Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční háčkování a tvoření, inspirace na dárky. Prosincové novinky!

1. 12. 2023

Krásný den všem!

Vítejte na mém blogu a také u nové měsíční reportáže na poslední měsíc v tomto roce - prosinec.

V listopadu se uskutečnilo tolik událostí a akcí a já jsem nadšená, jak se vše povedlo! Samozřejmě jde o akce plné háčkování, tvoření, kreativity a společné radosti z krásných výrobků. Ve Vlnice jsem tento měsíc byla jako doma, vybírat klubíčka a věci na tvoření, pokukovat po novinkách A dnes jsem tu opět pro vás s novou reportáží a ještě několika tipy na Vánoční dárky a výzdobu. 

 

NEDĚLNÍ ANDĚLSKÉ HÁČKOVÁNÍ

Na konci října jsem odstartovala nedělní háčkování krajkového andílka - panenky Andělky. Každou neděli po dobu 6 týdnů až do první Adventní neděle háčkujeme jeden díl Andělky. Háčkovaní Andělky je určené spíše pro zkušenější pokročilejší začátečníky, vzor je trochu složitější, panenka je poměrně velká, měří 30 cm, video návody jsou proto připravené krok za krokem.

angel-anna_banner--1-.jpeg

Panenka Andílek je krásná jako nadčasový dárek nejen pro Vánoční hosty, ale celoročně pro různé výjimečné události jako narození dítěte, svatby, životní jubilea a úspěchy. Tuto háčkovanou panenku jsem háčkovala pro babičku Andulku k jejím 90. narozeninám.

Jsem nadšená, že háčkujete Andělku a píšete mi zprávičky o tom, jak se vám daří. Mám z toho velkou radost a čeká nás už jen poslední díl, kde si ukážeme jak celou Andělku dokončit.

Vánočně laděná tématika a nálada při andělském háčkování vás baví a tak jsem si říkala, že bychom mohli pokračovat a háčkovat společně do Vánoc? Užijte si nedělní pohodu při háčkování a potom při obdarovávání svých blízkých, rodiny a přátel.

 

HÁČKOVÁNÍ SPOLEČNÉ TVOŘENÍ A WORKSHOPY

Moc ráda organizuji společná tvoření a workshopy. V listopadu jsem hodně pracovala s dětmi, vyráběli jsme dárky pod stromeček a na vánoční trhy. Je úžasné, jak jsou děti šikovné a kreativní a nebojí se jít do realizace svých nápadů, mají chuť zkoušet a experimentovat. Jejich výrobky jsou vyráběné od srdce a doufám, že zahřejí - nejen na těle - a potěší i na duši. 

p1010003.jpeg

Pracovali jsme často s přízí Alize Puffy, ze které snadno vyrobíte šálu, nákrčník, polštářek nebo deku.

img_3070.jpeg

A podle sledovanosti mých video návodu se s touto přízí dobře pracuje i vám, protože návod na nákrčník je mezi TOP 10 návody za listopad:

 

WORKSHOP - KRAJKOVÝ ZVONEČEK

Workshop byl tentokrát pro zkušenější háčkařky. Háčkovali jsme tenkou přízí a malým háčkem a protože byl předadventní víkend, háčkovali jsme krajkový zvoneček na Adventní věnec.

Bylo báječné společné háčkování s výbornou náladou, spoustou legrace a musím uznat - klobouk dolů - že zvonečky dopadly úžasně! Já se moc těším na zprávy, jak dopadlo ještě domácí škrobení a vypínání zvonečku a jak se hotový zvoneček vyjímá na věnci.

img_3199.jpeg

Dotazovali jste se, kdy bude další workshop, že jste tento nestihli. Uvidíme se zase po Vánocích v novém roce a já budu ráda, když mi napíšete, co byste se rádi naučili!  

SPOLEČNÉ HÁČKOVÁNÍ - SETKÁNÍ McHÁČEK

Jak víte, ráda chodím na srazy skupinky McHáček, kterou organizuje moje kamarádka Míša. Je to taková odpočinková a relax akce, kde si popovídáte a při tom háčkujete, pletete nebo se jen inspirujete od ostatních.

img_2920.jpeg

Já vždycky žasnu, jak krásné a dokonalé věci kamarádky umí uplést nebo uháčkovat a mám po takovém srazu spoustu plánů, co nutně musím vyzkoušet. Jeden takový sraz jsem stihla i v listopadu a doufám, že v prosinci také najdu čas a uvidíme se!

img_2908.jpeg

Kdo by měl zájem, další událost vám opět nasdlím a můžete se přidat. Nebo mrkněte na skupinku Mc Háček na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/1142873502919614 

 

OBLÍBENÉ NÁVODY V LISTOPADU

Pořád je TOP a NEJ háčkovaný jednoduchý nákrčník pro úplné začátečníky. Jsem ráda, že se vám návod líbí - nákrčníky jsou moje srdcovka. Váš oblíbený návod na nákrčník: 

Rádi háčkujete Andělku a další andílky:

Dále u vás stále frčí háčkované pončo s rolákem:

KLUBÍČKA JAKO DÁREK!

A jak už také dobře víte, jsou pro vás připravené dárky! Klubíčka přízí od Vlniky na vyzkoušení zdarma. Neváhejte, mrkněte na reportáž a napište do komentáře pod video, jaké máte zkušenosti s prezentovanými přízemi nebo kterou přízi byste rádi vyzkoušeli a co byste uháčkovali nebo jaké barvy byste zvolili a na jaký model máte v plánu.

Těším se na všechny vaše reakce a komentáře, vždy mě svými reakcemi potěšíte a uděláte radost!

A také je důležité se vzájemně inspirovat a motivovat a tento prostor v rámci měsíční reportáže a vybraného tématu je myslím skvělá příležitost, jak se podělit se všema nadšenýma šikulkama.

Nezapomeňte sledovat moji facebookovou stránku, kde zjistíte, kdo dostane dáreček, klubíčko na vyzkoušení.

Zde https://www.facebook.com/nebeskacreative​

subscribe-bell-icon.jpeg

PŘÍZE

Zde jsou odkazy na příze, které si ukážeme:

Rasty
Klubíčko: 100g / 246 m / 100% polyakryl  
https://www.vlnika.cz/z19910-prize-rasty
Luxusní příze z jemného polyakrylu, ve které se decentně střídají melírované odstíny ladících barev. Střední síla příze umožňuje pletení i háčkování svetříků, tunik apod.., ale i čepic a šál.

 

Samet Soft Fine

Klubíčko: 100 g / 100 m / 100 % polyester

https://www.vlnika.cz/z23925-prize-samet-soft-fine

Úžasně jemná a měkoučká žinylková příze vysoké kvality. Slabší varianta příze Samet soft. Doporučeno používat jehlice i háčky menší velikosti než 6,5. Je vhodná pro pletení i háčkování nejrůznějších svetříků, dek i postaviček.

 

 

Papatya Mouline Chunky

Klubíčko: 100 g / 160 m / 100 % akryl

https://www.vlnika.cz/z14492-prize-papatya-mouline-chunky 

Akrylová příze v jedinečném barevném provedení, kde se střídá melír s postupným střídáním barev. Krásně vynikne na svetrech, čepicích, šálách apod.

 

 

Papatya Batik Cotton Blend

Klubíčko: 100 g / 225 m / 70% akryl + 30 % bavlna

https://www.vlnika.cz/z22816-prize-papatya-batik-cotton-blend 

Velmi jemná duhová samovzorovací akrylová příze s příměsí bílé bavlny.

 

 

A pořád je tu tolik báječných klubíček, které bych ráda vyzkoušela!
Tak zase příště... Budu se těšit za měsíc s další reportáží.

Děkuji za pozornost. Neváhejte psát komentáře přímo pod video reportáž během celého měsíce, podělte se s námi o vaše názory a zkušenost.

Nezapomeňte sledovat moji facebookovou stránku, kde zjistíte, kdo dostane dáreček, klubíčko na vyzkoušení.

Zde https://www.facebook.com/nebeskacreative​

Nemáte nyní čas sledovat video reportáž
Připněte si článek na vaši nástěnku na Pinterestu a vraťte se k ní později.


O klubíčka si můžete psát celý měsíc!

A během následujících týdnů se s prezentovanými přízemi budete setkávat v mých video návodech. 

Mám od vás ještě několik dalších témat, o které jste si psali, že by vás zajímaly a postupně zařadím do návodů. Pokud byste měli jakékoliv nápady a doporučení, neváhejte a určitě mi zase napište!

 

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

13.jpg

 

TIPY NA MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU - PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOK. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. 

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentář: Velice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování povedlo! 

Zajímají vás další podobná videa? Nestihli jste předchozí reportáže z obchodu? Chcete načerpat inspiraci a podívat se na nová klubíčka? Zde je pro vás připravený playlist, kde si jistě vyberete! 

Háčkovaní - tipy, inspirace, soutěže a zábava

DALŠÍ NÁVODY! Co třeba tyto oblíbené vánoční dekorace:


Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na PODZIMNÍ PONČA A KARDIGANY?
V mé kolekci háčkovaných návodů naleznete tyto návody zdarma a doplněné video návody. Podívejte se na tyto oblíbené:

Hodit by se také mohly návod na háčkované čelenky a čepice.

 

Přemýšlíte už jaké dárky na Vánoce? Možná vás zaujme některý těchto návodů  ❤️

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších video návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