Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbraslavec E - Regionální soutěž I. třídy - 2018/19
                     
Éčko loni prodělalo doufám jakousi přechodovou sezónu, kdy těch výher příliš nezískalo (bilance 4-0-12, a 10. místo). K těm málo světlým okamžikům bych přiřadil zapojení se Pavla K., který nám pomohl a hodlá v tom snad i pokračovat;-). K tomu letos přislíbil účast (ač nevím jak moc vydatnou) Martin K., čímž bychom mohli nahradit ztrátu Honzy D. (do déčka), navíc věřím, že se povede lépe i nám ostatním, abychom nemuseli tesknit po dřívějších platných borcích, kteřížto sice nadále zůstávající na soupisce, ale na hraní to u nich ani letos příliš nevypadá. A cíl? Co jsem se tak díval na složení soutěže, tak se zdá nepoměrně slabší než loni, což není s podivem když 3 celky šly nahoru, ale důležitější než úroveň soupeřů bude podle mne do jaké herní formy se dokážeme dostat my. Výsledky mě tedy zajímají až v druhé řadě;-).
1.kolo so 6.10. 16:00 v TRIANGL o.s. RÁJEC C 8:10
Křepela J 2:2, Just 2:2, Krása 2:2, Švancara 1:3, Švancara-Krása 1:0
Domácí: Bartoš Rostislav 3:1, Koumar Jiří ml. 1:3, Kopecký Jaroslav 4:0, Nezval Jiří 1:3, sety 39:35, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 6:4, 7:7, 10:8.
Tady tento duel éčko vůbec nemuselo prohrát, a to přestože nám chyběli minimálně Martin a Pavel. Mladí je celkem slušně zastoupili, výsledkově možná více než herně, ale zas tak jistě to tvrdit nemohu, neboť jsem měl co dělat sám se sebou, jelikož jsem první tři zápasy hrál na pět setů, takže jsem hrál vlastně pořád v tahu. Popravdě jsem celkový vývoj utkání nesledoval, jelikož jsem mohl všechny prohrané zápasy vyhrát včetně čtyhřhry (v ní jsem třeba při našem mečbolu ve čtvrtém setu zkazil servis), tak jsem si myslel, že na tom budeme hůř, než jak to nakonec dopadlo. Že to pro nás mohlo být lepší, hovoří jen výčet toho, co jsem ve svých prohraných zápasech nezvládl - s Bartošem jsem v druhým setu zkazil čtyři servisy, abych jej pak prohrál 9 a nakonec zápas 2:3; proti Kopeckýmu jsem nevyužil asi pět mečbolů v koncovce čtvrtého setu. Jarda prý na víc než dva body neměl. Marek překvapil výhrou nad Bartošem, což je pěkný výsledek, to Jakub naopak zklamal prohrou s jejich papírově nejslabším hráčem, i když u nich se dnes s herním zaujetím zrovna nepotkal Koumar mladší, kterého naopak Jakub porazil, čímž svůj předchozí nezdal odčinil. Viděl jsem jej vlastně jen v dohrávce jeho posledního zápasu proti Kopeckému, kde ukázal velkou snahu, ale podle mě o to menší odvahu riskovat, tzn. hrát útočně vrchem. Pinkáním sice sklízel jisté úspěchy, když vyhrál jeden set, ale nakonec tento styl na zkušeného soupeře nestačil. Ale je to začátek sezóny, což výše uvedené věci řekněme dokreslují, takže na zlepšování je stále čas;-).
2.kolo st 17.10. 18:00 d VIKTORIA ST SUCHÝ A 12:6
Křepela P 3:1, Křepela M 4:0, Krása 0:4, Křepela J 4:0, Křepela P a M 1:0
Hosté: Kočvara Petr 1:3, Komárek Jakub 1:3, Sekanina Stanislav 2:2, Čapka Pavel 1:3, sety 41:26, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 7:3, 9:5, 12:6, diváci 3.
