Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falda na závodech - Žlutava 6.9.2008

20. 12. 2008

ŽLUTAVA 6.9.2008

Žlutavské kolbiště

Tak jako letos na jaře, se i teď na konci léta pořádaly neoficiální westernové závody na Žlutavách. Nic mi nebránilo v tom, abych se s Faldou zůčastnila. Snad jen to, že máme nemocné Fušátko, tak se mi moc nechtělo jet s Faldou po kopytě až na Žlutavy samotné. Nic méně jsem po dlouhém váhání a sebepřemlouvání v sobotu ráno vstala brzy a vyrazila jsem s Faldou na Žlutavu.

Tentokrát nám cesta trvala "pouze" 2h. No jo, to se šlo dobře, když už jsme věděli kudy tudy:-) Prvně jsem myslela, že ty závody ani nestihneme, protože měly začínat v 10h a já vyrazila z domu dost pozdě (cca v 8:30h). Nic méně se nám podařilo dorazit na žlutavské kolbiště něco málo po 10:30h a ostatní koníci si ještě trénovali trail. Tak jsme se s Faldou rychle vrhli také na kolbiště, aby jsme si stihli nějaké ty překážky ještě "očichat" . Asi po 10ti minutách nás z kolbiště vyhnali a začlo se závodit. První šly na řadu děti. My dospělí jsme si museli počkat :-) Ale jak se říká "kdo si počká, ten se dočká" .

Mezi dospělýma soutěžilo přibližně 10-12 koní. Nepočítala jsem to, takže to nevím přesně:-) Já jsem s Faldou jela asi pátá. Když vyvolali naše jména, vyrazili jsme do boje:

 

Tak tady se psychicky připravujeme na závod. Ještě je před náma v kolbišti jeden soutěžící, tak musíme chvilku vyčkat, než budeme moct vstoupit dovnitř.

 

 

Branka

Ták a tady už jsme prošli brankou a zavíráme ji za sebou. Tentokrát se Falískovi podařilo krásně brankou projít, aniž bych já musela branku pustit. Držela jsem se jí jak klíště a tak jak jsme ji krásně otevřeli a prošli ní, tak jsme ji za sebou i krásně zavřeli. Falísku - pochvala ode mě!

Přechod přes lávku - Falísek ji tentokrát přešel ukázkově, bez zaváhání a jakýchkoliv protestů. Faldo - další pochvala!

¨

Obrat ve čtverci o 360 stupňů na pravou ruku - no, moc pěkně to nevypadá, ale podařilo se nám tentokrát čtverec nerozkopat a nedotknout se dřevna.

Obrat ve čtverci o 360 stupňů na levou ruku - tento obrat se nám moc nevydařil, Falísek se začal trochu kroutit a přešlápl :-(

Klíčová dírka - zvládli jsme ju bezvadně, couvání bylo bez problémové. Falísku - pochvala! :-)

Odchod z klíčové dírky a přechod na žebřík.

Žebřík - lehce jsme ťukli do první příčky, ale nepohla se :-) Takže žebřík jsme prošli taky jakš takš.

Slalom mezi barelama s praporem v ruce - Falisek si sám bez mých pobídek zastavil u barelu a počkal, až si prapor z barelu vyndám:-) . Falísku - překvapil si!

No a tak jako na začátku tohoto krokového slalomu mezi barelama, i tady na konci si Falísek sám, jako by věděl, co se bude dít, zastavil u posledního barelu a počkal, až prapor odložím do barelu. Tentokrát se praporu Falda vůbec nebál, ikdyž mu sem tam překryl výhled, jak foukal vítr :-) Falísku - opět pochvala!

Zkouška poslušnosti - tak tady slézám z Faldy a obcházím ho.

Tady už k Faldovi přicházím zpět a chválím ho, jelikož stál naprosto vzorně. Stál jak zařezaný a čekal na mě :-) . Faldo - to by Ti šlo, co - nic nedělat a jen koukat :-)) , ale máš ode mě další pochvalu!

 

Zkouška poslušnosti ukončena, už na něj zase sedím:-)

 

Překroky - no jo, to byl na jaře obrovský problém. A teď ? Falísek to zvládl. Sice se trošku kroutil, a utíkal nám zadek, ale nepřešlápli jsme a tentokrát snesl i klandr pod břichem:-)

Falda si zasloužil na překrokách pochvalu!

Skok přes křížek - jako vždy, skok ve cvalu přes překážku, paráda. Falda rád skáče a ani tady nezklamal. Pašák:-)

Po doskoku přes křížek jsme měli trošku problém zabrzdit a přejít do klusu. Ale i přesto se nám to podařilo a kavalety jsme přešli správně - v klusu :-)

 

A to byl konec závodu. Falda odvedl skvělou práci. Oproti jaru - obrovské zlepšení, ikdyž jsme tedy vůbec netrénovali. Ale jakoby tentokrát odhodil na kolbišti ze sebe vše , ztratil zábrany a šel si ten závod pro radost. Každičkou překážku krásně vnímal, soustředil se na ni a v klidu čekal na mé pobídky. Abych pravdu řekla, obrovsky mě překvapil. Takový výkon bych od něj opravdu nečekala.

Nu což, já s Faldou jsme byli sami se sebou obrovsky spokojení, ale i přes to - hodnocení nebylo v našich rukou. Takže jsme se na chvilku odebrali z kolbiště, počkali až odjedou závod všichni ostatní a až bude vyhodnocení. Nepočítali jsme vůbec s ničím, ikdyž konkurence nebyla příliš silná. Ale co se nestalo! Při vyhlašování výsledků vyšlo z úst rozhodčí mé jméno společně s Faldovým - " Na třetím místě se umístila Linda Coufalová na koni jménem Falco Scooter" !!!

Nevěřila jsem vlastním uším! Ještě mě lidé, kteří stáli vedle mě, museli napomenout, že si mám sednout na Faldu a jít si převzít cenu:-))

Tak jsem se na něj vyhoupla a přiklusala si k porotě pro cenu. Pogratulovala mi paní rozhodčí, Jožka Holub, a předali mi trofej za krásné třetí místo.

Na druhém místě se umístil pan doktor Bubeník a na prvním - no přiznám se vám, toho pána fakt neznám :-)))) Ale má pěkného koně, že jo?! :-)

Dekorování.

A předávání cen.

 

No a tohle je naše trofej za třetí místo!!!!! Že je krásná :-)

A po dobře odvedeném výkonu jsme se šli s Faldou posilnit před dlouhou cestou domů. Falíska jsem uvázala na úvazišti před hospůdkou, dala jsem mu kýbl s vodou, kterou stejně nechtěl pít, a sama jsem si šla doplnit tekutiny - pivečko měli fakt dobré, mňam:-))

 

A poté jsme se brali směrem - k domovu ...........

 

FALÍSKU - SI PAŠÁK, ZVLÁDL SI TO A UDĚLAL SI MI VELKOU RADOST !!!!

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář