Šlehačkovo - kakaový dort
Šlehačkovo - kakaový dort
Piškot:
6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr, žloutky a olej, opatrně vmícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a upečeme. Vychladlý korpus dvakrát rozkrojíme pokapeme rumem a plníme.
Náplň:
250 ml rostlinné šlehačky (Holé je slazená)
1 vanilkový cukr
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
1 mandarinkový kompot
višňový gel
Šlehačku s vanilkovým cukrem ušleháme. Zeesan ručně metličkou rozšleháme s vodou, přimícháme opatrně šlehačku.
Spodní korpus potřeme višňovým gelem a pokryjeme vrstvou šlehačky. Přiklopíme druhým plátem korpusu. Potřeme tenčí vrstvou šlehačky, naskládáme mandarinky, rozetřeme šlehačku. Položíme poslední část korpusu a dáme ztuhnout.
Zdobení:
250 ml rostlinné šlehačky
strouhaná čokoláda
čokoládové ozdoby
Šlehačku ušleháme dotuha, část obarvíme kakaem. Potřeme celý dort, boky posypeme strouhanou čokoládou. Vršek dortu zdobíme libovolně šlehačkou a čokoládovými ozdobami.