Jdi na obsah Jdi na menu

Zápis z 32. členské schůze BD ANTÉNA

24. 11. 2022

*Datum konání:12.11.2022 v 10:00hod.

Místo: Pivnice Faltus

Předsedající čl. schůze: Jiří Hlaváček

Přítomno: 29 členů(z celk.počtu 46), omluveno 15 členů, neomluveno 2
 


Program schůze:
1. Hospodaření BD za rok 2021

2. Průběh renovace domu, způsob financování úvěru

3. Návrh úsporných opatření ve vytápění a ohřevu TU V

4. Návrhy na zlepšení vnitřních prostor domu

5. Diskuze, připomínky, náměty, různé


Bod 1. Členové byli seznámeni s hospodařením BD, kde byli předneseny všechny výdaje a příjmy našeho družstva za rok 2021.

Zprávu přednesla pí. Plocová

Bod 2.1. o průběhu a stavu renovace fasádní omítky našeho domu seznámil členskou základnu p. Štancl, který ještě jednou zdůraznil nutnost této renovace. Hovořil o kontrolách, které on a předseda družstva po celou dobu renovace prováděli.

Bod 2.2. V tomto bodě se ještě hovořilo o způsobu financování úvěru, které si družstvo na tuto renovaci muselo sjednat. Předseda družstva předložil členům návrh, aby se opláštění domu, střešní a sklepní prostory platili paušálně, tedy všemi bytovými jednotkami stejně tj. stejnou finanční částkou. Částka za renovaci fasády byla vyčíslena na 700Kč resp. 750Kč u členů s lodžií. Při uskutečněném hlasování byl tento návrh členskou základnou přijat.

Hlasování:

Pro: 28 přítomných členů.

Proti: 1 člen

Bod 3. Návrh na úsporná opatření v problematice vytápění a ohřevu TUV přednesl předseda družstva, kde hlavním argumentem pro omezení vytápění a ohřevu vody je nedostatek a cena plynu. Byl dán návrh na snížení vytápěné teploty z 23 na 22 stupňů a snížení teploty TUV z 55 na 54 stupňů. Tedy u obou komodit cca o 8% nákladů na vytápění a ohřev. I zde bylo uskutečněno hlasování a i zde byl návrh přijat členskou základnou.

Hlasování

Pro: 28 přítomných členů

Proti: 1 člen

Dále byl přednesen návrh na sjednání firmy pro vyčištění celé topné soustavy našeho domu, pro zlepšení funkčnosti, zvýšení účinnosti a ušetření nákladů za vytápění a ohřev vody. Návrh byl schválen všemi hlasy. Zařídit tuto věc a sjednat firmu, která vše provede, bude odpovědný p. Štancl. Další věc, která byla projednávána, je vysoká rezonance v kompenzátorech na společných stoupačkách vytápění. Tento problém již nějakou dobu přetrvává a družstvo se ho snažilo vyřešit. To se nepodařilo a tak nezbývá nic jiného, než všechny kompenzátory vyměnit. Jejich stav je již havarijní. Firma již byla oslovena a bylo nám přislíbeno, že se o výměnu postará a provede. Toto, bude naplánováno mimo topné období v roce 2023. Schváleno všemi hlasy. Dále byl přednesen požadavek na zateplení vstupních hal, pro větší udržitelnost tepla pro přízemní a s nimi sousedícími byty. Členové hlasovali všichni pro s výhradou, aby se ještě o ceně (nebyla ještě udělána cenová nabídka) hlasovalo jednou a to per rollam.

Bod 4. Pro zlepšení vzhledu vnitřních prostor, byl podán návrh pro vymalování celého domu. Tento návrh byl zatím odložen z důvodu větší finanční zatíženosti, které bytové družstvo čeká v podobě havarijních oprav a cen energií. Bude projednán na nejbližší členské schůzi. Jiné návrhy nebyli.

Bod 5.1. Připomínky

Paní Hudečková a p. Plíva (plná moc) rozdílná cena za metry čtvereční v předpisech o službách a měsíčních zálohách.

Bude konzultováno s p. Novotnou a zjištěn důvod.

Paní Šustková (není členem družstva - plná moc) nesouhlasí s paušální úhradou za renovaci fasády, nepodřídí se členské základně a jejím rozhodnutím a vyhrožuje právníkem. Pro BD Anténa je věc rozhodnuta a to podle ČI. 25 odst. 4 stanov BD Anténa.

Bod 5.2. Náměty

Pan ing. Sommer navrhuje tepelné čerpadlo pro ohřev vody, (zelená úsporám — dotace).

Projednáme na nejbližší členské schůzi po zjištění všech pro a proti.

Paní Hřebíčková o zabezpečení úklidu sněhu. Sníh se bude odklízet svépomocí členů BD.

Předseda družstva přednesl návrh na navýšení platů pro představenstvo BD Anténa.

Byl podán návrh členem družstva o navýšení o 1500Kč pro každého z představenstva.

Tento návrh byl po hlasování členskou základnou přijat.

Hlasování

Pro: 28 přítomných členů

Proti: 1 člen

Zdrželo se: představenstvo (3)

Na základě návrhů členů družstva, bude v roce 2023 (květen), objednán kontejner pro směsný odpad. Zde můžete vyhodit všechny nepotřebné věci kromě zdraví škodlivých.

Bod 5.3. Různé

Paní ing. Palášková požádala členskou základnu o schválení instalace venkovních rolet v jejím okně. Vše si bude financovat sama a instalace proběhne dle řádu BD.

Její požadavek byl schválen.

Hlasování

Pro: 28 přítomných členů

Proti: 0

Zdržel se: 1 člen

Předseda BD požádal někoho z členů o založení a správu internetových stránek pro BD Anténa. Této výzvy se ujal p. Štohanzl a že vše zajistí.

BD mu tímto děkuje.

Na příští členskou schůzi BD Anténa bude na žádost členů pozvána paní Novotná.

Parkování za domem - je potřeba domluva mezi nájemníky, protože parkující auta znemožňují příjezd sanitních nebo požárních vozidel k zadním vchodům domu.

Zvážit, zda by nebylo vhodné umístění dopravní značky s časovým omezením stání.

V České Třebové: 18. 11. 2022                                                                                                       Zapsal:    Jiří    Hlaváček
Přílohy: Pozvánka a prezenční listina

*Tato informace/oznámení/dokument nebyl dodán v elektronické podobě vedením BD ANTÉNA. Jedná se o sken z nástěnky ve veřejných společných prostorech (automatický přepis pro web rozhraní - správce webu BD ANTÉNA)

Originál sken dokumentu (heslo pro stažení a otevření PDF jste obdrželi v úvodním e-mailu) - https://1drv.ms/b/s!AnjVMAl61wJhgxt4JPJZrSpxzQL0?e=XZGjhZ