Jdi na obsah Jdi na menu
 

AEG M4A1 R.I.S. od P&J

27. 5. 2010
AEG M4A1 R.I.S.

Vzhled:
Moje PJ4 RIS (obchodní název) je kvalitně a pečlivě vyrobená replika. Tělo repliky je vyrobeno z hliníku, jsou na něm imitace pinů spoušťového mechanismu, čímž se zvyšuje reálný vzhled zbraně. Každá zbraň má na těle své unikátní výrobní číslo a logo PJ. Zbraň má otevřená mířidla, mušku a štěrbinové mířidlo. Dále je zbraň je vybavena klasickou transportní rukojetí vyrobenou z kovu, která je uchycená na R.I.S. lištu. Na tuto lištu můžeme po demontáži rukojeti použít různé optiky či jiné taktické elementy.  Nechybí samozřejmě R.I.S. předpažbí s možností montáže dalších taktických doplňků.

Původní vnitřní díly:
V mechanismu byly původně použity tyto části: pružina 125m/s, chromovaný válec se zvětšeným průměrem, zesílená kovová hlava válce se zvětšeným průměrem a s tichým chodem, zesílená směrová hlava pístu s ložiskem a tichým chodem. Všechna ozubená kola jsou osázená v kluzných, ocelových, 6mm, ložiscích, trn pružiny je již v základním provedení kovový, zesílený, osazen ložiskem. Dále byly použity nízkoodporové elektrické kabely. Zbraň má pažbu typu Crane Stock. Zbraň jsem kupoval již použitou, balení obsahovalo zbraň, zásobník 300bb, taktickou rukojeť, 9,6V 2000mAh baterii Firefox a vytěrák. Naměrěná úsťová rychlost byla 122m/s.

Upgrade:
Po pár akcích jsem se rozhodl provézt upgrade. Jako první věc jsem zakoupil kompletní mechabox od firmy AimTop, který obsahuje zesílený mechabox, ozubená kola pro extrémní zatížení, nízkoodporová kabeláž včetně kontaktů, 8mm kuličková ložiska, pružina M150 s progresivním vynutím (kterou sem nechal vyměnit za M130 - s progresivním vynutím) kovový vodící trn pružiny s kuličkovým ložiskem, odlehčený píst s plným kovovým ozubením, protitlaká hlava pístu s kuličkovým ložiskem, nerezová hlava válce s dvojitým těsněním, tryska s těsnícím O kroužkem a motor s vysokým kroutícím momentem. Po marné snaze narvat mechabox do zbraně jsem jí poslal do servisu a když už tam byla, doobjednal jsem další díly - CNC HopUp komoru od SHS, HopUp gumičku M130-M170 od Guarder, 6,03mm inoxovou vnitřní hlaveň o délce 363mm od Prometheus. Zbraň má po těchto úpravách úsťovou rychlost 143 m/s.

Příslušenství:
Celkem používám 4 zásobníky: 2x tlačný 110bb typ vietnam od GP, 2x tlačný 68bb od DBoys. Aku mam dvě 8,4V 3700mAh od GP a 9,6V 2000mAh od Firefox. Dále jsem se rozhodoval o koupi optiky, volba padla na repliku optiky ACOG 4x32 od A.C.M., což je vážně luxusní záležitost.

Celá zbraň mě přišla cca na 13000 kč. Až na jeden zádrhel, kdy nepodávala kuličky, střílí na 100% a díky kvalitním vnitřním dílům by jí to ještě mělo dlouho vydržet.

Foto:

/img/picture/16/DSCN7432.jpg


/img/picture/17/DSCN7433.jpg


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zbraň

(Tomáš, 27. 12. 2012 0:57)

Mňa veľmi zaujíma že ak si ju kúpim či sa na nej niečo niekde nehegá predpažbie a tak dikes

HK

(Bundes, 17. 11. 2010 11:15)

Tahle zbraň je mi nějaká povědomá. Nechodí s ní náhodou majitel softit do HK? Díky

Re: HK

(Batman, 7. 3. 2011 23:34)

Sorry za prodlevu pri odpovedi, nekde se tu ten tvuj komentar ztratil mezi ostatnimi. Pokud vim, tak tam majitel nebyl ani jednou, v okoli si ho moh nicmene s tymem sem tam potkat.