Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hobby parkur - Tečovice 15.9.2012

10. 2. 2013

Hobby parkur v Tečovicích dne 15.9.2012

 

- po vyhecování od kamarádky jsem se s Fušou zůčastnila hobby křížkového parkuru v Tečovicích. Proč to nezkusit, když je to od stáje kousek, že jo.

 

 

parkur.jpg

 

- trénink žádný před tím neprobíhal, jelikož jsem si anglickou výbavu půjčila od kamarádky Evči Pilčíkové (které tímto patří velký dík) až v pátek na večer. Takže jsem s Fušou skočila křížek jeden v ohradě v pátek večer a bylo natrénováno :-)

 

 

parkur7_1.jpg

 

- a v sobotu ráno jsem s Fušou vyrazila po kopytě do Tečovic, kde jsme si trochu potrénovali na opracovišti. Fuša se choval naprosto spořádaně, nevymýšlel, netahal, krásně skákal a dokonce i cválal na kruhu sbalený a podsazený,...prostě radost na něm sedět... Do křížkového parkuru se nás přihlásilo 12startujících. Pár minut před startem křížkového parkuru nás pustili všechny do kolbiště si vyzkoušet pár skoků. Skočila jsem si s Fušou dva a stačilo. Nosil se přes to krásně, ovládat se krásně nechal, brzdit se dal,...prostě super pocit  a proto jsem se i s klidnou duší pustila do závodu. Překážky měli v křížku 60cm na výšku. Pro mě to bylo už hodně, ale Fuša přes to lítal a šel na to s takovou odvahou, že jsem zapomněla i na svůj strach :-) A když vyslovili naše jména, naklusali jsme si do kolbiště hrdě se vztyčenou hlavou. Pomalu jsem Fušu pobídla do cvalu a v klidném pomalém cvalu jsme šli na první překážku. Fuša skákal s nadšením, poctivě zdvyhal nohy, a když mu náhodou nevyšel krok, odskočil dřív a vyloženě lítal... Za každou překážkou se dal krásně vzít zpátky a navézt na další skok... S radostí v srdci jsme přeskákali všech osum překážek a dokonce bez trestného bodu. Byla jsem na Fušu absolutně hrdá a na sebe taky. Fuša dostával ten den pochvali od každého kdo ho znal. Protože všichni Fušu znali z akcí jako totálního nerváka, který je nezvladatelný a prchá a prchá...A kdo znal mě, věděl, že se bojím skákat na koni i sebemenší klacíčky :-)

 

 

parkur2_1.jpg

 

- nakonec jsme skončili na krásném devátém místě. Byla to soutěž na limitovaný čas. Kdo se nejblíž přiblížil danému času, vyhrál. My byli o 10 sekund pomalejší jak vítěz :-) Ale jelikož to byl náš první parkur a jelikož byl Fuša naprosto pohodový a klidný, ikdyž mu běhali koně kolem zadku, v uších mu zněla hudba z reprobeden,..bylo tohle pro nás vítězství...ten den ho nic nerozházelo.. Byl prostě skvělý a jsem na toho koně pyšná!

 Více fotek - zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář