló novin »bez servítků« s vojenským analytikem Martinem Kollerem

Máte vojenské vzdělání, jak čtete současnou situaci ve vztazích rusko-ukrajinských, resp. Rusko-NATO?

Moje vojenské vzdělání nemá s obsahem otázek moc co společného. Navíc takové vzdělání nezaručuje odborné znalosti spíše zpravodajského a politického typu potřebné k tvorbě následujících odpovědí. Jak vidíme, u některých českých plukovníků a generálů, bez ohledu na počet hvězd na ramenou a velikost výplaty, nenalézáme přesvědčivou inteligenci a obecný rozhled, pouze ubohé podlézání v boji o koryta.

O domácí politiku jsem se začal zajímat až roku 2013, kdy mne bývalí soudruzi političtí pracovníci a absolventi sovětských politruckých škol, personální pracovnice sovětského původu a sexuální opora generála Picka vyhodili z ministerstva obrany, které plně ovládali v době ministra Vondry (ODS) i jeho protekčního nástupce Picka (sorosovský nestraník), specialisty na slavnostní nástupy a kladení věnců.

Válka mezi Ruskem a Ukrajinou aktuálně nebude, nanejvýš nějaká přestřelka. Jedná se o snahu vyprovokovat na Rusku nějaké ústupky mediálním povykem a soustřeďováním vojsk NATO/EU a Ukrajiny kolem ruských hranic. Na Ukrajině je více než 10 000 tzv. instruktorů ze zemí NATO, což jednoznačně porušuje první bod Washingtonské smlouvy NATO. Váleční štváči zblblí vlastní propagandou nepochopili, že Rusko už nemá kam ustupovat, takže hrozí reálná válka. Je v podstatě lhostejné, zda vypukne náhodu, nebo nějakým mediálním podvodem typu Gliwice, Maddox atp. Jenže do té se NATO/EU nechce, neboť svůj díl jaderných hlavic by schytalo nejen v EU vládnoucí Německo, ale i USA. Obě země jsou v těžkém společenském rozvratu a nepřipravené, případně ještě dlouho nepřipravitelné na válku. Ostatně, jako vedoucí země protiruského a protičínského válečného štváčství NATO/EU lze označit především naši republiku, Slovensko a Polsko, případně pobaltské republičky, které vojensky nic neznamenají, pouze nástupní prostor agrese proti Rusku.

V případě USA se pravděpodobně jedná o zoufalý pokus o odvrácení zájmu voličů od katastrofálních výsledků, či spíše následků vlády Demokratické strany a jejího ubožáckého prezidenta při realizaci zvrhlých ideologií globálních lichvářů typu Sorose a jeho evropského nástupce Schwaba. Kolik by v případné válce bylo zabito Evropanů, to je jim zcela lhostejné. Aktuálně hledají cestu, jak z toho ven a nevypadat jako banda blbců mávajících zbraněmi. Už to začínají házet jeden na druhého. Kolomojského prezident Zelenskyj i americký Biden najednou ruskou agresi nevidí tak zle. Pouze česká protinárodní média vedená ČT a Seznamem jako obvykle zaspala při čekání na pokyny z amerického velvyslanectví a CNN a omílají podle instrukcí z NATO/EU starou odrhovačku o ruské agresi a hrdinných Ukrajincích, a zároveň dělají vše pro rozeštvávání národů v Evropě. Nakonec budou vykládat, že Putina zastrašila hrdinná spolupráce NATO/EU a Ukrajiny. I když jsme na hranici války, vždy lze couvnout.

Podle propagandistů v NATO mělo Rusko vpadnout na Ukrajinu v lednu. Teď to posunuli na další měsíce… Sledujeme silové přetahování, jehož součástí je i informační válka?

Rusko na Ukrajinu vpadat nebude v lednu, únoru, březnu ani jindy, pokud by nemuselo odrážet agresi NATO/EU a ukrajinského režimu lichvářů a revanšistů opírajícího se o fašistické tradice. Je to podobná komedie jako střet Německa a Československa koncem 30. let minulého století. Divadélko o utlačovaných a ohrožovaných sudeťácích zlými Čechy nahradilo nové o Ukrajincích ohrožovaných zlými Rusy.

Nesmíme zapomínat ani na ubohé islámské teroristy a obchodníky s lidskými orgány z Kosova, ohrožovaného v 90. letech údajně srbskou agresí. Ve všech případech bylo a je aktivním ochráncem »utlačovaných a ohrožovaných« Německo. Ilustrativní ukázka humanity pod falešnou vlajkou, aneb jak udělat z humanity zločin a důvod k imperialismu, revanšismu a kolonialismu. Tato komedie v režii NATO a jejich německé EU se opakuje v různých úpravách na různých místech světa. Občas se střídá s komedií označovanou jako boj za svobodu, demokracii a lidská práva. Jaká je realita, vidíme na činnosti našich politiků v době, kterou lze s určitou nadsázkou označit za »vakcinační holocaust«. Svobodu slova se vedení německé EU snaží zcela zlikvidovat, jako v době vlády nacistů.

Je zajímavé, že nikdo z válečných štváčů nikdy nezodpověděl otázku, proč by Rusko napadlo Ukrajinu nebo pobaltské zemičky.

A vy si ji kladete? Jaká je odpověď?

Jakýsi blábol vytvořil reprezentant pražské havlérky Michael Žantovský z Řeporyjí, možná s intelektuální pomocí tamního starosty. Rusko má především zájem na exportu svých energetických surovin, případně jiných surovin, potravin a technologií. K tomu potřebuje mír. Na Ukrajině by Rusko válkou získalo totálně rozkradenou, rozprodanou a zadluženou zemi, nejchudší v Evropě, odkud emigrovalo minimálně 12 milionů lidí, většina z toho do Ruska. Na Krymu, v oblastech Doněcka a Luhanska žije kolem pěti milionů lidí. Další, podle různých informací od milionu do 2,5 milionu, odešli přímo do Ruska. Rusko by si agresí poštvalo proti sobě většinu těch, kteří ještě na Ukrajině zůstali pod vládou lichvářského korupčního a zlodějského režimu.

Lichvářsko-revanšistická mediální propaganda NATO/EU se ze všech sil snaží štvát Ukrajince proti Rusům mýty a žvásty o nebezpečí ruské agrese, rovněž s cílem odvedení pozornosti občanů EU od katastrofální hospodářské politiky, korupce a společenského rozvratu. Obsazení Ukrajiny by pro Rusko znamenalo vytvořit a dlouhodobě udržovat početné okupační síly. Nicméně, většina Ukrajinců by se měla pod ochranou Ruska lépe než pod botou chamtivých lichvářů typu Kolomojského, Porošenka, Jaceňuka, Hrojsmana, Tymošenkové, Balogových, Achmetova ad., kteří si z Ukrajiny udělali soukromou firmu, kterou drancují, rozprodávají a ženou do války. Je ilustrativní, že většina z nich má dvojí či trojí občanství. Takoví jsou to ukrajinští vlastenci!

Ze strany NATO/EU je samozřejmě velká snaha poštvat Ukrajinu do války s Ruskem a čekat se zbraní u nohy, jak to dopadne. Samy samozřejmě riskovat jadernou válku s Ruskem nebudou. Na počtu mrtvých Ukrajinců a různých žoldáků jim nezáleží. Na Ukrajinu by mohl zaútočit někdo z omezených politiků NATO/EU, ale nikoli Putin, který je největším evropským politikem současnosti.

Jak do současné situace zapadají ZOH v Pekingu, proti kterým brojí politici některých západních zemí a česká pravice?

Číně jsou k smíchu. Čína představuje rostoucí reálnou ekonomickou i vojenskou moc postavenou na jednorasové civilizaci vlasteneckých, inteligentních a pracovitých lidí. Má obrovské ekonomické úspěchy v Africe a Latinské Americe. Ve většině zemí Afriky jsou Rusové a Číňané vítáni jako přátelé, zatímco vojáci NATO/EU jako okupanti, viz vývoj v Mali po devíti letech koloniální války o uran pro francouzské elektrárny zásobující špinavou energií čisté zelené Německo. Čína spolu s Ruskem a zeměmi BRICS a dalšími spojenci jsou schopni rozdrtit NATO/EU i jejich spojence. Čínské i ruské vedení má jednoznačnou podporu převážné většiny občanů, protože prosazují jejich, nikoli cizácké zájmy. Státy NATO/EU se hroutí v společenském rozvratu, nefunkčním ideologickém, lichvářském a korupčním hospodářství a eurokolonialismu namířeném proti bílým národům na východ od německých hranic. Armáda bývá obvykle horším obrazem společnosti, kterou má reprezentovat na bojišti. Stačí se podívat na tu naši, počínaje ostudnými ministry a náčelníky generálního štábu, až na výjimky, omezenými slouhy cizáků.

Podle toho, co slyšíme v TV a rádiích, za vše může Rusko. Ta jednostrannost je nápadná. Jak to vidíte vy?

Připadá mi to na úrovni goebbelsovské nebo (bez urážky) naší předlistopadové propagandy. Naše současná v ČT a ČRo je výrazně ubožejší než ta, kterou provozoval kopytnatý nacistický ministr propagandy, přezdívaný herečkami bejk. Můžeme si připomenout předlistopadové rčení, že pravda začíná tam, kde končí signál ČT, které je stále platné. Její současní tvůrci mají štěstí, že obyvatelstvo naší země od roku 1990 hloupne, což urychlil přechod školství od znalostní ke kompetenční výuce roku 2001, dále urychlený multikulturalismem, propagací sexuálních úchylek a inkluzí ministryněmi za ČSSD a ministrem za ANO v době osmi let vlády Babiše, vzorového reprezentanta ukrajinského lichvářství.

Mám obavy, že se děláním bubáka z Ruska vytváří nenávistná atmosféra i mezi běžnými lidmi, sportovci, umělci apod. Nevnímáte to také tak?

Manipulovatelní hlupáci se najdou všude a je jich dost. Základem EU jsou lež, korupce, byrokratický teror, nespravedlnost a nezákonnost. Jednou z forem lži v NATO/EU je pokrytectví. V Německu, a nejen tam, na jedné straně staví muzea holocaustu a zakazují hajlování, zatímco na druhé podporují sudeťácký revanšismus, stejně jako politiky Ukrajiny a pobaltských zemí, kteří se otevřeně hlásí k nacismu a fašismu 30. a 40. let minulého století.

Navíc podporují afroislámskou invazi do Evropy, přičemž naprostá většina muslimů jsou programoví antisemité. A nejlepší na celé věci je, že někteří z politiků a mediálních pracovníků NATO/EU, Ukrajiny a pobaltských zemiček, kteří podporují německý revanšismus, ohánějí se nacistickými tradicemi a podporují afroislámskou invazi do Evropy, jsou Židé. Většinou jsou to takoví, jejichž rodiny zradily vlastní národ a kolaborovaly již v době druhé světové války s Německem, přičemž některé se přímo podílely na holocaustu. Jsou to zcela amorální, bezectní, zkorumpovaní a vydíratelní slouhové.

Nelze se zbavit dojmu, že česká hloupost už pomalu překonává i proslavenou americkou (USA) úroveň. Koneckonců, v naší zemi se z hlavních médií zcela ztratila diskuse, kterou považoval Masaryk za základ demokracie. K tomu bych dodal, že z hlavních médií rovněž zmizela kritika (někteří odborníci mluví o židovském duchu kritiky, který stál již u základů křesťanství), což je druhý pilíř demokracie. Nahradila je tupá jednostranná a nenávistná propaganda.

Ve chvíli, kdy je za dveřmi reálná válka, mnoho mediálních a pivních bojovníků vychladne. Položte jim otázku, kdo z nich půjde bojovat na Ukrajinu a nechá se zabít pro zisky nějakého Kolomojského, Porošenka, Sorose, Schwaba, Bidena či Babiše. Ony stačí ekonomické dopady 30 let bezuzdného podlézaní většiny českých politiků zájmům NATO/EU. Německo realizuje ve spolupráci s Ruskem obchody a investice za desítky miliard eur, zatímco my chceme porazit Rusko a Čínu embargem a komediemi typu novičoku, ricinu a Vrbětic. Jaké politiky si občané zvolili, takové mají. Nelze se divit, že Češi mají v tzv. západní Evropě a USA pověst levných pracovních sil, pivních blbců, nemyslících robotů a levných prodejných děvek obojího pohlaví.

Rozestavění vojenských základen NATO/USA kolem RF je hodně podobné situaci z června 1941, před přepadením Sovětského svazu nacistickým Německem. Proč se NATO nazývá obrannou aliancí, když expanduje a obkličuje?

NATO se na washingtonském summitu změnilo z obranné na útočnou alianci a prostředek prosazování globálních zájmů USA a Německa. Označili to původně jako »širší NATO«. NATO je navíc řadou smluv propojeno s EU, včetně neutrálních států tak, že celá EU, včetně Švédska, Finska a Rakouska, je vlastně z vojenského hlediska přívěskem a výkonnou rukou amerického NATO v Evropě. Historicky si můžeme připomenout agrese v Jugoslávii (Bosna a Kosovo), Iráku, Afghánistánu, Sýrii, Libyi a Mali. V žádném případě nebyl dosažen pozitivní výsledek. Zde je třeba připomenout, že za agresí v Jugoslávii, Mali a podporou současného režimu v Kyjevě stojí především Německo a jeho revanšisté, USA až ve druhé řadě.

Michail Gorbačov měl dostat záruky od Američanů a dalších západních vrcholných politiků, že se NATO nebude rozšiřovat na východ. Proč to tedy nepřiznají?

Je to pokračování politiky zahájené Johnem Fosterem Dullesem za druhé světové války. Právě on je autorem názoru, že politický tlak je třeba hnát až na okraj války. Jmenovaný pracoval jako poradce nebo státní sekretář (ministr) zahraničních věcí pro prezidenty Roosevelta, Trumana a Eisenhowera. V meziválečném období byl obdivovatelem Hitlera a pomáhal podporovat remilitarizaci Německa. Po válce se opět zasadil o remilitarizaci Německa a vznik NATO, a zároveň podporoval zkorumpovaný režim Čankajška v Číně a později na Tchaj-wanu. Za rozšiřováním NATO na východ od počátku 90. let stojí především Německo, kterému po spojení SRN a NDR opět narostla revanšistická a imperiální křídla. V současnosti se Německo snaží vnutit jako další člen Rady bezpečnosti OSN a zároveň se dostat k francouzským jaderným zbraním po odstranění hranic v Evropě a vytvoření jednotné evropské armády.

Zároveň je zde nepřehlédnutelná snaha o revizi výsledků druhé světové války a zábor části území naší republiky a Polska. Gorbačov, ať již byl jen hlupák, nebo i zrádce, nedostal žádné písemné záruky, ani je nepožadoval, což podporuje spíš názor, že byl zrádce. Získal pouze dvě veřejná, zadokumentovaná a tudíž prokazatelná prohlášení politiků USA a SRN o nerozšiřování NATO na východ, konkrétně německého ministra zahraničí Genschera 31. 1. 1990 a amerického ministra zahraničí Bakera 9. 2. 1990 v Moskvě. Jejich nedodržení je dokladem faktu, že NATO/EU nejsou důvěryhodní a spolehliví partneři. Hloupí a slouhovští politici u nás i na Slovensku však žijí v iluzi, že vůči nám by se NATO/EU zachovalo jinak, případně se schovávají za nepravdivě vykládaný článek 5 Washingtonské smlouvy NATO.

Základem mezinárodních vztahů jsou zájmy, a ty se mohou v čase měnit. Před druhou světovou válkou nás západní demokraté hodili Hitlerovi s odůvodněním udržení míru a dostali za to hanbu a válku. Ukrajinu podporují jen proto, že ji lze využít k imperialistické agresi proti Rusku.

Sledujete vyjádření oblíbenců televize a rozhlasu v této otázce, kteří často přímo horují pro válku? Mnoha lidem to už vyloženě vadí.

Nemám televizi a nesleduji ji od roku 2016. Před dvěma roky jsem obě poslal do sběrného dvora a odhlásil. Nevidím důvod k sledování jednostranné tupé propagandy, neméně hloupých reklam, stupidních zábavných pořadů, odvádějících primitivním, místy sprostým obsahem občany od ubohé životní reality a kritiky lichvářských zlodějin a korupce, a navrch žvanění všemožných komediantů uměleckých, sportovních, politických i vojenských. Místo toho čtu jednu až dvě knihy za den.

V oblasti vojenství, myšleno ve vztahu k Rusku, se už dávno v terestrických televizích žádný odborník neobjevil. Pavel byl už jako student vojenských škol protekční šplhoun, který vše hnal po stranické linii, a podlézavost mu zůstala. Pamatuji si na něj z vojenského gymnázia v Opavě. Ostatně, výsadkáři nebývají reprezentanty duševních špiček v armádě, spíš spadají do moderní skupiny profesionálních vojáků typu »silnej a blbej«. Důležité je, aby důstojník z české kolonie uměl poslouchat anglické rozkazy, věděl, že Němec je pán, a měl podepsanou spolupráci s nějakou zahraniční tajnou službou. To se samozřejmě obtížně prokazuje, ale stačí se podívat, co dělá, například na takového Koudelku (BIS). Poté má neomezené možnosti růstu. Na rozdíl od některých současných českých generálů byl i zrádce Moravec aspoň legionář a inteligent se slušným rozhledem a dobrými vyjadřovacími schopnostmi slovem i písmem.

