Jdi na obsah Jdi na menu
 

Warrior R.I.C.A.S.

WARRIOR R.I.C.A.S. (Releasable Intergrated Combat Armour System - Odhoditelný Integrovaný Bojový Ochraný Systém) 2.generace

RICAS 2.generace je vlastně velmi kvalitní kopií vesty Eagle Industries CIRAS, které ne ve všem kopíruje, ale místy jde taky svojí cestou

.

Materiály:

1000D Cordura

Kvalitní síťovina uvintř vesty

Kompozitová niť(prošíváno dvakrát)

Plastová zpevnění v namáhaných místech

 

Kvalita zpracování:

Kvalitní materiály společne s kvalitním provedením, dovolují výrobci poskytovat 5let záruku v bojovém nasazení. Jedná se o opravdu kvalitní výrobek který si nechá oprvdu hodně líbit.

 

Technické provedení:

Vesta je složená z předního dílu, zadního dílu, dvou bočních dílů a dvoudílného vnitřního břišního popruhu a dvou vyměkčovacích rameních stélek a dvou látkou pošitých pěnových plátů(slouží k tomu aby vesta bez vložené bal. ochrany držela potřebný tvar - lépe však ještě přidat imitaci měkké balistiky). Vše je spojeno dohromady v zadním dílu na dvou místech a zajištěno 2ocelovými lanky ovládající rychoodhoz(vytažením lanek pomocí předního táhla rychloodhozu na předním dílu nahoře uprostřed vesty). V těchto spojovacích bodech uvnitř zadního dílu pod odklopným panelem se také určuje nastavení velikosti vesty(provlečení určitou dírou v určitém popruhu). Systém je jednoduhý na pochopení, někomu může připadat, že je špatně přístupný, ale dá se v sním manipulovat vcelku dobře. Nicméně před prvním použitím rychloodhzu doporučuji nejdříve celý systém rozebrat pomalu ručně.

 

Vesta je na předním i zadním dílu pošita molle systémem(PALS popruhy).

Přední díl disponuje:     v předu 8sloupci * 7řadami Palsů

                                  každý bok 4sloupci * 4řadami Palsů

Zadní díl disponuje:      na vrchu 8sloupci * 4řadami Palsů

                                  na spodu 12sloupci * 4řadami Palsů

 

Napředním dílu se narozdíl od Eagle CIRASu nahoře na palsy nachází široké pole suchého zipu pro upevnění různých nášivek, jmenovek a vlaječek.

Další rozdíl je v absenci suchých zipů na síťovině uvnitř vesty sloužících k připojení různých dopňků(nákrčních, přídavné ramení atp.).

A absence spon pro přidělání tzv. nákulníku.

 

Cena:

cena se pohybuje v obchodech zhruba od 3000kč za holý nosič nebo od cca 4500kč za základně vybavenou vestu(sumky na 8*m4/m16zásobníků nebo 4*Ak zásobníků, admin kapsa a jedna střední utility/medic kapsa a jedna malá utility/medic) nebo cca 7000kč za tzv. fully loaded(k základním kapsám jsou přídány rozkládací admin panel míto admin kapsy, přídána sumka na hydratační vak, dvě sumky na granáty, dvojitá sumka na pistolové zásobníky, sumka na dýmový granát, sumka na vysílačku a jedna sumka na další m4/m16 zásobník). Nepatří zrovna k nejlevnějším vestám, ale z těch kvalitních je na tom cenově opravdu dobře.. Vestu této kategorie(celotělová balistická bojová modulární vesta) byste v této vysoké kvalitě provedení za tyto peníze scháněli těžko..

 

fotky se budu snažit dodat co nejdříve..

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Něco málo o warrioru

(Weisshofer, 13. 10. 2011 20:36)

Sorry lidi,
nechci vám do toho kecat, ale co jsem slyšel (a viděl)
tak warrior jsou tzv. Chinaguns s nálepkou Warrior (vytvořenou panem Šulcem) a pouze díky tomuto "upgradu" se cena závratně zvedá o cca.1000Kč. Trochu divné ne? Zkuste se kouknout, která značka je napsaná v interních částech zbraně.
Softu zdar!

Re: Něco málo o warrioru

(Batman, 13. 10. 2011 23:12)

Ano, ty mluvíš o zbraních, to víme, jenže toto je recenze na balistickou vestu/nosič plátů od anglického výrobce výstroje firmy Warrior.