Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbraslavec E - Regionální soutěž I. třídy - 2017/18
                     
Éčko loni prodělalo doufám jakousi přechodovou sezónu, kdy těch výher příliš nezískalo (bilance 4-0-12, a 10. místo). K těm málo světlým okamžikům bych přiřadil zapojení se Pavla K., který nám pomohl a hodlá v tom snad i pokračovat;-). K tomu letos přislíbil účast (ač nevím jak moc vydatnou) Martin K., čímž bychom mohli nahradit ztrátu Honzy D. (do déčka), navíc věřím, že se povede lépe i nám ostatním, abychom nemuseli tesknit po dřívějších platných borcích, kteřížto sice nadále zůstávající na soupisce, ale na hraní to u nich ani letos příliš nevypadá. A cíl? Co jsem se tak díval na složení soutěže, tak se zdá nepoměrně slabší než loni, což není s podivem když 3 celky šly nahoru, ale důležitější než úroveň soupeřů bude podle mne do jaké herní formy se dokážeme dostat my. Výsledky mě tedy zajímají až v druhé řadě;-).
1.kolo st 4.10. 18:00 v BRŤOV A 7:11
Křepela P 1:3, Křepela M 2:2, Švancara 1:3, Křepela J 3:1, čtyřhry 0:2
Domácí: Kozel Ivan 0:2, Dobrovolný Lukáš 3:1, Pavlů Martin 2:2, Svoboda Jiří 3:1, Tatíček Aleš 1:1, sety 43:29, vývoj skóre: 2:0, 3:3, 5:5, 8:6, 11:7.
V úvodním duelu sezóny si také éčko zřejmě uchovalo kvalitnější výkony na horší časy, i když začátek přes obě prohrané čtyřhry (moje s Jakubem tak ovšem dopadnout neměla) vypadal ještě nadějně, poté co Jakub vyhrál nad Pavlů byl stav po první sérii vyrovnaný. Do vedení jsme se však nedostali, naopak ve třetí sérii domácí vyhráli třikrát a v poslední sérii potřebné dvě (nakonec i tři) výhry uhráli. Poučení pro přístě-nebudu se psát jako poslední, pro přece jen větší šanci na alespoň nějakou motivaci v posledním zápase, ale možná jsem jen neudržel dostatek koncentrace, neboť ve většině setů jsem musel usilovat o výhru až v koncovce. Pro ostatní byl asi také největší problém udržet konstatní výkon, což jim celkem dobře hrající domácí, především dvojice Svoboda, Dobrovolný nebyla vůbec snadno k poražení, náležitě vyjevili.
2.kolo so 14.10. 14:00 d VELENOV B 6:12
Křepela M 3:1, Just 2:2, Křepela J 1:3, Švancara 0:4, čtyřhry 0:2
Hosté: Písařík Michal 3:1, Jedlička Lukáš 4:0, Grešo Jakub 2:2, Veselý Jakub 1:3, sety 29:41, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 2:8, 4:10, 6:12.
Ani druhé kolo éčku nevyšlo. Tentokrát jsem to podělal já, bohužel jsem hrál o dost hůř než v předchozí den za déčko. Alternativní vývoj duelu, kdybych uhrál více bodů jak jsem mohl, nemá cenu řešit. Takže aspoň krátce k tomu, co se dělo. Martin hrál velmi dobře, prohrál až v posledním duelu s Jedličkou, který má na pálce, pokud jsme to dobře zhodnotili, sendvič+trávu! Jarda držel letos pálku v ruce vůbec poprvé, navíc se ani před začátkem nepotřeboval rozpinkat, ale ve hře to příliš poznat nebylo, odehrál řekněme standard. Jakub nehrál ani s takovým nasazením co v Brťově, tak si s ním asi budu muset promluvit, jak že si to představuje. Já jsem byl postupně z toho, jak se mi taktéž nechce hrát, až znechucen. Někdy to holt nám ultraamatérům nevyjde, ale dá se to třeba brát jako trénink vůle, jehož podle mne není nikdy dost, obzvlášť v dnešní době a v této zemi!;-)
3.kolo ne 22.10. 10:00 v KUNŠTÁT E 17:1
Just 4:0, Křepela P 4:0, Křepela M 4:0, Jonáš P 4:0, Jonáš-Just 1:0
Domácí: Macháček Filip 0:4, Bednář Jiří 0:4, Pravec Petr 0:4, Šauer Martin 0:4, sety 13:51, vývoj skóre: 1:1, 1:5, 1:9, 1:13, 1:17.
Éčko si jelo pro povinnou výhru, alespoň tak jsem to viděl já. Tentokrát hráčů bylo dostatek, tudíž jsem si vybral herní volno. Utkání mělo po čtyřhrách celkem jednoznačný průběh, ač se někteří naši, především proti mladíku Macháčkovi, řádně zapotili. Jinak prostředí v herně bylo vynikající, což si naši borci pochvalovali. Mě mrzelo jen, že nehrál Jakub, pro kterého by to jistě byl také příznivý soupeř. Jenže život není jen o zábavě, nějaké povinnosti má každý, v jeho případě nejsou snad tak hrozné, tedy doufám, že bude moci hrát už příště. 
4.kolo ne 29.10. 10:00 d VELKÉ OPATOVICE C 4:14
Křepela M 2:2, Křepela P 1:3, Jonáš P 0:4, Křepela J 1:3, čtyřhry 0:2
Hosté: Zemánek Jaroslav 4:0, Šafář Patrik 2:2, Horák Vít 2:2, Čermák Miloš 4:0, sety 26:45, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 2:8, 3:11, 4:14.
Na éčko čekal oříšek v podobě vedoucího celku soutěže, a v to že jím nejsou jen náhodou jsme ani nedoufali. Čtyřhrami se ani tentokrát netřeba zabývat, úspěchem bylo snad už jen to, že jsme se Slávou vyhráli dva sety, v pátém dotáhli ztrátu, a prohráli jej jen o dva body:-(. Ve dvouhrách jsme si užili tentokrát nejen sami se sebou, ale dost možná taky s, na tuto soutěž, kvalitními soupeři. No, že to nebylo z naší strany úplně ono, nemusím díky výsledkům nejspíš ani dodávat. V tréninku tak je stále na čem pracovat, možná i jinde, neboť pořád mlátit do finálního zakončení při dobře rozehrané výměně jako zjednanej, ani tentokrát mnoho nepřineslo:-). Soupeři mohu pogratulovat k dobré hře, a další co mě mrzí je, že se s nimi hned tak zas neutkám. Budeme si muset holt vystačit s jinýma;-).
5.kolo pá 3.11. 18:00 v KUNIČKY A 4:14
Křepela P 1:3, Křepela J 2:2, Jonáš P 0:4, Švancara 0:3, WO 1:0, čtyřhry 0:2
Domácí: Karandyszewský Jaroslav 3:1, Maňoušek Petr 3:1, Karandyszewský David 2:1, Kazda Tomáš 4:0, sety 45:25, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 11:3, 14:4.
Toto se mi píše opět těžce, protože náš výkon byl opravdu bídný. Tedy snad až na Jakuba, který hrál ve všech třech zápasech (poslední mu soupeř vzdal) poměrně dobře, v každém zápase nějaký set vyhrál a prohrával je jen těsně v koncovkách. To na rozdíl třeba ode mě, když jsem po dvou výhrách, až překvapivě snadných, zbylé dva zápasy prakticky odevzdal. Nedostal jsem se vůbec do herního rytmu a potom, co soupeři sami nekazili, což se dělo především v prvním zápase v němž mně pomohlo i množství prasat, tak jsem marně hledal jistotu, pročež to dopadlo neslavně. Krom slabýho světla, bylo v herně neskutečných 22 stupňů, což jsem viděl na vlastní oči na teploměru, ale ani při této teplotě jsem se skoro nezpotil (jen lehce právě ve druhým zápase), jaký to rozdíl oproti minulýmu týdnu, kdy u nás bylo stupňů jen asi 18. Stále je to boj sám se sebou, což se tentokrát projevilo i u ostatních, třeba Pavel by mohl dokonce povědět kam až sahá v tomto směru jeho trpělivost. Tak snad příště to bude zase lepší;-). Ještě poznatek k celkové situaci-jak jsem minule uvedl, že se s Opatovicema už letos a patrně ani příští rok neutkáme, tak jsem trochu předbíhal, jelikož na tom do značné míry závisel výsledek právě tohoto utkání, výhra v něm by nás k první šestce podle mě hodně přiblížila. Bohužel se však pouze předbíhání změnilo na předvídání:-(.
6.kolo pá 10.11. 18:00 d VODĚRADY B 8:10
Just 0:4, Křepela P 2:2, Křepela M 2:2, Švancara 1:2, Křepela J 1:0, čtyřhry 2:0
Hosté: Šmerda Pavel 3:1, Pavel František 2:2, Novák Jan 1:1, Kotouček Lukáš 3:1, Slezák Michal 1:1, sety 31:40, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 6:4, 6:8, 8:10, diváci 3.
Éčko ztratilo velmi dobře rozehrané utkání, což se opět nepopisuje nijak snadno. Poprvé letos jsme vyhráli obě čtyřhry, a když kluci vyhráli tři ze čtyř zápasů první série, podlehl jsem možná nejen já dojmu, že je hotovo. Ovšem následné hladké prohry Jakuba a Jardy leccos naznačily, jenže reakce nepřišla, jak ode mne, tak od nich, takže oba prohráli i další kolo. V něm navíc prohrál i Martin se Šmerdou, přestože měl v pátém setu mečbol. To už bylo jasné, že je co se týče výsledku utkání pro nás docela zle. Na poslední chvíli jsem se sice ještě pokusil něco zachránit, a přes křečovitou hru jsem v pěti setech vyhrál nad dosud neporaženým Šmerdou, ostatním se však nevedlo i nadále, a jediná další výhra ve dvou posledních sériích nám nestačila ani k remíze! Podobný průběh nebo i můj způsob volby sestavy, jenž nebyl pinecově konzervativní, může člověka buď frustrovat nebo naopak motivovat ke zlepšení. Věřím, že náš bude druhý případ a v dalších utkáních to prokážeme!;-)
7.kolo čt 26.11. 19:00 v KUNICE A 8:10
Křepela J 2:2, Křepela P 2:2, Just 2:2, Švancara 2:2, čtyřhry 0:2
Domácí: Fiala Jiří 0:4, Fiala Jan 3:1, Mrázek David 2:2, Opluštil Roman 3:1, sety 42:36, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 6:4, 8:6, 10:8.
Zase bída. Tím bych nejradši komentář k utkání ukončil:-(. No tak ne, některá utkání se mým spoluhráčům dokonce i povedla, alespoň u Jakuba a Jardy to platilo, u svých to nemůžu říct u žádného, bohužel v součtu jich bylo málo, takže jsme sice jen těsně, přesto po zásluze prohráli. Během utkání jsem už své rozčarování ani moc neprožíval, jen doufám, že si nezačínám zvykat. Ne, jistě že ne, jen nevím jak dlouho bude tento stav pinecové marnosti ještě trvat, jen aby to nebylo dokud se jej nenaučím;-). Nepřekvapí, že v tabulce jsme předposlední, že?
8.kolo pá 8.12. 18:00 d RÁJEC C 9:9
Švancara 1:3, Křepela P 3:1, Jonáš P 2:2, Křepela J 2:2, Jonáš-Křepela P 1:0
Hosté: Falta Jiří 3:1, Kopecký Jaroslav 3:1, Nezval Jiří 0:4, Kala Vojtěch 2:2, sety 33:34, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 4:6, 7:7, 9:9, diváci 2.
Éčka opět předvedlo utkání jako na houpačce. Hosté byli šestí, ale přijeli bez dvou hráčů základu, my byli "jen" bez naší letošní jedničky Martina K. (Joního nepočítám, zatím stále;-)), takže se to alespoň mě jevilo minimálně otevřené, za hosty se J.Falta po konci přiznal, že v nějaký úspěch přiliš nedoufali. Každopádně úvod mě hodně zklamal, jednak jsme zahráli s Jakubem další strašnou čtyřhru, a podobně jsem začal v první dvouhře, kdy jsem prohrál s mladíkem Kalou suše dva sety, pak jsem se sice vzchopil a dotáhl zápas do pátého, ale tam jsem nezvládl koncovku, jinak se to, jak jsem zkazil podání při mečbolu, ani nazvat nedá, prohrál jsem samozřejmě 10:12. Pak jsem sice dvakrát jasně vyhrál, ale čtvrtý zápas jsem zase zcela odevzdal, nedokázal jsem se dostat do rytmu a nic netrefoval, takže pro mě opět známý pocit marnosti:-(. Lépe se však vzchopili ostatní. Pavel po prvním prohraném zápase, v dalších už nezaváhal a předvedl hádám letos svůj nejlepší výkon! Sláva překvapil v posledním kole, v němž udolal ve třech těsných koncovkách, včetně té v pátém setu, až neskutečně bojácně hrajícího Kalu! Poslední zápas dohrával Jakub proti Kopeckému, a až v něm konečně hrál dobře, přestože nakonec prohrál v pěti setech. Zase by se tedy dalo říct, že jsme prohospodařili výhru, ale podle průběhu můžeme být taky rádi za remízu. Začínám být skoro zvědav, co nás čeká příště?;-) V tabulce jsme stále jedenáctí.
9.kolo ne 17.12. 10:00 v BOSKOVICE C 13:5
Křepela J 4:0, Jonáš P 4:0, Křepela P 2:2, Křepela M 2:2, Křepela P-Křepela M 1:0
Domácí: Holý Vítek 1:3, Řehoř Luděk 0:4, Votoček Lukáš 2:2, Přibyl Martin 1:3, sety 27:44, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 4:6, 4:10, 5:13.
Éčko se konečně dočkalo výsledku, o který celou dosavadní sezónu usilovalo, když pominu snadnou výhru v Kunštátě. Domácí byli se čtyřmi výhrami pátí, ale celky ve středu tabulky jsou velmi vyrovnané a někdy podle aktuálních sestav i nevyzpytatelné. V tomto směru domácí taktizovat nemohou, jelikož, když nepočítám V.Harnu hrajícího za áčko, o mnoho lepší hráče nasadit ani nemohou (starší Votoček už není na jejich soupisce). Nehledě na možnosti domácích nás může těšit, že výhru jsme dosáhli v porovnání s předchozími utkáními hlavně díky naší zlepšené hře. Možná toto konstatování platí pouze pro polovinu našeho celku, ale ani Pavel s Martinem nemusí nad svým výkonem tolik zoufat, přestože se tak po utkání vyjadřovali, neb bych řekl, že domácí nebyli vůbec tak slabí. Teď to chce "jen" maličkost, a to v takových výkonech pokračovat i v dalších utkáních. To uvidíme po Novým roce;-).
11.kolo so 6.1. 18:00 d PETROVICE C 6:12
Křepela M 0:1, Křepela P 3:1, Jonáš P 1:3, Křepela J 1:3, Just 1:2, čtyřhry 0:2
Hosté: Paulík Vladimír 3:1, Musil Josef 1:3, Skácel Karel 3:1, Hruška Luboš 3:1, sety 30:45, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 3:7, 6:8, 6:12, divák 1.
