Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, po 14. kole F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.
tit_co-tyden-dal_200.jpg

Húš, hentešárom, petöfi piákula šárom. Dobrý den, pánové. S Klokanem něco nestalo? Všechno erömü? Já myslím, že všechno erömü. Mohlo být víc góláků, mohlo být víc šancáků a roháků. A mohl zůstat zdravej Matěj Ryneš. Jinak ale v tomhle rychlíku pokračuje sběr postupů a bodů. Snad teď nepřijde v Glasgow tunel, protože všichni víme, co by se v takovém tunelu mohlo stát.... Ale to je budoucnost, pojďme se opět podívat do minulosti.


Sparta-Bohemians: výkon mohl být lepší, ale tři body jsou doma. První půle se zdála býti poněkud z prdele, ovšem víc než samotná hra zřejmě způsobil ten dojem samotný výsledek poločasu. Vždyť tam bylo docela dost příležitostí (ne vyložených šancí) skórovat. Kuchta v pohodě by po centru Birmy ve vápně nebo kolmici Kairinena něco proměnil. Asger taky hlavičkoval z dobré pozice, o Kaanově střele zpoza vápna ani nemluvím. Bohemka kousala, ale krom jedné, dvou nedotažených akcí nic moc neměla. V druhý půli jim viditelně začlo docházet, byť někoho napadlo deset minut po startu druhé půle jim dát další přestávku na odpočinek. Nevím, jestli tohle je ta zlepšená atmosféra, ale vím, že mne to neba. Hra mohla pokračovat, Kaanovu druhou střelu zpoza vápna už musel chytat Reichl. Kdo ví, jak by se zápas dál vyvíjel, kdyby nám nepomohl Matěj Hybš, který naprosto stupidně ve vápně srazil Kuchtiče. Birma se z penalty nemýlil. Chvíli se sice zdálo, že jsme z nabytého vedení sami trošku v šoku. Bohemka si vypracovala pár závarů, ale po chvilce jsme se vzpamatovali a předvedli asi nejlepší pasáž zápasu. Tu korunoval Sáďa perfektním náběhem a ještě lepší koncovkou po Birmově lahůdkovém pasu. 2:0 hotovo, dvacet. Mít trošku větší hlad a lepší koncovku, mohli jsme jim ještě přidat. Leč stačilo. Samozřejmě, člověk byl z poslední doby hodně namlsanej a chtěl by asi lepší výkon. Ale v pár dnech porazit jednoho soupeře hned dvakrát za sebou není vůbec jednoduchý. Je hrozně důležité, že jsme získali další tři body a víc bych se v tom nerochnil. Tohle byl 23. soutěžní zápas v sezoně....To je docela dost, k tomu je u spousty kluků třeba připočítat reprezápasy či reprevýlety. Žádná výhra není samozřejmost a je třeba s pokorou přijímat i ty hnusnější. Není to tak dávno, co jsme sbírali jenom ty. A náš jediný rival v tabulce je letos sbírá pravidelně. Taky se počítaj. Než k samotné hře a způsobu výhry mám výhradu k chování některých (pořád těch samých) našich borců.....Když brzo nevedem, přijdem mi zbytečně podráždění, zbytečně diskutujem s rozhodčím, většinou s naběhlou žílou....Nepotřebuju v týmu 20 Míru Dušínů, a po době, kdy toto bylo pravidlem, se mi moc nestýská. Nemáte vůbec žádnej problém, vole. Hoďte se všichni pěkně do klidu a počkejte na Wolfa, který už je na cestě.
Hlavní jsou ale tři body a ty samozřejmě beru všema deseti.

Ke Klokanům moc nemám, je to tým, kde se mi Pepa plete s Karlem a dokud můžou, jsou nepříjemný pro každýho. Dvě jména ale zmíním. Jan Vondra odehrál na Kuchtu výborných 40 minut, Honza si ho ale ze hřiště uklidil. A druhé jméno je Erik Prekop....Kdybych měl definovat pojem fotbalista - dřevák, byl by na titulní stránce. Může to bejt hodnej kluk, ale dobrej fotbalista to nikdy nebude. Šílený, že něco takového může hrát ligu....A vlastně ještě musím zmínit Dana Köstla, protože jeho zájezd do Haraslína v nastavení taky ukázal míru inteligence. Zajímalo by mne, jestli to byl zákrok z frustrace, nebo pro bráchu....Tak nebo tak, hnus.

A co ti naši chlapci? Vindahl potvrzuje, že nemáme problém, působil při závarech jistě. Na nulu se ve výsledku ani moc nenadřel, ale tak co měl jinýho dělat? Viťas, kurva to je ono!!! Počítám to od konce poločasu, kdy jsi tam měl průnik jak kráva a pokračoval dál....Přesně po tom se mi v nedávném Týdeníku hrozně stejskalo. Brian ať mi neděkuje, umím dánsky hovno... Filda opět působil jistě, musíme mu prostě dát pauzičku a můžem se spolehnout. Asger taky vlastně bez problémů, škoda tý hlavy v první půli, to měl bejt gól a mohlo být klidněji dříve. Jarda jako jediný absolvoval oba zápasy v týdnu. Neurazil, je to platný člen kádru. Nadstavbu si můžem přát, ale je to z tý pozice těžký. Z šesti předchozích zápasů pět kompletně proseděl. Wiesi na druhý straně byl aktivní, v první půli možná nejaktivnější. Jeden z mejch oblíbenců ho v týdnu označil za druhého Zahustela...Tak nějak mi to bliklo při tom zakončení trefou na horní tribunu. Ale za Tomáše se budu rvát, ten náběh byl dobrej. A dozadu nic nezpackal. Dobrej člen širšího kádru, to platí stále. Střed nám zápas opět rozhodl, pár drobnejch výhrad bych tam měl. Qazimek druhá zahozená standardka kousek od vápna, oboje daleko od brány, je čas nechat to kopnout někoho jiného. Kaan tam taky měl dvě střely, který mohly vypadat líp. A prosím tě, nebuď línej došourat se k tomu praporku a ty rohy kopat víc než Birma...Ten chytá lauf, zápas vlastně bilancí 1+1 rozhodl. Jestli z něj uděláme produktivního týpka, poletěj za něj nesmyslný miliony. Roso, opcuj!!! Kara tam měl pár zajímavých momentů, nejlepší asi popotahovačka s patičkou do lajny, časem se ale vytrácel. Přesto v pohodě výkon. Ten předvedl i Kuchtič, ale s tou koncovkou je to pořád dokola. Můžeš nás pak přesvědčovat, žes šance vlastně neměl, ale když si necháš ve vápně ukopnout míč, je to taky neproměněná šance. Penalta ale získána na jisto, jsem rád, že jsem nemusel sledovat, jak bys ten míč asi zpracovával. Díky, Hybši. A poslední, ty výlevy si nech do repre. Nebavilo mne to ve Slávii, vadí mi to i u nás. Ze střídajících vyčníval Šéva, vypadá to, že brzo bude v rotaci víc a víc. Těším se, je to fotbalista, o čemž nás přesvědčuje každým dotykem. Péša tentokrát neskóroval, mohl, ale volil přihrávku pod sebe na Šula. Překvapil mne tím, vlastně to byl dost dobrej nápad. Umí to oživit, jsem rád, že ho v kádru máme. Sáďa předvedl skvělých 20 minut, kromě tradičního běhu odnikud nikam si naběhl i někam a vyřešil tu šanci s velkou grácií. Víc takových momentů, Sáďo!!! Victor tam měl zase řešení, ty vole...Ale pak byl na startu druhé branky. Musím se opakovat, Victor potřebuje zápřah....Trvá to, než se do toho dostane. Ale garantuju vám, že to přijde! Na hřišti se proběhl i Šulo, skrytej velkej moment. Ten kluk nám chyběl. Se současnou formou Birmy můžou být právě naši křídelnící přesně tím, co nám zajistí pěkný Vánoce.

Ostatní zápasy:

Sobotní odpoledne slibovalo nudu a přineslo nudu. V Jablonci se střelci vystříkali během prvních dvaceti minut, myslím, že oba týmy si myslely na víc. Radek Kováč se před zápasem se Zlínem nechal slyšet, že výsledek určí ráz celé sezony....A zase zůstalo jen u keců a Broňa s Ševcema připisuje druhou výhru v pěti dnech, Dostál už tři zápasy bez inkasované branky!!! Docela by mne zajímalo, co si o tom Pavel Vrba asi myslí. Škoda, že nikoho nenapadne zvednout telefon a zjistit to. Kromě Tkáče, Slončíka a možná i Cedidly to vypadá, že je další důvod, proč si Netrinity pustit. Alexandr Bužek, 19 let...První ligová branka. S přispěním teče, ale na to se historie neptá. Bróňa překvapuje. To Kotal se Svědíkem ani hovno. Šul nul, beze mne. V Teplicích konečně poslední zhasl...Ale nějak brzo. V závěru domácí získali tři body a Bolka prošustrovala třetí místo a výhru nad náma. Kušej po posledních dvou ligovejch zápasech s bilancí 3+3 lavička....Možná byl zraněnej, protože nehrál ani v poháru. Jestli ale ne, tak ty vole, Kuldo, nevymejšlej kraviny a nehraj si na trenéra!!! Je fakt, že v Teplicích nevyhráli jiní, ale jestli vám ten bod bude chybět do šestky, budu pěkně nasranej!!

V neděli Baník vyhrál v Karviný, byť zejména Dominik Holec jim dělal velké probléme. A v závěru druhé půle mohla Karviná zvýšit vedení, byla by to asi větší prča. Přesto je fajn, že je Baník po výhře uklidněnej na čtvrtém místě. Budou si myslet, že na nás mají....Kozel směřuje svou bárku do klidných vod, hubená výhra mne ale překvapila. Tak když nečekám góláky, tak to tam sypete a když je čekám tak vy takhle? Za mne nejmíň odhadnutelnej tým ten Liberec. Budějkám tah s vyhozením Hory nevyšel....Pořád nějak Zápovi s Niklem věřím, ale když si vemu, že nebohý Zlín je za nima už jen kvůli rozdílu třech branek ve skóre, říkám si, že jsem nějakej zaslepenej. Ale on mi to Podroužek určitě vysvětlí. A večer? Blázinec....Plzeň si vyhraje v Zagrebu, prohraje doma s Karvinou a vyhraje po devíti letech v Edenu? Ničemu nerozumím....A ještě k tomu zaslouženě. Slávie měla dvě střely, ta druhá byla skoro vyrovnávací, ale naštěstí Staněk vyléčil mrtvou hlavu za tři tejdny a ukázal, jak je pro Viktorii důležitej. Ztrácej na nás deset bodů a mají zápas k dobru. Nemyslím si, že se k nám můžou přimotat. Ony přijdou další Karviný....Kšiltovka se nechal slyšet, že nebyli tak nechutní jako jindy. Jindro, buď v klidu, nechutenství ve mně vyvolává každej pohled na ten váš dres. A zvykej si, ta vaše atletika je už přečtená a ty ztráty budou přibejvat. A na tu vaši nechutnost se zkuste zeptat třeba Matěje Vydry, tomu jste tím svým totálním fotbalem zařídili pěknou dovolenou.

Repre nominace:

Ne, ne a ne....Ten idiot opět ukázal svou nesvéprávnost. Uklízečka by to nenanominovala hůř. Asi je dobře, že jede Kušej a vlastně i Chorý, když nám inženýr vypadl ze sestavy. Hlavním tématem tak je absence Čvančary, který prý v Německu málo hraje....Udělal jsem si malej soukromej průzkum, jak jsou na tom vybraní reprezentanti s odehraným časem mezi represrazy. Čvančara odehrál ze 4 zápasů 122 minut, ale muselo to být opravdu příšerných 122 minut. Protože například David Douděra, kterýmu je naše liga malá, odehrál v lize 45 minut jako střídající hráč, pak se promenádoval 90 minut při procházce Slávie v Římě, aby v následujících dvou ligových zápasech neodehrál ani minutu. Pojďme dál, třeba do Holandska. Ondřej Lingr po celém zápase proti Faeřanům strávil první zápas na lavičce, pak si připsal 2 minuty při výhře nad Laziem v Lize mistrů, dokonce 31 minut zvládl při porážce od Twente, aby následně proseděl celý ligový zápas. Vůbec bych se nedivil, kdyby mu těch 33 minut v měsíci vyneslo základní sestavu. A IMHO by to možná ani nebylo blbě, narážím spíš na nesmyslnou argumentaci Šilhavého, než na další jmenované hráče. V základu čekám i Juráska, proč ne, ten odehrál hned o 9 minut víc než Čvančara. Ale zase na to měl o zápas víc. A poslední dva mače celé proseděl. To Adam Hložek odehrál celý zápas v poháru proti Sandhausenu, ten dokonce rozhodl. Asi ho ten gól udržel jen tak tak v nominaci na úkor třeba Vechety, protože další minutové zápisy od něj přináší 21 min v EL, 1 a 1 minutu v Bundeslize. Tam ještě chvíli zůstaňme, Vašek Černý.....0-4-64-56. Hned o dvě minuty víc než Čvančara....Zaplaťpánbůh za ně, stejně gólů a ještě k tomu víc minut na hřišti strávil třeba i Marek Matějovský. Situace, která se řešila před vyslovením nemáme čas měnit trenéra (čti důvěry) s Antonínem Barákem, je i přes komunikaci pořád stejná - mimo nominaci. Pořád věřím, že porazit Moldavany prostě musíme, ale Šilhavý musí pryč i kdyby vyhrál v Polsku. Tohleto je totiž naprostý dno...Zlatej Rada, Bílek, Vrba a možná i Franta Straka!!!


Co nás čeká

Baník-Sparta: tady nečekám komplikace. Hapal se v tom motá a ta komedie, co předvádí jeho obrana, dostane pořádnou držkovou. Měli velkej problém, když na ně zadupal Jablonec, Zlín nebo Pardubice. A když k tomu přičtu tu euforii, s jakou pojedeme rovnou ze Skotska….Ne, to nedopadne pro Baník vůbec dobře. Po Slávii jde jednoznačně o druhej tým s nejfalešnější formou. Bodů mají o mnoho víc, než si zasloužej. Baník je rozhodně nebezpečnější dopředu, ale opět, žádnej systém, jen individuality. Pokud nám nefrnkne Tanko nebo se netrefí z dálky Ewerton, moc nám toho nehrozí. Jsem absolutně přesvědčenej, že Brian tyhle dvě jejich varianty pokryje. I proto, že před nudopauzou není důvod někoho extra šetřit. Hapal má vlastně jen dvě šance. Buď zaleze a bude doufat, že zdrhne Tanko, nebo zkusí hrát fotbal. V prvním případě ho čeká i vzhledem k naší koncovce nějaká hrdá prohra tipu 1:3, v druhém to bude sekaná v prvním setu.

Ostatní zápasy: v sobotním odpoledni jsou sice hned 4 zápasy, ale člověk si fakt těžko vybírá. Podroužkův adept na poháry s Frťalovejma bijcema? Ne, děkuji. Kotalova pragmatická nuda proti Kozlovým chvilkám pro tebe? Těžko….Červenkův poctivě bránící soubor s impotentním Jabloncem? Pche...Všude vidím nudné plichty, jestli někde padnou dva góláky, bude to zázrak. A tak mi asi zbývá Boleslav s Pardubicema. Kováč potřebuje nahradit ztracené body se Zlínem….Ale i Boleslav má po prohře s Teplicema co napravovat a myslím, že se jí to doma podaří. Večer tu máme další šlágr, soft Bohemka s Karvinou….Brrr, 0:0. Neděle bude lepší, ke Spartičce Plzeň se Slováckem….Těžko soudit, čekal bych jedničku, ale ještě se na tom může dost podepsat čtvrteční pohár. Večer čekám další ztrátu galaktické, pokud Jílek nebude vymejšlet úplné krávoviny. A docela čekám fíka od Juldy!

(majk)


PS: celý report CO TÝDEN DAL, kde Majk mimo ligy míří i do evropských pohárů naleznete ZDE. Ostatní příspěvky "Co týden dal" z této sezony najdete >> zde.