Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indická masáž hlavy

INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ HLAVY

Jde o léčivé ošetření hlavy, krku, ramen a horních částí paží. Ulevuje od napětí a každodenního stresu. Velmi problematickou partií je krční páteř, která trpí nedostatkem pohybu v kombinaci dlouhodobě strnulou polohou hlavy.
Technika masáže je i masáží pokožky a vlasů, záleží na Vaší volbě zda použijeme výborný kokosový bio olejíček od renomované značky či bude masáž prováděna jen na sucho.
Každopádně upozorňuji, že u této masáže je nutné se připravit na rozcuchání učesu:)

Napjaté krční svaly jsou častou příčinou bolestí hlavy. Postupně dochází k bolesti zad, tlačení v očích, neostrému vidění, migréně. Na hlavě je mnoho nervových zakončení, proto je masáž hlavy vnímána jako báječný a slastný zážitek, lék na bolesti hlavy, očí a napětí ve svalech krku a ramen. Zlepšuje též kvalitu vlasů. Navodí maximální relaxaci a uvolnění. Dospělí se při indické masáži hlavy uvolní od vysokého tempa, stresu. Zbaví se fyzického i psychického napětí, nervozity, pocitu vyčerpanosti, úzkosti, deprese a tísně. Ustoupí bolesti hlavy, odstraní se ztuhlost šíje, ramen a krku, zmizí únava očí, zlepší se spánek, koncentrace a duševní svěžest. Nervový a imunitní systém je odolnější, lépe pracuje oběhový, dýchací i lymfatický systém. Při pravidelné aplikaci se výrazně vylepší kvalita, hustota a celkový vzhled vlasů, protože masáž prokrvuje pokožku hlavy a vyživuje vlasové kořínky.

Pro seniory je indická masáž hlavy blahodárná a oblíbená nejen pro výše uvedené zdravotní účinky, ale také proto, že se masáží jemně a šetrně spouští ozdravný a regenerační proces Starší lidé jsou většinou také více ostýchaví a zvyklí na svou osobní intimitu, proto velmi vítají, že můžou při této proceduře zůstat oblečení. Je vhodná pro děti, dospělé i seniory.

Indikace, účinky :

-pomáhá při odstranění depresí, úzkosti, podrážděnosti
-zbavuje stresu a napětí
-napomáhá od bolesti hlavy, při obtížích typu migréna, při poruchách spánku, nespavosti, hučení v uších, zmírňuje oční napětí
-obnovuje kloubní pohyblivost krku a ramen
-zlepšuje funkci imunitního systému
-okysličuje mozek, zlepšuje koncentraci, působí jako prevence stárnutí, podporuje činnost nervového systému
-výrazně vylepšuje stav pokožky hlavy, dochází k povzbuzení růstu vlasů
-pomáhá zklidnit hyperaktivní děti, navodit harmonii, pohodu a rovnováhu


Kontraindikace,kdy není vhodná:

-infekční onemocnění, horečka
-místní infekce nebo zánět
-při poranění nebo těsně po operaci, nehodě nebo úrazu
-nádorové onemocnění
-nemocnění cév
-epilepsie
-lupénka
 
3._Indicka_masaz_hlavy.jpg