Éčko v předehrávce 11.kola chtělo navázat na předvánoční výhru v Boskovicích, i když, až na složení čtyřher, nastoupilo ve stejné sestavě, tak především výkony se nám zopakovat nepodařilo. Mně chyběla chuť do hry, která se projevila křečovitostí, nesoustředěním, ústítí tudíž v chybějící herní sebevědomí, kteréžto jsem pouhou snahou ve výkonu nahradit nesvedl. Celé to bylo o to více frustrující, že soupeři nebyli nad moje síly, ovšem ne ty dnešní. To nakonec ukázali i mí spoluhráči, kteří postupně dokázali porazit každého ze soupeřů, bohužel však tři z nich pouze jednou. Čtyřhry nám opět nevyšly, přestože Martin a Pavlem měli dva měčboly (po jednom ve čtvrtém a pátém setu), pak Martin marně bojoval se soupeřem, posléze si stěžoval na bolest zad, pročež jej v dalším pokračování nahradil Jarda. Jediný kterému se přece jen o něco více výsledkově dařilo byl Pavel, přes lopotnou výhru v první dvouhře, dokázal vyhrát i další dvě. Především po výhře nad jejich jedničkou Hruškou, jsem před posledním kolem ještě věřil v dobrou šanci na remízu. Ovšem z potřebných tří výher se nedostavila ani jedna. Více kvality nám jednoduše chybělo v průběhu celého utkání, nejen v této poslední sérii. Díky této prohře se nejspíš po základní části opět posuneme na předposlední místo, čímž se toho ovšem pro nás před nadstavbou příliš nemění;-).
10.kolo so 13.1. 16:00 v ŽĎÁRNÁ C 8:10
Švancara J 0:4, Křepela J 3:1, Just 3:1, Jonáš P 1:3, Jonáš-Just 1:0
Domácí: Grmela Marek 3:1, Vlček Josef 2:2, Sekanina Zdeněk 3:1, Žáček Vítězslav 1:3, sety 31:29, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 8:6, 10:8.
Éčko hrálo se čtvrtým celkem v tabulce a plánoval jsem to jako přípravu na nadstavbovou část, což se při trvající indispozici Martina a neúčasti Pavla, asi ani jinak brát nedalo. Hrát bez pocitu nutnosti bodovat, bylo sice něco jiného než posledně, ale toto nás zas tak netrápí, nevyrovnanost našich výkonů je prostě určována více okolnostmi. Přestože jsme po první sérii vedli, tak jsem ani nepřemýšlel, že bysme mohli něco uhrát i v celkovém výsledku. Prostě mě dnes nic netrápilo:-). Ale přece jen alespoň zpětně k tomu výsledku-Slávovi se druhý bod získat nepodařilo, z čehož byl dost zklamán, snad víc než z výsledku voleb, které se zdají za 14 dní dopadnout dobře;-), ještě hůře však zahrál Jakub, který vyhrál pouhý jeden set, navíc s jejich náhradníkem prohrál hladce ve třech. Naše nedostatky jsou dlouhodobé, na jejich zlepšení stále pracujeme, jak se to podaří ukáží až následná odvetná utkání. Teď jsme na 10. místě, s předpokladem že nás příští kolo přeskočí ještě Kunice, tak budem jedenáctí se dvěmi body ztráty právě na ně a třemi na Voděrady B. S těmito soupeři tedy musíme uspět!
12.kolo st 31.1. 18:00 d OREL BOSKOVICE C 11:7
Křepela M 3:1,Křepela P 2:2,Jonáš P 1:1,Křepela J 4:0,Švancara 0:2,Křep.M+P 1:0
Hosté: Holý Vítek 2:2, Řehoř Luděk 2:2, Říha Jakub 1:3, Pořízka Milan 1:3, sety 42:30, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 9:5, 11:7, diváci 3.
Éčko v prvním kole nadstavby obhajovalo jednu ze dvou výher v základní části. Popravdě musím říct, že jsem měl sklon některé soupeřovy hráče podcenit, teda hned po čtyřhře, kterou jsme s Jakubem těsně prohráli (9 v pátém, ale nezvládli jsme hlavně první dva sety, pak už to celkem šlo). V první své dvouhře jsem možná zybtečně prohrál dva sety s Pořízkou, ale v pátém jsem neměl velký problém vyhrát. Podobně, avšak výsledkově hůře, se vedlo v první sérii oběma našim Pavlům, přestože Křepela vedl 2:0 na sety, tak nakonec s Řehořem prohrál. V průběhu druhého kola mě trochu zarazil průběžný stav 3:4, měl jsem však daleko k propadání panice, na rozdíl třeba od jiných našich předchozích utkání. I proto, že jsem si dnes věřil. Byl jsem dostatečně koncentrovaný, a přestože jsem nehrál nejlíp, stačilo to abych neprohrál. Kluci přidali také nějaké důležité výhry, takže to nakonec dopadlo dobře i celkově. Jelikož Voděrady prohráli v Kunicích, tak jsme se s nimi bodově vyrovnali a v nadcházejícím utkání, abychom opustili sestupovou předposlední příčku, je potřebujeme porazit!
13.kolo st 7.2. 18:00 v TJ VODĚRADY B 12:6
Křepela M 2:2, Křepela P 2:2, Jonáš P 2:2, Křepela J 4:0, čtyřhry 2:0
Domácí: Kotouček Lukáš 3:1, Švancarová Markéta 0:4, Šmerda Pavel 2:2, Novák Jan 1:3, sety 28:45, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 3:7, 5:9, 6:12, diváci 2.
Éčko hrálo v tomto utkání prakticky o přímou záchranu. Případná prohra by nás postavila do velmi obtížné pozice. Se soupeřem jsme měli stejně bodů a prohrané první vzájemné utkání. Hosté však nastoupili bez L. Prokopa, jenž za ně hrál v Kunicích, a bez F. Pavla, který prý ze zdravotních důvodů už nebude hrát vůbec. Jejich sestava pro mě byla značným překvapením, s trochou ironie si představuji, jak by asi přijali naši hráči, kdybych jako vedoucí připustil situaci, v níž teď byli domácí - no, asi bych to nějak přežil;-). Ale k utkání, obě čtyřhry naši začali výborně (se Slávou hrál Jarda), když vyhráli první dva sety, pak se však dostavily komplikace a obojí nakonec vyhráli doslova horko těžko. Dvouhry nám však letos jdou přece jen o něco lépe, což potvrdil třeba Sláva výhrou nad Šmerdou, který měl v souboji dvou obránců patrně slabší nervy(?). Tento zisk však Sláva vzápětí nepotvrdil, když jak sám říkal zbytečně prohrál s Novákem. Přesto jsme celkem komfotně vedli, i protože domácím chyběl minimálně jeden další bodující hráč, takže tentokrát jsme svůj náskok (oproti prvnímu vzájemnému duelu, kdy jsme vedli také 6:2) neprohospodařili. K atmosféře bych řekl, že jsme průběh, podobně jako domácí, ani příliš neprožívali a zahráli jsme podle aktuální formy, alespoň mi nepřišlo, že by se na našich výkonech projevil nějak velký tlak. Ne že bychom hráli nějak famózně, ale rozhodně jsme nepropadli, a jednoduše nám to při daných okolnostech na výhru stačilo. Nyní, tři kola před koncem, jsme na 10. místě, tři body před Voděrady.
14.kolo so 24.2. 18:30 d STK KUNICE A 13:5
Jonáš P 0:2, Křepela M 3:1, Just 4:0, Křepela J 4:0, Švancara 1:1, Křep.-Švanc. 1:0
Hosté: Fiala Jiří 1:3, Žáček Lukáš 2:2, Opluštil Roman 0:4, Mrázek David 1:3, sety 44:26, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 10:4, 13:5, diváků 7.
Éčko potřebovalo k jistotě záchrany i potřetí v nadstavbě vyhrát (když připočítám očekávanou výhru nad Kunštátem). Hosté přijeli bez letos svého nejlepšího hráče Jana Fialy, který byl prý marod, nám chyběl podobně indisponovaný Pavel. Úvod byl vyrovnaný, tedy dokonce jsme první dvě dvouhry prohráli, ale pak jsme pěti výhrami v řadě nastoupili na cestu k výhře. Nakonec jsme celé utkání zvládli celkem hladce, když jsme například zvládli vyhrát obě v utkání hrané pětisetové dvouhry, hosté kontrovali pouze jednou v tomto poměru vyhranou čtyřhrou. Z mého pohledu to bylo až překvapivě snadné, na druhou stranu jsem o naší výhře předem nepochyboval;-). Mě osobně se nehrálo nejlíp, neb jsem se po nemoci cítil zesláblý, což na herní pohodě nepřidalo, ovšem i tak to na všechny soupeře stačilo. Ostatní naši, především Martin a Jarda, prokázali svoje kvality a v součtu prohráli jediný zápas! V tabulce éčko poskočilo na deváté místo, a při předpokládané výhře nad Kunštátem už nemůžeme skončit za předposledními Voděrady, což znamená záchranu! Uf:-).
15.kolo ne 11.3. 15:00 d KST KUNŠTÁT E 17:1
Just 4:0, Jonáš P 4:0, Křepela J 3:1, Švancara 4:0, čtyřhry 2:0
Hosté: Krása Marek 1:3, Pravec Petr 0:4, Kopecký Jan 0:4, Kopecký Aleš 0:4, sety 51:4, vývoj skóre: 2:0, 6:0, 10:0, 13:1, 17:1, diváků 5.
Éčko hrálo s posledním, a při prohře Voděrad v Boskovicích v tomto kole (což mě mrzí pro značné omezení dramatičnosti záchranářských bojů v této soutěži - kdyby naopak vyhráli, mohli by ještě sestoupit kromě nás všechny ostatní celky, takto stačilo (což se i stalo) Kunicím remizovat s Petrovicemi), už mělo jistotu záchrany, bez ohledu na výsledky svých posledních dvou utkání, takže včetně tohoto. Přitom toto utkání jsme mohli jen těžko nevyhrát. Jediný bod hostů získal Marek na mě, popravdě neměl to příliš těžké, jelikož jsem se po utkání áčka se Šóvkou jaksi zdržel v herně, no tak příště to bude doufám jiné;-). Éčko je před posledním kolem deváté s jednobodovou ztrátou na sedmou příčku.
16.kolo so 17.3. 18:30 v TJ SOKOL PETROVICE C 13:5
Just 2:2, Jonáš P 4:0, Křepela P 3:1, Křepela J 3:1, Křepela J a P 1:0
Domácí: Paulík Vladimír 2:2, Musil Josef 1:3, Hruška Luboš 1:3, Matuška Václav 0:4, sety 23:43, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 3:7, 4:10, 5:13.
Éčko mohlo v případě výhry a bodové ztráty Boskovic poskočit na sedmé místo. Ne že by to byla nějaká zásadní motivace, pro mě spíš ta, že jsme předchozí tři utkání s tímto soupeřem (jedno letos a dvě loni) prohráli. Sestava domácích nám navíc nahrála, když nastoupili s jedním náhradníkem. Po čtyřhrách bylo ještě srovnáno, ale když jsem viděl jak Pavel ve třech koncovkách porazil Hrušku, viděl jsem naše šance dobře. Nevím jestli tento jejich hráč takto zasmušile hrává obvykle, ale dnes tomu tak bylo. Naopak dobře se jevil Paulík, který proti Jardovi zahrál dobře, ale jak jsem se proti němu sám přesvědčil, porazit se i dnes dal. První tři soupeři mi snahou o rovnou hru vyhovovali a prohrál jsem v nich jen 2 sety, v posledním už to byla jiná káva, a na to co jsem chtěl hrát, ještě nemám potřebnou kvalitu, přesto jsem to praktikoval, takže 0:3;-). Ale největší gól zaznamenal Sláva, nejprve nechtěl vůbec jet, když ovšem odmítl Martin, tak musel, a zahrál precizně, resp. tak, že čtyřikrát vyhrál! To je pak asi radost, ale tu jsme mohli mít všichni, neboť jsme jasně vyhráli. A byla to naše pátá výhra v řadě (ulala), takže nakonec po remíze Boskovic jsme se z 11. místa po základní části vyšvihli až na konečné 7. místo!
Tabulka soutěže - odkaz na STIS zde.
Konečná tabulka RS-I 2017/18
poř. mužstvo utk. V R P K     záp. body
1. V. Opatovice C 16 15 0 1 0 208:80 61
2. Velenov B 16 11 2 3 0 165:123 51
3. Žďárná C 16 10 3 3 0 156:132 49
4. Brťov A 16 7 2 7 0 161:127 39
5. Rájec C 16 6 4 6 0 153:135 38
6. Kuničky A 16 6 3 6 1 134:154 36
7. Zbraslavec E 16 7 1 8 0 156:132 38
8. Boskovice C 16 6 3 7 0 130:158 37
9. Petrovice C 16 5 4 7 0 143:145 35
10. Kunice A 16 4 5 7 0 144:144 33
11. Voděrady B 16 5 1 10 0 139:149 32
12. Kunštát E 16 0 0 16 0 39:249 16

K éčku chci jako vedoucí předem uvést, že můj záměr o pravidelném vytěžování všech šesti hráčů se docela povedl, že to bylo víceméně náhodou, neboť většinou někdo nebyl k dispozici, je detail:-). Sestava se musela obejít bez loňské jedničky Honzy Ď. (letos déčko), naopak byla posílena o z dřívějška osvědčené hráče Pavla a Martina Křepelovi (loni ani předloni toho však příliš neodehráli). Věřil jsem že nás to zvedne, ovšem vědomí účasti kvalitních hráčů samo o sobě žádné úspěchy nepřinese, jak jsme se hned v úvodu sezóny přesvědčili. V prvních čtyřech kolech jsme získali pouze jednu výhru, nutno říci že povinnou. V pátém kole v Kuničkách jsme měli v podstatě poslední šanci usilovat o první šestku v tabulce. Utkání se nám však vůbec nepovedlo. V zápětí bylo ještě hůř, když jsme prohráli se dvěma očekávanými adepty na boj o záchranu. Ve zbytku základní části přišlo jen občasné zlepšení, takže do nadstavbové části jsme vstupovali z předposledního místa! Ke zbývajícím pěti utkáním jsme ovšem přistoupili téměř bez výjimky zodpovědně, navíc se nám herně přece jen dařilo o poznání lépe než dosud, čehož bylo výsledkem pět výher v řadě!! Na první pohled to možná vypadá až neuvěřitelně, na druhý však to spíš vypovědělo o našich možnostech, které jsme nedokázali zúročit v základní části. Že se na tomto posunu podíleli všichni hráči, kteří nastoupili, bylo pro mě o to příjemnější zjištění! Navazovat tak máme na co, uvidíme jak se nám to příští sezónu podaří;-).
Že jsem se (opět) herně zlepšil mohu tentokrát směle ukázat na zlepšené úspěšnosti dvouher (loni jsem měl 46,9%), ovšem, že bych se vymanil z občasné herní letargie, to zatím vůbec;-). Ostatní spoluhráče potkaly v základní části, podobně jako mě, jisté herní výpadky, kterých bylo snad o to více, co v nadstavbě méně. Jmenovat je asi nemusím, každý si je může uvědomit sám. Rád jsem především za to, že nás hraní pokud mohu soudit převážně bavilo, a snaha o co nejlepší výkon byla u všech (včetně mě a postupně čím dál více i u Jakuba) zřetelná. To je podle mě největší pozitivum této naší sezóny. Proto díky všem za tento přístup! A jak je ve sportu obecně známo, co bylo v minulosti, v novém zápase nic neznamená, čímž je jasné co přeji všem do dalšího hraní - chuť stále se zlepšovat, při čemž nelze opomínat trénink;-).
Hráčská statistika Zbraslavec E 2017/18 (neoficiální)
poř. mužstvo   utk. Z V P % 4-hry
1 Křepela Jiří 15 57 37 20 64,91 4 - 9
2 Just Jaroslav 10 35 22 13 62,86 4 - 5
3 Křepela Pavel 12 48 26 22 54,17 6 - 6
4 Jonáš Pavel 12 44 23 21 52,27 5 - 6
- Křepela Martin 10 37 23 14 62,16 4 - 5
- Švancara Jakub 10 34 10 24 29,41 3 - 7

es180317_pet-e_02.jpg

Sestava z posledního soutěžního utkání v Petrovicích (vlastně základní sestava): zleva Pavel K., Pavel J., Jarda a Jirka.