Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 2. 2022

Akta Illuminae

Illuminae

Anotace: Ještě ráno si Kady myslela, že rozchod s Ezrou je ta nejhorší věc, co ji ten den potká. Jenže odpoledne někdo přepadl jejich planetu.

Je rok 2575 a soupeřící megakorporace, Biotech a AnothTech, bojují o moc a s ní i o vzdálenou planetu, sotva víc než ledem pokrytý kus skály na konci vesmíru. Jen škoda že nikdo nevaroval lidi, kteří na ní žijí. A Kady a Ezra, kteří spolu skoro nemluví, najednou zjistí, že se musejí v husté palbě nějak dostat k evakuačním lodím, a i když to dokážou, nepřátelská flotila je bude pronásledovat.

Ale tím jejich obtíže nekončí. Smrtící virus plague se utrhl ze řetězu a děsivě zmutoval. Umělá inteligence flotily, která by je měla chránit, se navíc patrně stane jejich nepřítelem. A nikdo z velení jim nepoví, co se děje. Kady se pokusí nabourat do spleti dat, aby odhalila pravdu, a je čím dál tím jasnější, že jí s tím pomůže jeden jediný člověk: její bývalý kluk, se kterým se už nikdy nechtěla ani vidět.

big_illuminae-mh4-299444.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemina

Anotace: Hanna pobyt na vesmírné stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala jen jako ztrátu normálního společenského života. Nikdo jí ale neřekl, že jí pobyt tady může stát život.

Sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, kde se dva noví hrdinové musí střetnou s vražedným komandem BeiTechu. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza.

Když elitní útočný tým BeiTechu napadne stanici, Hanna a Nik jsou donuceni spolupracovat, aby bránili svůj domov. A aby toho nebylo málo, cizí forma života zabíjí jednoho obyvatele stanice po druhém a porucha na červí díře hrozí, že časoprostorové kontinuum může být rozerváno ve dví. Brzy tak Hanna a Nik nebojují jen o svůj vlastní život – osud celého Heimdallu a možná i celého vesmíru je v jejich rukou.

big_gemina-vuc-325595.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obsidio

Anotace: Asha Grantová přišla na Kerenzu, aby utekla před svou minulostí. Jen škoda, že ta ji dostihla.

Asha přežila první útok BeiTechu a od té doby spolupracuje s hnutím odporu. A poslední, o co by se měla starat, je její bývalý přítel Rhys Lindstrom, který právě přistál na planetě jako člen okupačních jednotek. Je Rhys její cesta ven, nebo způsobí, že Asha zemře na tomhle ledovém kusu kamene?

Ale Asha není jediná, kdo má problémy. Její sestřenice Kady společně se skupinou přeživších míří na Kerenzu - bez dostatku kyslíku na tak dlouhou cestu. A s hrozbou vzpoury na vlastní lodi. Ale jak by mohly takové drobnosti zastavit skupinu Illuminae?

Nemají příliš mnoho času, protože BeiTech spěchá, aby opravil svou poškozenou skokovou platformu a následně vyhladil veškeré obyvatele Kerenzy - a ty nyní může zachránit jen zázrak. A všichni ví, že zázraky jsou statisticky nepravděpodobné... nebo ne?

big_obsidio-bcz-391310.jpg