Jdi na obsah Jdi na menu
              Moje výprava na Dachstein  10.9.2011stručná zpráva
     S plánem vystoupit na vrchol jsem vyrazil od dolního Gosauského jezera  ráno v 6:10 přes horní Jezero na chatu Adámek.

gosau-10--9-2011w.jpg

     V 9:30 nudlová polévka a Rádler na Adámku a první váhání, když mi slečna z chaty řekla, že na ledovci je spousta trhlin a ani jejich vůdce výstup nedoporučuje. Šel jsem ale dál a pod Gosauským ledovcem to nevypadalo zas tak špatně. Trochu strachu, skoky přes trhliny – nahoře byla jedna fakt veliká, kterou jsem s ještě větším strachem přelezl po ostrém hřebínku, pak trocha mixu a byl jsem pod feratou.
   Druhé váhání – neměl jsem sedák ani žádnou smyčku, 12:00 hodin. Nebylo to těžké – 25 minut a byl jsem nahoře na Dachsteinu.
     Pár fotek, na Adámku zas polévka a Rádler a hurá domů k jezeru.
                           Tak jsem to zvládnul za 11 hodin.
 
                                                                                            Mohu doporučit – krásná cesta.     Pavel
 

Náhledy fotografií ze složky Hoher Dachstein 2011

Komentáře

Přehled komentářů

Pavel - Děkuji

Doufám, že jsem vám přiblížil, jak tam je krásně.

Pavel - Mazec

Tak to je mazec ,myslel jsem ,že nechceš Pavle další spolulezce jmenovat ,ale tohle je mazec .Byli jsme tam lyžovat je to nádherný a veliký .
Gratulejšn .

Jarda - Oznámení šťastného návratu

Chci, tímto, pochválit Pavla za to, že když šel na Hoher Dachstein sólo, že okamžitě po návratu dal úzké skupině kamarádů vědět o úspěšném zdolání cesty a především o zdravém a bezbečném návratu. Před výstupem jsem Pavla nabádal, aby dal o sobě vědět, abychom v přpadě nějaké nehody mohli zorganizovat záchranku. Myslím si, že si Pavel uvědomoval, že v tom není sám a má zasebou pomyslné zabezpečení. Jinak, ještě jednou Ti, Pavle, blahopřeji k dobrému sportovnímu výkonu.

Venca - Příkladnej report

Pavle, gratulace k zdolaní vrcholu a k příspěvku. Na té fotce od spodního Gosauského jezera je vpravo nahoře hřeben na V.Kopfwand(NWkante - 8délek), který jsme vloni lezli a měli úchvatný pohled na horní jezero.