Jdi na obsah Jdi na menu
 


2024 - NAHRAZUJEME BRAMBORY KVŮLI NEBEZPEČNÉMU MATERIALISTICKÉMU ZPŮSOBU ŽIVOTA !!!

DOPORUČENÉ NAHRAZENÍ BRAMBOR - CELER, SVĚTELNÝ KOŘEN, JINÁ ZELENINA...

 

chinese-yam-1.jpgceler_bulvovy_2_2048_30.jpg

 

330788064_717108773120818_4169634022747475217_n.jpg

 

Brambory a materialistické myšlení

 
"A... dalekosáhlý příklad, často zdůrazňovaný Rudolfem Steinerem, souvisí s konzumací brambor, která se v posledních několika stoletích rozšířila a enormně vzrostla. Steiner vysvětluje: "Vnitřní myšlení Evropy ustupuje od chvíle, kdy se ujala konzumace brambor" - nyní [přes] dvě stě let. Brambory působí na člověka opačně než cukr, protože "nemají žádný vztah k duchovnu".
Dynamika výživy: impuls duchovní vědy Rudolfa Steinera pro novou nutriční hygienu, Gerhard Schmidt

 
"Společenství pojídačů brambor, které je dodnes početně významné, v sobě vyvolá zcela odlišné fyzické a psychické procesy, které mohou být dokonce přeneseny na jejich potomky dědičností. Pokud rodiče jedí příliš mnoho brambor, pak se vytvoří lidský zárodek, ve kterém "duše-duchovní není správně ve fyzickém těle".

Rudolf Steiner vlastně načrtl paralelu mezi rostoucí spotřebou brambor v posledních stoletích a progresivně materialistickým způsobem myšlení postiženého lidu.
 
- Citáty z Rudolfa Steinera, Přednášky dělníkům, Dornach, 22. září 1923

"Brambory se málo starají o plíce a srdce. Dosáhne hlavy, ale pouze, jak jsem řekl, spodní hlavy, ne horní hlavy. Dostává se do dolní části hlavy, kde člověk přemýšlí a cvičí kritické schopnosti. Proto můžete vidět, že v dřívějších dobách bylo méně novinářů. Tehdy ještě neexistoval tiskařský průmysl. Pomyslete na množství myšlenek, které se denně vynakládají na tento svět v naší době, jen aby vyšly noviny! Všechno to přemýšlení, to je příliš, není to vůbec nutné - a my za to musíme poděkovat bramborové dietě! Protože člověk, který jí brambory, je neustále stimulován k přemýšlení. Nemůže dělat nic jiného než přemýšlet. To je důvod, proč jeho plíce a srdce zeslábnou. Tuberkulóza, plicní tuberkulóza, se rozšířila až po zavedení bramborové stravy. A nejslabší lidské bytosti jsou ty, které žijí v oblastech, kde se nepěstuje téměř nic jiného než brambory, kde lidé žijí z brambor."
 
 Rudolf Steiner, Přednáška 2, Výživa a zdraví.

Je sotva pravděpodobné, že byste někdy poslouchali kázání na témata, jako je příslušná hodnota brambor nebo pšenice jako jídla! V každém případě to nebude vaše zkušenost, že většina duchovních považuje za důležité kázat o vlivu žita nebo pšenice na zdraví. Nepřikládají těmto záležitostem žádnou důležitost, protože podle jejich názoru nejsou posvátné. Modlit se nebo vykládat evangelia, to a to jediné je posvátné podle jejich způsobu myšlení. ...

Ale Božství působí v celé přírodě, nejen když se lidé modlí nebo rozmlouvají na téma Písma svatého. Duchovní je v přírodě aktivní silou. Pokud člověk brání Duchovnímu v přístupu k jeho hlavě, protože tím, že nadměrně jí bramborovou stravu, dává hlavě příliš mnoho práce... no, může se modlit, ale nebude to k ničemu, protože byl odsunut na vedlejší kolej od duchovna. I to je něco, co uniká pozornosti. Bůh nenalezl zemi jako hroudu, z níž byly tehdy stvořeny všechny věci; Božská síla je aktivní všude, v každé jednotlivé částici, a právě tam musíme hledat její projevy. Ale když se tak stane, teologové nás obviní z materialismu!

-Rudolf Steiner

Zde je skvělá alternativa k bramborám:

Z recenze Hannah Townsendové na knihu Ralfa Roessnera The Light Root v podzimním vydání časopisu New View 2014 (článek není online).
Cituji z recenze Hannah:
 
"Rudolf Steiner se zřejmě právě chystal odejít z shromáždění v Koberwitzu, kde přednášel přednášky, které by položily základy pro rozvoj biodynamiky zemědělství.....

"Když Steiner čekal, až přijede jeho auto, aby ho odvezlo Na nádraží k němu přišli dva účastníci kurzu s otázkou. Chtěli vědět, zda, pokud jsou všechny náznaky které dal, byly dodrženy, stačilo by zvýšit kvalitu výživy, aby poskytla adekvátní duchovní výživu pro naši dobu. Ten Zdá se, že odpověď, kterou Steiner dal, byla překvapivá a přímá:
 

 

Spotřeba brambor a materialistické myšlení !!!

 
 
"Nebude to stačit ani za těch nejpříznivějších okolností," řekl. "Co by se mělo udělat, je pěstovat Dioscorea batatas v Evropě, aby mohla nahradit brambory jako základní stravu..." "
 
331292330_1546851722492318_5901209680175025365_n88iuczen.jpg331292330_1546851722492318_5901209680175025365_n88iucz.jpg
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář