Jdi na obsah Jdi na menu
 

AS portál 10 16.7.-18.7.2010

8. 7. 2010

Report:

Po našem večerním pátečním příjezdu na místo jsme se na chvilku oddali utužování kolektivu u stánku zřízeného BASem a posléze se již jen odebrali ke spánku.

Jelikož byl v místě velmi otravný hmyz tak se stalo, že jsme byli vzhůru již o půl páté ráno od kdy jsme se průběžně připravovali a na brífing v 9.00 jsem již byli s přestihem připraveni rovnou odejít do bojů.

Vlastní operace začínaly od 10.00, vzhledem k pozici kterou jsme si zvolili pro první čast scénáře (patroly v prostoru) jsme při kontaktu s velkou skupinou nepřítele radši vyjednali dočasné příměří s tím, že do bojových operací se zapojíme až v 10.30, abychom v rámci fair-play dali soupeři čas rozprostřít se po zbytku prostoru (přestřelka by nebyla ani trochu výhodná pro obě zúčastněné strany - z pohledu hratelnosti). V 10.30 jsme vyrazili na patrolu po hlavní komunikaci v Božím Daru. Po zrychleném přesunu okolu místa blížícího se nepřátelského refreshe jsme dorazili na křižovkatku, kde jsme měli první kontkat s nepřítelem. Naneštestí pro nás bylo v tomto místě nepřátel moc a a vzhledem k faktu, že jsme nevědomky vběhli až mezi ně, tak s námi byli rychle hotoví. Pár jich sice taky odešlo, ale každopádně se nejednalo o žádný úspěch.

Takže následoval přesun na nejbližší aktuální místo refreshe a po refreshi nám akorát začínal podle časového rozvrhu nový úkol (obrana několika bodů). Vzhledem k tomu, že se náš refresh nacházel kousek od bodu 5, tak jsme šli tam. Zde jsem ihned při našem příchodu zpozorovali činost nepřitele a zahájili jsme palbu, nicméně jsme byli opět přečísleni a po chvilce nebylo co řešit. Bod 5 byl ztracen.

Po přesunu k refreshi který se nacházel na Ambasádě USA, jsme obdrželi zprávu, že je potřeba dojít ubránit bod 3, vyrazili jsme společne s teamem bansai směrem k tomuto bodu. Chvíli po našem příchodu k bodu 3 se zde začala projevovat značná aktivita nepřítele, takže jsme si celkem zastříleli a udrželi jsme bod 3 až do rozkazu přesunout se k obraně ambasády..

Zaujmuli jsme pozice v ambasádě a vyčkávali útoku nepřítele nebo dalších instrukcí. Po pár oťukávacích nepřátelských útocích přišel jeden velký a naneštěstí zrovna v okamžiku, kdy se velká skupina našich snažila eskortovat ambasadora skrz město do kasáren. Výsledkem bylo zabití ambasadora a postřílení velké části našich sil jen malý kousek od ambasády. Následovaly vcelku tuhé boje o ambasádu. Nepřítel pronikl do budovy a způsobil značné ztráty v našich řadách( včetně mě, Radara a Luckyny). Zbytek lidí, co zbyli v budově, včetně Ouška, za pomoci skupiny vracející se z odpoutavácího útoku, znovu budovu obsadil a dále ubránil ambasádu. Tím končila v 15.00 3. část herního scénáře a začínala 2hodinová plánovaná přestávka.

Při této přestávce jsme se rozhodli, že vzhledem dalším okolnostem (odjezdy na dovolené atp.) se sbalíme a odjedeme.

Podle dalších informací jsme o tolik nepřišli protože v sobotu se odehrála již jen jedna část a pro nepřízeň počasí (silná bouřka) byli další části odloženy na další den, kdy se nic nedělo, protože odjela valná většina účastníků již během sobotního večera nebo nedělního rána..

 

Organizačně hodnotím akci dobře, bylo dobré zázemí, pěkný scénář, dohlížení nad hrou, vše bylo vcelku srozumitelné až na místy posunuté značení v mapě (mapa byla můj největší nepřítel:). Trošku mě zarazila komunikace skrze PMR a doufám, že pro příště trošku zapracují i RF10, myslím, si že by pak i lépe fungovala struktura velení a celková spolupráce vůbec.

Vyloženě sem se nesetkal ani s nějakým porušováním pravidel, nepřiznáváním atp.

Škoda jen, že organizátorům lépe nevyšlo počasí a že tím pádem byla akce o den kratší

Máca

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Název akce: ASportál 10

 

Termín konání akce: 16-18.7.2010
Plánovaný počet zúčastněných: max. 300

Místo konání: Kozí hřbet a Mordovka (mapa1 , mapa2)

Poznámka: akce není pouze pro uživatele portálu, akce se může zůčastnit kdokoliv

ASportál 10 je pojat jako již druhé oficiální setkání uživatelů ASportal.cz s níže připraveným scénářem na třídenní akci. Oproti loňské akci je zajištěň větší prostor a tím i zajimavější scénář, více pořadatelů a další změny.


Harmonogram akce:


16. Pátek:

20:00 příjezd, registrace, briefing, volná zábava


17. Sobota:

09:00 - 10:00 ...příprava na nástup, poslední briefing, přesun na pozice

10:00 - 24:00 hlavní část akce


18. Neděle:

09:00 - 10:00 briefing k předchozímu dni a dohodnutí pozic a upřesnění scénáře na akci od 10hod
10:00 - 15:00 druhá část akce

15:00 - 16:00 ukončení akce

 

 

(detailní harmonogram bude poslán přihlášeným mailem zároveň i veškeré bližší informace)

 

 

Vstupné na akci je 100 Kč na místě (za účelem zaplacení nákladů na akci).
Na akci je nutné se závazně registrovat ve formuláři na konci stránky.

 

 

Seznam přihlášených bude průběžně aktualizován
Dotazy směřujte do fóra ZDE nebo na mail portal@email.cz.


Scénář akce:

 

V posledních týdnech se v Novogordsku rapidně zhoršila tamní politická situace. Po dlouho trvající krizi ztratily extremistické strany trpělivost a otevřeně vystoupily proti vládě premiéra Uždorenka. V příhraničních provinciích bylo zaznamenáno několik ozbrojených útoků na policejní stanice. V hlavním městě Džako začalo docházet k masovým nepokojům. Extrémistická skupina NN - Nuovy Novogordsk nabývá na síle a začíná v prohlášeních veřejně vystupovat proti západnímu světu. Do země míří další extrémisté. Situace se zhoršuje natolik, že USA zvažuje uzavření své ambasády a NATO připravuje plány k evakuaci občanů USA a EU ze země. Nicméně povětrnostní podmínky v oblasti zatím znemožňují leteckou přepravu. Demokratické Rádio Svobodné slovo zatím odmítá výzvy NN na ukončení činnosti vysílače několik kilometrů za hlavním městem Džako. Menší kontingent NATO, který pomáhal s výcvikem Novgorodských ozbrojených sil v zemi, se proto raději stáhl na základu u vysílače Volná Evropa cca 5 km za městem Džako. NN ztrácí trpělivost situace se stává nepřehlednou. Na předměstích Džako již padly první výstřely...

Další je jen na Vás! Zapojte se do akce ASportal 2010, můžete hrát za:
síly NATO a USA a místní armádu - (uniforma Vz.95, USA,...)
ozbrojence NN - (polovojenské oblečení,...)

Rozřazení dle uniforem bude ještě upřesněno.

Pravidla:
Max 135m/s při 0,20g BB (výjimku tvoří sniper - pouze opakovací zbraně, zkrátka nesmí střílet dávkou)
Zásah kamkoliv platí
Zákaz veškeré pyrotechniky

 

Samozřejmost ochrana zraku

 

Refreshe – bránící v xy:00 a xy:30, útočící v xy:15 a v xy:45
Bránící mají refresh u hlavního vchodu do areálu
Útočící mají refresh na druhé straně, někde u hranice areálu (bude upřesněno na místě)
Oba refreshe budou označeny (způsob označení bude uveden na místě)

Dle počtu přihlášených a dispozici na místě je možné ustanovení 2 refreshu pro každou stranu - bude upřesněno.


Při zásahu zařve dotyčný „ DOSTALI MĚ!“ nebo „HIT/MAM, a následně MEDIK!!“ lehne si na zem kde řve a fňuká, nebo jenom leží, nestřílí a čeká, až se fronta posune dál a pak teprve odchází na refresh. Identifikuje se zvednutýma rukama, či reflexní vestou.

V rámci hry může ze strany pořadatelů dojít k zásahům do děje = neočekávaný výsadek zvláštního komanda, simulované odpálení RPG atd z důvodu oživení a posunutí pozic.


Scénář může být v rámci počtu přihlášených a jiných okolností pozměněn.

   

Komentáře směřujte do fóra, akci pořádá redakce ASportal.cz.

   

Nedisciplinovanost bude trestána vykázáním z akce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

NEJEDU

(Novas, 12. 7. 2010 11:16)

BOHUŽEL NEJEDU

nemuzu

(bomber, 11. 7. 2010 7:40)

jako okvykle, kvuli praci

Nemuzu

(Batman, 8. 7. 2010 22:28)

Jedinej vikend, co v cervenci nemuzu je tenhle, muzou za to uz davno domluveny Svijansky slavnosti, takze bohuzel, skoda.

Na 100%

(Radar, 8. 7. 2010 20:21)

Ok do Milovic 100%

Jedu

(Máca, 8. 7. 2010 19:58)

Beru auto, do něj Radara a mám ještě 2-3místa volná..