Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká kuchyně

Je specifickým typem kuchyně. Jsou pro ni typické hustší polévky a mnoho druhů omáček  v obou případech se základem vařené či dušené zeleniny, často se smetanou. Mnoho druhů koláčů a pečiva, které jsou populární ve střední Evropě, pochází z české kuchyně. České menu se obvykle skládá ze dvou nebo více chodů – prvním je tradičně polévka, druhým hlavní jídlo, a doplňkovými chody pak dezert.

Tradiční pokrmy jsou vepřový řízekvepřo knedlo zelo, pečené vepřové maso, různé guláše, smažený kapr nebo sekaná pečeně. Typické omáčky jsou smetanovákoprovárajskáhoubováznojemská. Tradiční polévky: bramborováčesnečkagulášovádršťkováfazolovázelná s klobásouhovězí s játrovými knedlíčky a nudlemikulajda a houbová polévka.

 

Recept 1

30. 4. 2024

| Rubrika: Top recepty

Hovězí vývar

 

Recept 2

30. 4. 2024

| Rubrika: Top recepty

České buchty s naplní

 

Nápoje 1

30. 4. 2024

| Rubrika: Oblíbené pití v Česku

Pivo

 

Nápoje 2

30. 4. 2024

| Rubrika: Oblíbené pití v Česku

Káva

 

Nápoje 3

30. 4. 2024

| Rubrika: Oblíbené pití v Česku

Domácí ovocné limonády

 

Recept 3

30. 4. 2024

| Rubrika: Top recepty

Knedlo vepřo zelo

 

(9)Sladký pokrm 1

29. 4. 2024

| Rubrika: Nejlepší sladké pokrmy

Buchtičky s krémem

 

Sladký pokrm 1

29. 4. 2024

| Rubrika: Nejlepší sladké pokrmy

Typické české koláče

 

Polévka 1

29. 4. 2024

| Rubrika: Top 3 Polévky

Výborná kulajda

 

Polévka 2

29. 4. 2024

| Rubrika: Top 3 Polévky

Typická bramboračka