Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlehačkovo - kakaový dort

19. 3. 2023

Šlehačkovo - kakaový dort

Piškot:

6 vajec

240 g cukru krupice

6 lžic oleje

220 g polohrubé mouky

20 g kakaa

Z bílků ušleháme sníh,  zašleháme cukr, žloutky a olej, opatrně vmícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a upečeme. Vychladlý korpus dvakrát rozkrojíme pokapeme rumem a plníme.

Náplň:

250 ml rostlinné šlehačky (Holé je slazená)

1 vanilkový cukr

125 g jogurtového zeesanu

250 ml vody

1 mandarinkový kompot

višňový gel

Šlehačku s vanilkovým cukrem ušleháme. Zeesan ručně metličkou rozšleháme s vodou, přimícháme  opatrně šlehačku.

Spodní korpus potřeme višňovým gelem a pokryjeme vrstvou šlehačky. Přiklopíme druhým plátem korpusu. Potřeme tenčí vrstvou šlehačky, naskládáme mandarinky, rozetřeme šlehačku. Položíme poslední část korpusu a dáme ztuhnout.

Zdobení:

250 ml rostlinné šlehačky

strouhaná čokoláda

čokoládové ozdoby

Šlehačku ušleháme dotuha, část obarvíme kakaem. Potřeme celý dort, boky posypeme strouhanou čokoládou. Vršek dortu zdobíme libovolně šlehačkou a čokoládovými ozdobami.

 

kr-8e.jpg