Proti nováčkovi soutěže, který postoupil ze třetího místa RS2, bylo éčko jistě favoritem, a tento fakt se nám podařilo i přes jisté komplikace potvrdit. Nejvážnějším se ukázala mnou podceněná předzápasová domluva s dvěma našimi hráči, kteří se s odvolání jeden na druhého resp. vůbec se neohlášení prostě nedostavili, narychlo jsem tak musel povolat Marka, který se prý necítil zdravotně úplně nejlépe, ale přišel. Nehrál sice ne tak dobře, jak by za jiných okolností mohl, mrzet však mohou jiné věci. K celkovému průběhu jen tolik, že soupeř nebyl tolik zkušený, ale hrál s chutí a několikrát se mu nás podařilo potrápit. Přesto si myslím, že jsme vyhráli přesvědčivě a za odpovědný výkon mohu svým spoluhráčům (všem dorazivším) alespoň takto poděkovat;-).
3.kolo so 27.10. 10:00 v KST KUNŠTÁT D 9:9
Křepela P 3:1, Švancara 2:2, Křepela T 0:4, Křepela J 3:1, Křepela J-Švancara 1:0
Domácí: Bednář Jiří 1:3, Podsedník Bohumír 2:2, Hrubý Jan 1:3, Tenora Jiří 4:0, sety 30:31, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 5:5, 7:7, 9:9.
Tady to éčku (hlavně tedy vedoucímu) úplně nevyšlo. Domácím sice chybělo několik hráčů základu, ale citelnější ztráty jsme v sestavě měli určitě my. Prostě se sešlo několik věcí na h…ouby. Radši to ani nebudu rozvádět páč úplně stačí ten samotnej zápas. Mohli jsme jej totiž vyhrát i tak. Bylo to o jedné porážce, kterou jsem utrpěl v první sérii dvouher proti Tenorovi (stejně tak si s ním neporadil v poslední sérii ani Pavel). Ani tentokrát nehrálo tolik roli, kolik jsem zkazil v koncovkách podání (v počtu dvou to bylo ovšem zlepšení), ale hlavně herně to ještě není podle mých představ. Ostatní na tom budou myslím podobně, přesto alespoň díky za reprezentaci, ostatní (sláva a vyznamenání) přijde až podle zásluh, nebo v případě těch státních možná podle popularity;-).
4.kolo pá 2.11. 18:00 d TJ KUNIČKY A 10:8
Křepela P 3:1, Křepela M 2:2, Jonáš P 1:2, Křepela J 3:1, Švancara 0:1, Kř.-Šv. 1:0
Hosté: Karandyszewský Jaroslav 0:4, Karandyszewský David 2:2, Kazda Tomáš 2:2, Maňoušek Petr 3:1, sety 40:30, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 7:7, 10:8, diváků 11.
Éčko proti dosud body neztrativšímu soupeři nastoupilo v dosud letos nejsilnější sestavě a hlavně s odhodláním svého soupeře o dost více potrápit, než se nám to dařilo v předchozích dvou sezónách, kdy jsme s nimi třikrát prohráli. Hosté nastupují ve stejné sestavě už aspoň rok, takže nás v tomto nečekalo nic nového. Potěšují byl úvod, kdy jsme celkem jasně s Jakubem vyhráli naši čtyřhru. Škoda, že lépe se nevedlo Martinovi s Pavlem, kteří při, troufám si říci standardním výkonu, mohli také vyhrát. Martinovi se pak tolik nedařilo ani ve dvouhrách, když v prvních třech porazil pouze dnes ještě snad hůře hrajícího J.Karandyszewského. Přestože já jsem na tom asi nebyl tak špatně, přesto jsem první dvouhru taky prohrál, ač 9 v pátým. Ovšem tam zápas neměl vůbec dojít, vedl jsem totiž 2:0 na sety, ale pak kamsi odešla koncentrace a nebyl schopen rozehrát vrchem výměnu, no a když jsem se o to pořád snažil a ono ne a ne... V dalších zápasech už to bylo kupovidu úplně jiné a neztratil jsem už ani set, přestože několik vyrovnaných koncovek jsem podstoupil. Nakonec utkání gradovalo ve čtvrté sérii, kdy za našeho vedení 8:7 kluci rozehráli poslední tři dvouhry o nichž se musím zmínit. Nejprve Jakub vystřídavší Slávu, jenž byl s jedním získaným bodem už prý spokojen, podobně jako já nad Maňouškem vedl 2:0 na sety, ale další tři už celkem jasně prohrál. Dále Pavel naopak 2:0 na sety Davidem K. prohrával a když Martin soupeřil nejen se svou hrou, ale i nevyzpytatelným Kazdou, neviděl jsem naše vyhlídky na výhru úplně nejlépe. Bratři však oba zabojovali a oba v pěti setech své soupeře precizním pinkámím, či také bloky v případě Martina, nakonec udolali. Vypětí to vzhledem k okolnostem bylo určitě obrovské, o to větší odměnou pak doufám pro ně byla naše výhra. V tabulce jsme šestí v očekávání dalších výher;-).
5.kolo ne 11.11.13:00 v DDM LETOVICE B 10:8
Křepela J 1:3, Křepela P 3:1, Jonáš 3:1, Krása 2:2, Křepela J a P 1:0
Domácí: Řehoř Michal 2:2, Striová Kristýna 2:2, Plšek Matyáš 2:2, Bohatec Daniel 1:3, sety 34:41, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 4:6, 6:8, 8:10.
Ani následné venkovní utkání éčka neproběhlo hladce, nechám stranou připomínky některých spoluhráčů k termínu, problém nastal, když se ohlášená neúčast Martina rozrostla nenadále i o Jardu, kterého v práci trefila na oko hadice se stlačeným vzduche, což mi v sobotu ohlásil z nemocnice. To ještě Slávovi v týdnu tahali vodu z kolena, ale prý na tom byl dobře, tak jsme potřebovali náhradníka pouze jednoho - našel se v podobě Marka. Uf, ovšem tímto zlé chvilky ještě nekončily! Domácí měli sice z dosavadních čtyř utkání stejnou bilanci jako my, ale my mohli rozhodně dosáhnout na víc. Očekával jsem proto průběh spíše v náš prospěch. Když však oni nenasadili ani jednoho ze dvou hráčů, kteří hrávají za jejich áčko, měla to být pro nás snadná záležitost, jenže to bych musel já zahrát úplně jinak. Jednoduše jsem přecenil svoje možnosti a ta ranní rozehra v Opatovicích za déčko se ukázala příliš vydatnou. Čtyřhru jsme s Pavlem vyhráli 8 v pátým. To jsem ještě netušil, že můžu hrát i hůř. Vlastně zpětně můžu být rád, že jsem s odřenýma ušima (9 v pátým) vyhrál první dvouhru, protože jak jsem byl (ne)schopen dál hrát, jsem snad ještě nezažil. Energie na totální nule. Netroufal jsem si ani pinkat, přišlo mi proto lepší snažit se hrát jak jsem zvyklý, ale to v tomto stavu prostě nemělo šanci na úspěch. Své bezmoci jsem se musel smát, necítil jsem přitom potřebu se té zasloužené potupě vyhnout:-(. Radši jinak. Mohl jsem naplno vnímat, jak ostatní bojují i za mě. A kluci bojovali, snad i proto, že se jim celkem dařilo. U Pavla mě to proti podobným soupeřům (ne příliš zkušeným, falše ještě neznalým, stejně jako jak na trávu, ovšem proti rovné hře a když neměli co ztratit, hráli úplně jinak) tolik nepřekvapilo, u Slávy tedy ještě míň (ten první zápas, který prohrál v pěti setech, možná podcenil, možná mu jen nevyšel), takže o celkovém výsledku rozhodovalo jak si povede Mára. Dařilo se mu střídavě, ale přece jen dvěma výhrami mě zachránil. Jinak bych to asi odnes. Příště bych si přál docela klidnější utkání, hlavně kvůli svým spoluhráčům;-). Po této šťastné výhře se éčko v tabulce posunulo na čtvrté místo.
6.kolo ne 25.11.10:00 d OREL VÍSKY A 13:5
Just 3:1, Křepela M 3:1, Křepela P 3:1, Křepela J 2:2, čtyřhry 2:0
Hosté: Kamba Stanislav 0:4, Šlesinger Jan 3:1, Učeň Jan 1:3, Synek Karel 1:3, sety 42:24, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 6:4, 9:5, 13:5, diváci 3.
Éčko bylo určitě favoritem tohoto duelu, neb jsme v posledních třech letech s Vískami třikrát jasně vyhráli a pouze jednou těsně prohráli. Tentokrát jsme byli v obvyklé sestavě a povětšinou v optimální kondici i motivaci, což se projevilo především v úvodu a pak v samém závěru utkání. Pěkný náskok jsme získali i díky obratu Pavla, kterého nedeprimovala ani ztráta prvních dvou setů proti Učňovi v prvním kole dvouher a duel zvládl otočit. Mě se něco podobného hned dvakrát nepodařilo, ale jelikož i mí spoluhráči dostatečně bodovali, mohl jsem si tato zaváhání tentokrát dovolit bez vidiny následků. Tímto vám díky za bojovnost, v tabulce si stojíme na 4. místě, jen dva body za vedoucím duem Voděredy B, které nás nyní čekají, a Rájec C.
7.kolo po 3.12. 17:00 v TJ VODĚRADY B 11:7
Křepela M 3:1, Jonáš 0:2, Křepela J 2:2, Křepela P 3:1, Švancara 1:1, čtyřhry 2:0
Domácí: Šmerda Pavel 1:3, Mrázek David 4:0, Opluštil Roman 0:1, Novák Jan 1:3, Slezák Michal 1:2, sety 34:40, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 4:6, 5:9, 7:11.
Éčko proti (pro mě dosti překvapivému) dosavadnímu lídru soutěže nastoupilo víceméně v obvyklé sestavě, z níž Jarda dostal volno. Domácí postrádali svého letos druhého nejúspěšnějšího hráče Kotoučka, ale přesto nás docela potrápili. Čímž chci říct, že naší ambicí (opět je toto samozřejmě můj pohled) bylo v tomto utkání jednoznačně zvítězit! No a jelikož ze soupeřových hráčů nám dělal opravdu velký problém prakticky pouze Mrázek, když pro mě až překvapivě ne tak dobře zahrál Šmerda. K tomu si ještě musím povzdechnout, že jsem jaksi zbytečně nezvládl zápas s Novákem, ale zdá se, že tyto kolapsy jsou pro mě k něčemu dobré, resp. pod heslem "vždy podle zásluh" to při mé formě jinak dopadnout nemohlo;-). Shrnuto-domácí pro nás nebyli vůbec snadným soustem a musím uznat, že jsou na špici zaslouženě. Jenže teď už za námi:-) Éčko je v tabulce třetí, Voděrady o bod zpět páté.
8.kolo pá 14.12. 18:00 d TJ ŠOŠŮVKA D 13:5
Krása 2:2, Křepela M 4:0, Křepela P 3:1, Švancara 1:1, Křepela J 2:0, Křep.P+M 1:0
Hosté: Šindelka Stanislav ml. 1:3, Furch Filip 0:4, Zouhar Michal 3:1, Mrázek Petr 0:4, sety 44:23, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 9:5, 13:5, diváci 3.
Éčko hrálo proti poslednímu celku tabulky (dosud pouze jednou remizovali), takže očekávání bylo jasné. Hosté nastoupili v jakési své obvyklé sestavě, v níž dva hráči základní čtverky obvykle nefigurují. Nám znemožnil nasazení našich veteránů vánoční večírek na Karbu. Jelikož mohli oba naši mladí z efka, tak jsem je nechal hrát dvouhry. Přestože se snažili, tak potvrdili, že aktuálně nemají nejlepší formu, nakonec podobně jako já;-). Pavel s Martinem však až na jednu výjimku body sbírali, takže jsme přesto v půlce utkání těsně vedli. Nechtěl jsem to však nechat dojít k tomu, abysme se o výsledek ještě strachovali, tak jsem nahradil Jakuba. Opakovat loňský nepříznivý obrat s Voděrady zřejmě nechtěli ani Martin s Pavlem, takže jsme nakonec vyhráli celkem s přehledem, i když ve výkonech cítím minimálně u sebe stále značné rezervy. Tak snad po přestávce se to podaří zlepšit. Zatím v tabulce jsme na třetím místě, dva body za vedoucím Rájcem a prakticky už se zajištěnou první šestkou pro nadstavbu, k definitivní jistotě nám pro ni chybí jedna remíza, nebo aby Kunštát všechna tři zbývající utkání nevyhrál.
9.kolo so 12.1. 17:00 v OREL BOSKOVICE C 12:6
Křepela M 4:0, Křepela P 1:3, Just 2:2, Jonáš 2:0, Švancara 1:1, čtyřhry 2:0
Domácí: Holý Vítek 2:2 Řehoř Luděk 3:1, Přibyl Martin 0:4, Říha Jakub 0:2, Fučík Petr 1:1, sety 34:40, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 1:9, 4:10, 6:12.
Éčko hrálo proti devátým Boskovicím, takže jsme byli favoritem. Stejně jako v předehrávce v týdnu jsem nehrál já ze zdravotních důvodů, ne že bych to klukům nechtěl kazit, konečně se tedy sešli všichni ostatní, aby mohli ukázali jak na tom jsou. A začátek jim vyšel výborně, když před desátým bodem naši pouze jedinkrát prohráli! Poté už těch proher bylo více, ale to na spokojenosti jistě mnoho neubralo. Kluci si tedy vedli výborně a v tabulce jsme dvě kola před koncem základní části stále třetí dva body za prvním a bodově stejně s druhým.
10.kolo čt 10.1. 19:00 v TJ SOKOL PETROVICE C 10:8
Křepela M 3:1, Křepela P 2:2, Jonáš 3:1, Just 0:2, Švancara 1:1, Jonáš-Just 1:0
Domácí: Hruška Luboš 3:1, Paulík Vladimír 3:1, Dvořáček Jan 0:4, Musil Josef 1:3, sety 33:38, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 5:5, 6:8, 8:10.
Éčko nastoupilo v předehrávce proti pátým Petrovicím, s kterými máme v poslední době celkem vyrovnanou bilanci, loni po jedné výhře obou celků. Jelikož domácí už nemají na soupisce Skácela, který v první půlce sezóny hrál za všechny tři jejich družstva, tak jsme měli situaci poněkud usnadněnu. V naší sestavě jsem chyběl já, když jsem stále v rekonvalescenci. Očekávaný spíše vyrovnaný souboj se zprvu mírně příznivěji vyvíjel pro domácí, když Jarda v první sérii dvouher nečekaně podlehl Musilovi. Naši však v druhé sérii i díky výhře Martina nad Paulíkem stav srovnali. A ve třetí sérii nás dostala do vedení pětisetová výhra Slávy nad Hruškou. Tento náskok pak naši dvěmi výhrami v dramatické poslední sérii udrželi. Nejprve v pěti setech vyhrál Martin, poté v pěti prohrál Pavel, aby náš vítězný bod nakonec získal vystřídavší Jakub výhrou nad Dvořáčkem ve čtyřech setech. Éčko je třetí se stejným počtem bodů jako má druhá Svitávka, s kterou se právě utkáme v závěrečném kole základní části.
11.kolo st 23.1. 18:00 d TJ SOKOL SVITÁVKA B 5:13
Křepela P 1:3, Křepela M 2:2, Křepela J 2:2, Jonáš P 0:4, čtyřhry 0:2
Hosté: Šmerda Borek 2:2, Zoubek Jaroslav 3:1, Dušil Zdeněk 2:2, Kuběna Petr 4:0, sety 25:44, vývoj skóre: 0:2, 3:3, 3:7, 4:10, 5:13, diváků 5.
Éčko hrálo v přímém souboji o druhé místo s celkem, s nímž jsme se dosud neměli možnost utkat. Tento soupeř měl být vůbec ten nejtěžší, jednak proto, že loni sestoupili z RPIV, a také že byli posíleni o dloholetého hráče RPI Kuběnu (pro zajímavost jeno loňská bilance v nejvyšší okresní soutěži 18:41 není vůbec špatná), takže jsme mohli uspět jen s maximálním výkonem. Bohužel jsme jej nebyli ani jeden z nás schopen, alespoň tak jsem to vnímal. Naopak soupeř podal mnou očekávaný stylově nepříjemný a mentálně houževnatý výkon. Ještě v první sérii se nám podařilo bodovat podle mých optimistických představ, ovšem potom se aktuální výkonnnostní rozdíl mezi soupeři přece jen projevil. Nená se nic dělat a věřit v lepší příště. Po základní části jsme v tabulce třetí se ztrátou tří bodů na Svitávku a pěti na vedoucí Rájec, naopak za námi jsou o bod zpět Kuničky. Po tomto "výprasku" se o nějakých vzletných cílech hovoří těžko, tak to nechám bejt. Nějak to dopadne;-).
12.kolo pá 8.2. 18:00 v TJ KUNIČKY A 12:6
Křepela M 4:0, Křepela P 2:2, Křepela J 2:2, Jonáš P 2:2, čtyřhry 2:0
Domácí: Karandyszewský Jaroslav 3:1, Karandyszewský David 2:2, Kazda Tomáš 1:3, Maňoušek Petr 0:4, sety 34:44, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 3:7, 5:9, 6:12.
Éčko hrálo o udržení třetího místa se soupeřem o jedno místo níže, takže to v podstatě bylo klíčové utkání o druhé postupové místo! (jelikož Svitávka má po zrušení jejich áčka pro příští rok zajištěnu RP3, takže v této soutěži o postup usilovat nemusí) Oba celky nastoupili v obvyklých sestavách, ovšem jak už to v těchto nižších soutěžích bývá, záleželo spíše na aktuálních individuálních dispozicích (ve vyšších soutěžích bych se nebál použít slovo forma), a ty byly o něco příznivěji nakloněny nám. Většinou to byl spíš obvyklý boj hráčů samých se sebou než s hrou soupeře, ale výsledek se měří vždy v poměru k protivníkovi, takže se leccos dá uhrát v jakémkoli rozpoložení;-). Toto platilo nejméně u Martina, který sice také musel nejednou vynaložit urputnou snahu, ale ta mu po zásluze přinesla ovoce v podobě nikoli náhodného maximálního bodového zisku! Nám ostatním se vedlo střídavě, což nám jako týmu v konečném výsledku stačilo i na pohodlnou výhru. Jelikož první tři celky vyhrály, tak se v tabulce nic nezměnilo.
13.kolo pá 15.2. 19:00 d TJ VODĚRADY B 13:5
Just 0:2, Křepela M 3:1, Křepela P 4:0, Křepela J 4:0, Jonáš P 1:1, Křepela M a P 1:0
Hosté: Kotouček Lukáš 1:3, Šmerda Pavel 1:3, Slezák Michal 0:2, Mrázek David 2:2, Opluštil Roman 0:2, sety 43:29, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 7:3, 10:4, 13:5, diváků 9.
Éčko nastoupilo proti pátým Voděradům a přestože tito disponují několika nepříjemnými hráči, viděl bych to na všechny tři, kteří s námi odehráli plný počet zápasů, tak jsme se i tentokrát dokázali koncentrovat a utkání jsme nakonec zvládli celkem s přehledem. Výsledek je asi jednoznačnější než průběh, kdy se nám pár bodů podařilo získat velmi těsně, čímž však mohlo být nebývale početné diváctvo potěšeno o to více;-). V dalším kole nás čeká boj o druhé místo proti Rájci, který z prvního místa sesadila Svitávka, poté co je u nich těsně porazila!
14.kolo pá 22.2. 17:30 d TRIANGL o.s. RÁJEC C 8:10
Krása 1:3, Křepela M 1:3, Křepela P 2:2, Křepela J 3:1, Křepela M a P 1:0
Hosté: Kala Vojtěch 3:1, Málek Jaroslav st. 3:1, Bartoš Rostislav 0:4, Kopecký Jaroslav 3:1, sety 32:37, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 6:8, 8:10, diváků 8.
Éčko mohlo v případě výhry vyměnit svého soupeře na druhém místě tabulky, ale jak mi bylo předtím (Zdenkem) suše sděleno, bylo to vlastně jedno, jelikož oni už se Svitávkou (pro)hráli, což nás (nejspíš taky) teprve čeká, čímž by se oni před nás opět vrátili. No, ale takto se k tomu přistupovat nedá, že. Toto tedy nebyl důvod toho, že jsem přišel jen pár minut před začátkem a nestačil se rozehrát. Že to mělo vliv na průběh naší čtyřhry pak nebylo s podivem. Jinak by sme ji mohli snad i vyhrát. Ještě víc to mrzí při vědomí, že pokud nám to mělo jít dobře, tak bude rozhodovat každý získaný bod. Dvouhry pak pro nás začaly celkem dobře, až na Martina, který jako první dostal dnes velmi zarputile pinkajícího Málka, a když na něj nestačil, chytil patrně schízu a nedařilo se mu ani v dalších zápasech! Podle mě to bylo zbytečný, protože on, jak jsem sám později poznal, hrál dnes výborně, na rozdíl od dvou dalších jejich hráčů, kteří se dali porazit daleko snadněji. Pro mě bylo posléze až s podivem, když jsem se dověděl, že Pavel Málka porazil, holt páté sety jsou někdy hop nebo trop. Jeden takový jsem proti Kalovi, přestože jsem v něm 5:1 vedl, ustál jen s velkým štěstím. To už bylo v poslední sérii, v níž už jsme museli dotahovat dvoubodobovou ztrátu, ale nakonec nám nebyla souzena ani remíza, protože Pavel v pinkacím duelu s Kopeckým neměl dostatek sil, tudíž trpělivosti, aby lépe zvládl další pátý set. Po prohře tak zůstává éčko třetí a horší už být nemůže, což při avizovaném posunu Svitávky do RP3 neoficiálně znamená postupovou pozici. Takže hurá!!!
15.kolo út 5.3. 18:00 v TJ SOKOL SVITÁVKA B 3:15
Křepela P 1:3, Křepela J 0:4, Křepela M 1:3, Jonáš 1:3, čtyřhry 0:2
Domácí: Zoubek Jaroslav 3:1, Dušil Zdeněk 3:1, Kuběna Petr 4:0, Šmerda Borek 3:1, sety 49:16, vývoj skóre: 2:0, 6:0, 9:1, 13:1, 15:3.
Éčko po prohře v minulém kole už nemělo jakoby o co hrát, ne že by to byl důvod toho, co jsme proti vedoucímu celku tabulky převedli, to vůbec, alespoň u mě. Prostě se zase sešla herní bída s nouzí, teda u mě asi větší než u ostatních a domácí tímto měli s námi ještě snadnější práci než v nedávném prvním vzájemném utkání, jež taky mohlo být z naší strany lepší:-(. Ještě trochu snížit náš výkon přece jen mohu, když poznamenám, že ani domácí nehráli nijak extra dobře, alespoň ne všichni z nich, na druhou stranu jim i takovýto (ne)výkon komfortně stačil. Takže my musíme doufat, že bude líp, alespoň v pinecové formě;-). Pro zajímavost muho ještě uvést, že jsme hráli v nové hale. Tamní prostory pro pinec mi přišly dosti sterilní, primárně pro tento účel zřejmě navrhovány nebyly, asi tak. V tabulce se u éčka nic nemění, a jak už bylo známo po minulém kole, už ani nezmění - jsme třetí.
16.kolo st 13.3. 18:30 d TJ SOKOL PETROVICE C 11:7
Jonáš 2:2, Křepela M 4:0, Křepela P 2:2, Křepela J 2:2, Křepelovi M a P 1:0
Hosté: Hruška Luboš 3:1, Dvořáček Jan 0:4, Paulík Vladimír 0:4, Musil Josef 3:1, sety 42:30, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 9:5, 11:7, diváci 3.
Éčku v posledním utkání sezóny už o nic nešlo, tedy co se týče postavení v tabulce, v čemž na tom byl soupeř stejně. Oba celky nastoupili v obvyklých sestavách a snad i nakonec předvedly obvyklé výkony. Snad jen hostující Musil zahrál lépe než je jeho procentuální úspěšnost. Náš úspěch, poté co jsem jej svou nezodpovědnou hrou ve čtyřhře (až to Slávu malinko navněvalo) o něco zkomplikoval, se dostavil díky povedenému výkonu Martina, který ve druhé a třetí sérii porazil oba jejich dnes jinak vítězící hráče, čímž nakonec vytvořil rozdílový stav utkání, který jsme my ostatní už nepokazili. Bylo to snad povedené rozloučení se sezónou, ve které jsme prokázali oproti loňsku nemalé zlepšení a díky organizačnímu přesunutí Svitávky do RP3, na což mají nárok a jež deklarovali, že využijí, máme možnost postoupit do vyšší soutěže i ze třetího místa!
Tabulka soutěže - odkaz na STIS zde.
Konečná tabulka RS-I 2018/19
poř. mužstvo utk. V R P K     záp. body
1. Svitávka B 16 14 1 1 0 209:79 59
2. Rájec C 16 14 0 2 0 187:101 58
3. Zbraslavec E 16 11 1 4 0 160:128 50
4. Voděrady B 16 9 0 7 0 141:147 43
5. Kuničky A 16 8 1 7 0 154:134 41
6. Petrovice C 16 6 2 8 0 156:132 36
7. Vísky A 16 7 1 8 0 137:151 38
8. Kunštát D 16 6 2 8 0 132:156 36
9. Letovice B 16 6 1 9 0 141:147 35
10. Boskovice C 16 5 2 9 0 127:161 33
11. Suchý A 16 4 0 12 0 121:167 28
12. Šošůvka D 16 0 1 15 0 63:225 17

Jak jsem avizoval před sezónou, že jsme letos v této soutěži usilovali o přední místa tabulky, nebylo pro mě nijakým překvapením. Oproti loňsku jsme se možná celkově i o něco málo zlepšili, což se projevilo hlavně tím, že jsme se vyhnuli víceru pokažených utkání (tj. zbytečných bodových ztrát), jediným takovým byla remíza v Kunštátě, kde jsem řekněme nezvládl domluvu termínu a my museli hrát prakticky ve třech. Jinak však jsme naopak vícekrát těsným poměrem vyhrávali (3x 10:8, 2x 11:7), nakonec jsme prohráli pouze se dvěma celky, které skončili v tabulce před námi. Měření sil s těmito dvěma silnějšími celky nám přitom jasně odkryly rezervy v našem herním projevu, takže i nadále máme o co usilovat, navíc s ohledem, že nám díky odstoupení Svitávky z RP1 a posunu jejich béčka o dvě soutěže výš, přineslo i třetí místo možnost postupu do RP4. Je to možná příjemné, avšak více zavazující, takže uvidíme co přinese příští sezóna. I tyto "malé" výzvy jsou dobrou motivací se dál snažit.
Individuálně si nejlépe vedl Martin, jenž se oproti loňsku procentuálně zlepšil o (ne)celých 11%. A to přestože letos jsme hráli nadstavbu v horní polovině tabulky, ale to si myslím přesto nemělo na dosažené výsledky zas takový vliv. Tato soutěž není tolik o kvalitě soupeřů, ale o schopnostech předvést to lepší, co člověk dokáže, jelikož úroveň této soutěže je jednoduše nevalná. Jakž takž se toto vedlo Pavlovi, méně Slávovi a mě, kteří jsme za loňskými procenty zaostali. Výrazně méně nás kvantitaivně i kvalitativně oproti loňsku podpořil Jarda, jehož úspěšnost oproti loňsku klesla více než o 19%. Naopak nás v základní části vydatně podpořili naši mladí Jakub s Markem, když se oba výsledkově oproti loňsku poměrně významně zlepšili. Většině zůčastněných tímto mohu poděkovat za příkladný přístup;-).
Hráčská statistika Zbraslavec E 2018/19 (neoficiální)
poř. mužstvo     utk. Z V P % 4-hry
1 Křepela Martin 13 52 38 14 73,08 9 - 4
2 Křepela Pavel 15 60 36 24 60,00 10 - 5
3 Křepela Jiří 14 54 32 22 59,26 6 - 7
4 Jonáš Pavel 10 33 15 18 45,45 3 - 5
5 Just Jaroslav 5 16 7 9 43,75 3 - 2
6 Švancara Jakub 7 17 7 10 41,18 4 - 1
7 Krása Marek 5 20 7 13 35,00 1 - 3
8 Křepela Tomáš 1 4 0 4 0,00 0 - 1

es2019_ecko-800x533.jpg 
 

Sestava (nejčastěji nastupujících hráčů) po posledním soutěžním utkání s Petrovicemi: zleva Pavel Jonáš, Martin Křepela, Pavel Křepela a Jiří Křepela.