Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

TAJEMNÁ ŘEKA VYDRA..

Příběh magické řeky co nikde nepramení..

Tato řeka vytváří jednu z nejúchvatnějších scenerií celé Šumavy. Má své neobyčejné a neopakovatelné kouzlo a  koho jednou zasáhne, ten se stále a stále  k Vydře vrací.

Její tok začíná na hranicích s Německem pod vrchem Velká Mokrůvka a na mapách ji najdete jako Luzenský potok a když se nedaleko její tok potká s potokem Březnickým,  je to již potok Modravský. Tyto kolotoče jmen jsou pro řeku Vydru typické..

img_3796.jpg

 

 

 

 

 

V městečku Modrava se Modravský potok potkává s vodami  potoka Roklanského, tekoucí z pohraničních slatí a rašelinišť, známých z příběhů Krále Šumavy. A od tohoto kouzelného místa se zpěněným vodám prodírajícím se mezi kameny a stromy říká řeka Vydra.. Je úžasné zde usednout, poslouchat šumění vody a jen tak prostě snít, či podřimovat..

Dál Vydra proudí stále ještě poklidně, kolem hradlového mostu Rechle až k Antýglu, kde se ale  koryto řeky prudce mění na divoký a úzký kaňon s obřími žulovými balvany, mezi kterými se Vydra prodírá v nekonečných peřejích a zákrutech, kolem Turnerovy chaty, aby se nakonec u Čeňkovy pily a malé elektrárny její tok zase zklidnil. Zde spojuje s říčkou Křemelnou a příběh tajemné řeky Vydry končí... neboť dále už pokračuje stříbropěnná a zlatonosná Otava. 

Ale to je už úplně jiný příběh....

full_9ca691_vydranadklostermannovymmostem2.jpg

 

Portrét

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
květen / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 40382
Měsíc: 993
Den: 50