Namístě je otázka, k čemu živíme armádu, která bojuje za naše peníze pro cizí zájmy kdesi v zahraničí a je korupčním penězovodem pro nákupy zahraniční výzbroje k podpoře životní úrovně cizáků. Pavel, který už je dávno mimo činnou službu, předvádí nažehlenou uniformu, načesané vousy a naučené fráze, na víc nemá. Už za svých začátků v Prostějově měl pověst nepříliš chytrého (svědkové jsou dosažitelní) a projevuje se na úrovni lampasáků z knih o Švejkovi či z Černých baronů. Nikdy nevelel více než několika stovkám vojáků a dotáhl to na armádního generála. Vždy v první linii při »lezení do zadku«. Takového prezidenta by u nás potřebovali globální lichváři. Čaputová v uniformě.

Taková je realita naší armády a značné části politické scény. Na vedoucích pozicích vidíme mnohdy duševní i morální mrzáky a slouhy cizáků. K tomu odstrkování domácího průmyslu a rozhazování peněz za korupční nákupy cizí výzbroje po celých osm let Babišovy vlády. Můžeme si připomenout zastaralé vrtulníky UH-1Y, 1200 zemědělských náklaďáčků místo vojenských vozidel, předražené protiletadlové systémy RBS-70 a kulomety Minimi. Nelze přehlédnout snahu o privatizaci Pošty a Všeobecné zdravotní pojišťovny. Stát jako soukromá firma nějaké party lokálních lichvářů, propojených s globálními lichváři, kteří se cítí být vyvolenou šlechtou, protože si nakradli miliardové majetky. Výsledky takové politiky vidíme na Ukrajině. Takový byl cíl kdysi Adolfa Hitlera, později údajného filantropa Sorose značky »Nový světový řád« a v současnosti »Velký reset« Klause Schwaba.

Šedivý je v situaci, kdy ho platí CEVRO Institut, ideologická základna a škola ODS, a jako poradce americký nadnárodní koncern. V předlistopadovém období to dotáhl na velitele tankového pluku v Týně nad Vltavou, což byla nomenklaturní funkce pro vybrané soudruhy. Vykládá, co mu zaměstnavatelé nařídí, jinak by musel žít z důchodu.

O ostatních nemá smysl se bavit, jsou to průměrní propagandisté a slouhové cizáků, postrádající vlastní myšlenku, typu Moravce, Jílkové, Bobošíkové, Kundry a Kroupy. Přidat můžeme redaktory Seznamu a ředitele Parlamentních listů. O odbornosti nelze v jejich případě hovořit. Kolář byl protekční a uvědomělý soudruh na akademii věd, přičemž s vojenstvím neměl nic společného. Obzvláště zábavný je Votápek, bývalý lektor marxismu-leninismu.

Je v podstatě lhostejné, zda jsou cizáky placení, vydíratelní, nebo by se jinak neuživili. Nicméně, to jsou přesně typy, které potřebuje ČT, hlásná trouba cizáckých zájmů na cestě k – s nadsázkou – »globálnímu koncentráku« pod značkou Velký reset. Bylo třeba změnit název, protože lumpárnu tzv. nového světového řádu již pochopil i mnohý průměrný blbec.

Jak chápete souběh vojenské eskalace a energetické krize?

Všechno souvisí se vším. Proč kupovat levnější plyn z Ruska, když si můžeme tentýž plyn koupit dražší z Německa, případně i z USA. Proč kupovat osvědčenou ruskou jadernou technologii a jaderné články z Ruska, když si můžeme, tytéž ruské, koupit s přirážkou od krachující americké firmy Westinghouse. Jednou z nemnoha možností, jak zakrývat hospodářskou katastrofu posledních 30 let NATO/EU, je válka, nebo aspoň válečný povyk. Občánek dostane strach a přestane přemýšlet o tom, kdo z něj dělá žebráka a otroka. Lépe se s ním manipuluje a ještě se na tom dá dobře vydělat. To vidíme i v rámci lumpárny kolem covidu, kde si Chrenek nahrabal miliardy.

Záchranou může být imperialistická expanze. Podařilo se to v 90. letech, kdy NATO/EU, především revanšistické Německo, získalo kolonie Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Slovinsko, Chorvatsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Ukrajinu. K tomu následně narkomafiánské islámské státy Bosna a Kosovo. Koloniální panství NATO/EU v Africe a Asii se zhroutilo, takže bylo potřebné najít náhradu levných pracovních sil a odbytu průmyslové i zemědělské produkce v Evropě. Jenže po 30 letech vyžírání jsou zdroje kolonií a trpělivost mnoha jejich občanů vyčerpány a imperialistická agrese se zastavila na hranici Ruska a Číny.

Problém je v tom, že v Rusku vládne Putin, nikoli nějaký Gorbačov, Jelcin nebo Havel. Čína se vyhnáním Čankajška a jeho bandy vrahů, zlodějů, korupčníků a slouhů cizáků zbavila pozice kolonie a stala se národní a prosperující velmocí. Její prezident Si má podporu občanů, o níž se politikům EU ani nezdá. V boji o suroviny jednoznačně zvítězilo Rusko, Čína a země BRICS.

Váš názor na Nord Stream 2?

Němci jsou sice revanšisté, ale pragmaticky spolupracují s Ruskem jako kdysi Hitler s SSSR. Plyn z Ruska je pro ně méně rizikový než z islámských zemí a z USA. Kancléřský akt, který končí až roku 2048, z nich však dělá z politického a bezpečnostního hlediska americkou kolonii. Nejlépe to v praxi předvedla Merkelová, kterou bychom mohli označit za ničitelku všeho pozitivního v Německu a likvidátorku EU. Merkelová patří do plejády vydíratelných politiků v EU, počínaje podivnou minulostí a původem rodiny, stejně jako například Havel. Přesně takové prosazují globální lichváři typu Sorose a Schwaba do vedení evropských zemí.

Dodržují Ukrajinci Minské dohody?

Ukrajinská armáda a zločinecké ozbrojené formace typu Donbas, Azov a další nedodržují dohody dlouhodobě. Vedou palbu z děl a minometů na civilní objekty, včetně škol a nemocnic. Uzavření přívodů vody na Krym ze strany Ukrajiny lze hodnotit jako teroristický čin vůči civilnímu obyvatelstvu. Národní dobrovolníci (opolčenci), kteří hájí oblasti Doněcka a Luhanska, střílejí obvykle až poté, co jsou k tomu donuceni ukrajinskými útoky. Na civilní objekty neútočí. Ukrajinské vedení oficiálně odmítlo plnit dohody z Minsku a vedení NATO/EU to nikterak nevadí.

Jak NATO/EU, tak ukrajinskému vedení evidentně vyhovuje prodlužování občanské války na Ukrajině, stejně jako udržovaly 20 let války v Afghánistánu a Iráku, a v současnosti již devátý rok válku v Mali. Rovněž občanská válka v Sýrii a Libyi by byla bez »humanitární« podpory NATO/EU podstatně kratší, nemluvě o podpoře islámských teroristů a narkomafiánů v Bosně a Kosovu, opět ze strany NATO/EU.

Lidé, kteří kritizují vývoz české munice na Ukrajinu, odkazují na mezinárodní smlouvu o obchodování se zbraněmi, kterou ČR podepsala. Je vývoz naší munice v souladu s touto smlouvou?

ČR porušuje smlouvy o zákazu exportu zbraní a munice z důvodu agresivní války. Za to nesou plnou odpovědnost vedoucí pracovníci resortů obrany a zahraničních věcí. Mezi odborníky je veřejným tajemstvím, že výbuch munice ve Vrběticích posloužil k zakrytí ilegálního exportu munice na Ukrajinu a zbraní islámským teroristům do Sýrie. Za tuto politiku, stejně jako destrukci školství, nesou plnou zodpovědnost Babiš, jeho ministři a socialističtí slouhové, kteří zde vládli osm let.

Pamatuji si na vaše občasné vystupování v rozhlase či TV. Kdy naposledy jste tam měl možnost něco říci z vašeho oboru?

ČT na mne uvalila embargo roku 2015 na základě mých názorů na situaci na Ukrajině a na tzv. arabské jaro, ve stejnou dobu Seznam, ČRo asi o dva roky později, časopis Zbraně a náboje před třemi roky a Valentovy Parlamentní listy naplno zhruba před dvěma roky. Asi jednou do roka se objevuji na TV Prima. Periodicky vystupuji jednou za dva týdny ve středu večer na internetovém rádiu Slobodný vysielač Myjava v pořadu Casus Belli a téměř každých 14 dnů na střídačku na Svobodném rádiu Beta Kladno. Moje občasné články prezentují Nová republika a obě uvedená internetová rádia.

Prostoru na prezentaci svých názorů mám tudíž plno, přičemž politikaření považuji spíše za jakousi zábavnou bokovku na úrovni četby tzv. brakové literatury.

Monika HOŘENÍ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář