Jdi na obsah Jdi na menu

Letošní Valná hromada Českého horolezeckého svazu se konala 27. března 2022 v Praze na Strahově v aule ČUS. Podle úprav Stanov svazu z roku 2020 se mohou akce účastnit jen předsedové horolezeckých oddílů, nebo jejich zástupci na základě plné moci, což byl i případ našeho oddílu a po roční absenci, díky covidu, jsem byl opět přítomen.

dsc_9797.jpg

Přivítáním zahájil Valnou hromadu ČHS předseda svazu Jan Bloudek a po odhlasování předal vedení schůze Petru Reschovi. Jednoznačná volba proběhla i u ustavení pracovních komisí - mandátové, volební a návrhové.

dsc_9798.jpg

Jiří Oliva nás informoval o navýšení počtu partnerů ČHS 2022 a dopad jejich přijmů do rozpočtu svazu. I když to s účastí za začátku nevypadalo vůbec příznivě, tak byla splněna podmínka usnášenischopnosti VH (25,3%), prohlasován Jednací a volební řád i program schůze. Byla přednesena zpráva o plnění usnesení z minulého roku a Martin Mašát nás seznámil se zprávou Revizní komise. Členská základna svazu po redukci oddílů (min.10členů):

dsc_9802.jpg

Dalším bodem byla Výroční zpráva ČHS (J.Bloudek) a zpráva o hospodaření v roce 2021, kterou přednesl Marek Klíma. Detailní informace jsou uvedeny v Bulletinu_75_ČHS.

dsc_9805.jpg

Probíhá úvaha/diskuze o marketingové změně názvu/loga ČHS. Bod č.11 byl z programu schůze vyřazen, protože Dina Štěrbová se vzdala čestného titulu z osobních důvodů. Rozpočet na rok 2022 vzhledem k současné ekonomické situaci v ČR byl navržen s podmínkou dodatečných korekcí (M.Klíma)

dsc_9806.jpg

Proběhla doplňující tajná volba do Výkonného výboru kvůli obsazení uvolněného místa, ze kterého v prosinci odstoupil Pavel Blažek. Zvolený člen VV je Marcel Janoš z TJ Baník Karviná s obdrženým vysokým mandátem (přes 97%). V závěrečné diskuzi vystoupil Bohuslav Vlček z brněnské Lokálky - platnost instruktorských průkazů, bonusy pro členy ČHS, slevy na stěnu...

dsc_9816.jpg

Na závěr pár mých osobních postřehů - hladký průběh valné hromady bez zbytečných průtahů (konec před 12:00h), "malá účast" předsedů oddílů, neúčast stálých dopisovatelů (Lezec.cz_Standa Holec a Petra Jandíka z horyinfo.cz) a skutečnost, že náš sport je jediný v ČOV, který je zastoupen jak na letních, tak zimních hrách.

                                                                                                                                          účastník VH ČHS - Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky VH CHS 2022

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář