Ungoxing časopisy, aneb Co si můžete klidně koupit v trafice... za 39,- Kč
Moučníky na víkend
Asi nejvíce mě inspiroval tento časopis! Tady v tomto časopise mě inspirovalo snad úplně všechno! Zmíním hned několik receptů.
Začnu prostě od začátku, asi nejlepší recept z celého časopisu, je na Kávové řezy. Připravuji si na něj ingredience.
Pochoutkové řezy jsou jako to cukroví se žloutkovou polevou, a to já mám moc rada. A navíc si je můžete dát celoročně
Recept na Mandarinkové řezy mě moc neinspirovala, protože je v něm majonéza, ale měla jsem ho u známých, a byl moc dobrý.
Co mě moc inspirovali, je recept na kultovní mrkvový dort. Konečně ho můžu zkusit upéct.
Zebra = klasika
Svěží řezy jsou dortík, který také dělám. Upeču klasický tmavý, nebo světlý piškot, nastrouhám jablka se skořicí a moučkovým cukrem. Mám na to i vlastní trik:
- Potřít piškot jednou celou marmeládou, a až na ni dát tvaroh, nebo dva, prostě jen tak bez cukru, ta marmeláda to osladí
- Zalít cukrářským želé, a dát hned do ledničky, piškot pak tak akorát zvlhne.
Člověk se pak ale nenaučí používat želatinový zřizovač.
Na tomhle receptů je dobré že se naopak člověk želatinový zřizovač naučí používat! Zkuste, a uvidíte!
Co mě dále inspirovalo, je jednoduchý recept na Sacher.
A co jsem si již dlouho přála, byl recept na zákusek, který bude založený na jablcích.
Babiččino cukroví
Bude aktuální spíše na Vánoce, ale mamka tvrdí, že má spoustu lepších receptů, obzvláště po našich předcích, které zde jistě publikuji! No, ale kdyby náhodou, je kam sáhnout po receptech časopise.
Marmeládové recepty
Nejsou tam taštičky z listového těsta, a to mě zklamalo! Protože na ty sháním recept již dlouho. Ale asi ten časopis docením až později.
Houbová kuchařka
Časopis pro guru na vaření! Tady jsou inspirativní všechny recepty, obzvláště v sezóně hub. Jestli je někdo houbař, a ještě k tomu rád vaří, i pokročilí ocení tuto malou knížku.