Jdi na obsah Jdi na menu
 


EXTRA VA - 330 NEW 1050 mm

24. 4. 2017

ex330va_icon-1-.jpg

EXTRA VA - 330 NEW 1050 mm cena : 2.090,-

 

EXTRA VA-330 New

Akrobatický model středoplošníku, vycházející z našeho prvního vyráběného středoplošníku EXTRY VA-330, jenž se inspiroval dvoumístnou verzí skutečného modelu EXTRA 330. Nová verze má však oproti svému předchůdci velice mnoho změn, vedoucí k realističnější podobě letounu samotného a jedinné, co jsme se pokusili z části zachovat je grafický design modelu, který jsme refreshovali do současné podoby.

 
 Technická data
Rozpětí 1050 mm
Délka 1080 mm
Hmotnost 590-660 g (dle použitého rc vybavení)
Serva 4
Materiál EPP
Ovládané funkce směrovka, výškovka, křidélka a motor
Stupeň předpracování ARF
 Popis produktu

Model v prodeji v 2/2 měsíce Listopad.

V roce 2008 jsme na trh uvedli model EXTRA VA-330, jenž byl naším průkopníkem ve výrobě středoplošníků a od roku 2011 slibujeme, že model přepracujeme do současného rázu naších modelů, tedy s kompletním zakulacením tvarů, plastovými doplňky, konstrukčními detaily trupu, atd... To se nyní stalo a s radostí Vám představujeme staronový model EXTRA VA-330 II. Podařilo se nám zachovat, respektive ještě vylepšit letové vlastnosti modelu, Extra je tak majitelem velice příjemného, nezáludného letového projevu, který je možné okořenit pořádnou dávkou dynamiky. Tento model tak můžeme s klidem doporučit všem, kdo se chtějí seznámit s akrobatickou pilotáží a zároveň také pokročilým pilotům v oblasti akrobatického/3D létání. Rozsah rychlostí je porovnatelný se starou verzí modelu, model tak opět umožňuje pomalý ale i rychlější způsob letu, lidově řečeno, chceme-li to pořádně rozjet, není problém.

Změny oproti staré verzi: Je pravdou, že oproti staré verzi je model prakticky kompletně přepracován, především, co se týká konstrukčního řešení trupu, kde jsou použity nyní používané prvky připravované na CNC strojích, plastovým prvkům (kabina, motorový kryt). Model tak již obsahuje výztuhy trupu pro přesné lítání, sklotextitové páky kormidel, prvky řezané na laseru, odnímatelný podvozek, atd atd.

Rozpětí Extry je nyní 1050mm, model je tak možné i nyní přepravovat bez nutnosti rozebírání, prakticky v jakémkoliv voze střední třídy, v kufru vozidla.

Pro přesnost letu a celkovou celistvost modelu je trup letounu vyztužen překlížkovými profily, již z výroby.

V případě designu modelu jsme se snažili zachovat hlavní rysy předchozí verze designu, který byl velice oblíben, nová grafická úprava tak refreshovala původní návrh, začlenila několik moderních prvků a vznikl tak opět neokoukaný, poutavý design s řadou detailů a línií. Potisk modelu oboustranný.

Sestavení modelu je otázkou několika málo okamžiků, předpracovanost modelu je vysoká a stavebnice obsahuje, jak jsme již zmínili, řadu přesných, laserem řezaných dílů, které do sebe zapadají naprosto přesně. Veškeré stavební uzly jsou promyšleně navrženy tak, aby zde nebyl prostor pro dlouhé přemýšlení, kde co a jak patří, navíc je k modelu dodáván velice detailní stavební, tištěný návod, kdy za pochodu videonávodu, který je ke stažení na našem webu, nedává mnoho prostoru pro jakékoliv otázky či improvizaci.

Jako pohonnou jednotku doporučujeme volit střídavý motor s tahem okolo 1kg, 890-1200ot/V. Serva by měla mít alespoň 2,5kg tah a úplně nejlépe digitální o hmotnosti 9g s karbonitovými převody. Baterie je doporučována 1500 - 2200mAh 3S LiPo. V každém případě je dobré mít, při výběru komponent, na paměti, že vhodný výběr a letová hmotnost určuje i kvalitu letového a především akrobatického projevu letounu.

 

Předpracovanost modelu:

  • Díky vysoké předpracovanosti je doba sestavení modelu 2-3hod, dle zručnosti.
  • Stavebnice obsahuje sestavený trup, pár křídel, kormidla, plastové díly a kompletní příslušenství (kola, páky, laserem řezané díly,...), potřebné k dokončení modelu.
  • Všechny díly jsou ve zvolené barevné úpravě.
 
 Doporučené komponenty
Motor 200-300W, 900-1200ot/V
Vrtule (dle motoru) 10x4,7", 11x4,7"SF, 11x5,5", 12x6"
Regulátor 25-30A
Serva 4x mikroservo (tah cca.2,5kg)
Baterie (LiPol) 1500 - 2300mAh 3S
Lepidla CA + aktivátor, LA